MANNSSJÅVINIST: Borat på filmfestivalen i Toronto - med kvinnene foran og hesten oppå vognen. Foto: All Over Press
MANNSSJÅVINIST: Borat på filmfestivalen i Toronto - med kvinnene foran og hesten oppå vognen. Foto: All Over PressVis mer

Glatter over for Borat

George W. Bush skal diskutere mer enn oljepolitikk når han besøker Kasakhstan.

SEHER.NO: Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen har satt sinnene i kok i Kasakhstan. Cohen, som blant annet er mannen bak rollefiguren Ali G, er aktuell med sin nye film "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" - en film kasakherne slett ikke fornøyde med!


- Vi har gjort det klart at vi er misfornøyde med rollefigurens opptreden. Han representerer ikke sanne kasakher, sier utenriksdepartementets talsperson Roman Vassilenko om Borat - spilt av Cohen.


Filmen har skapt så mye furore i Kasakhstan at ingen ringere enn USAs president, George W. Bush, ifølge Contactmusic har bestemt seg for å ta opp filmen med landets ledere når han besøker Kasakhstan i forbindelse med oljesamtaler.


Filmen blir av Yahoo News omtalt som like støtende som en stripper i en katedral eller en eksploderende septiktank i en rikmannsklubb. Blant annet får man se Borat kysse sin søster lidenskapelig før han setter kursen mot Amerika.


Men Kasakhstans Borat-misnøye startet allerede i fjor, da Cohen ledet MTV Music Awards som Borat og skrøt av hjemlandets fremgang:


- Kvinner får nå lov til å sitte inne i bussen under reiser, homoseksuelle trenger ikke lenger å gå med blå hatter og den seksuelle lavalder har blitt økt til åtte år.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.