Glatter over for Borat

George W. Bush skal diskutere mer enn oljepolitikk når han besøker Kasakhstan.

MANNSSJÅVINIST: Borat på filmfestivalen i Toronto - med kvinnene foran og hesten oppå vognen. Foto: All Over Press
MANNSSJÅVINIST: Borat på filmfestivalen i Toronto - med kvinnene foran og hesten oppå vognen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen har satt sinnene i kok i Kasakhstan. Cohen, som blant annet er mannen bak rollefiguren Ali G, er aktuell med sin nye film "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" - en film kasakherne slett ikke fornøyde med!


- Vi har gjort det klart at vi er misfornøyde med rollefigurens opptreden. Han representerer ikke sanne kasakher, sier utenriksdepartementets talsperson Roman Vassilenko om Borat - spilt av Cohen.


Filmen har skapt så mye furore i Kasakhstan at ingen ringere enn USAs president, George W. Bush, ifølge Contactmusic har bestemt seg for å ta opp filmen med landets ledere når han besøker Kasakhstan i forbindelse med oljesamtaler.


Filmen blir av Yahoo News omtalt som like støtende som en stripper i en katedral eller en eksploderende septiktank i en rikmannsklubb. Blant annet får man se Borat kysse sin søster lidenskapelig før han setter kursen mot Amerika.


Men Kasakhstans Borat-misnøye startet allerede i fjor, da Cohen ledet MTV Music Awards som Borat og skrøt av hjemlandets fremgang:


- Kvinner får nå lov til å sitte inne i bussen under reiser, homoseksuelle trenger ikke lenger å gå med blå hatter og den seksuelle lavalder har blitt økt til åtte år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer