MANNSSJÅVINIST: Borat på filmfestivalen i Toronto - med kvinnene foran og hesten oppå vognen. Foto: All Over Press
MANNSSJÅVINIST: Borat på filmfestivalen i Toronto - med kvinnene foran og hesten oppå vognen. Foto: All Over PressVis mer

Glatter over for Borat

George W. Bush skal diskutere mer enn oljepolitikk når han besøker Kasakhstan.

SEHER.NO: Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen har satt sinnene i kok i Kasakhstan. Cohen, som blant annet er mannen bak rollefiguren Ali G, er aktuell med sin nye film "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" - en film kasakherne slett ikke fornøyde med!


- Vi har gjort det klart at vi er misfornøyde med rollefigurens opptreden. Han representerer ikke sanne kasakher, sier utenriksdepartementets talsperson Roman Vassilenko om Borat - spilt av Cohen.


Filmen har skapt så mye furore i Kasakhstan at ingen ringere enn USAs president, George W. Bush, ifølge Contactmusic har bestemt seg for å ta opp filmen med landets ledere når han besøker Kasakhstan i forbindelse med oljesamtaler.


Filmen blir av Yahoo News omtalt som like støtende som en stripper i en katedral eller en eksploderende septiktank i en rikmannsklubb. Blant annet får man se Borat kysse sin søster lidenskapelig før han setter kursen mot Amerika.


Men Kasakhstans Borat-misnøye startet allerede i fjor, da Cohen ledet MTV Music Awards som Borat og skrøt av hjemlandets fremgang:


- Kvinner får nå lov til å sitte inne i bussen under reiser, homoseksuelle trenger ikke lenger å gå med blå hatter og den seksuelle lavalder har blitt økt til åtte år.