Anniken Jørgensen:

Gladnyhet: - Et lite mirakel

Influenseren etter helsemarerittet.

FRISK IGJEN: Anniken Jørgensen kan endelig dele en hyggelig oppdatering om helsesituasjonen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FRISK IGJEN: Anniken Jørgensen kan endelig dele en hyggelig oppdatering om helsesituasjonen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blogger og influenser Anniken Jørgensen (26) har i lengre tid vært ærlig om at hun har slitt med blødninger og at dette har påvirket henne både fysisk og psykisk.

Det var før jul i fjor at 26-åringen åpnet opp om helseutfordringene for første gang, og siden da har hun vært gjennom en rekke legekonsultasjoner og behandlingsmetoder i håp om å bli bedre.

Nå kommer Jørgensen endelig med en gladnyhet. I en videosnutt på Instagram forteller influenseren at hun endelig er kvitt problemene.

Det bekrefter hun også overfor Se og Hør.

- Frisk igjen

- Jeg fikk min første eggløsning for cirka to måneder siden, og da gråt både legen og jeg.

SAMMEN: For første gang viste Anniken Jørgensen og hennes mystiske forlovede «Theo» seg sammen på rød løper. Video: Luna Lea Vis mer

Sist gang Jørgensen hadde eggløsning er over halvannet år siden.

- Det var veldig spesielt, og det første tegnet på at det kanskje var over. Etter dette fikk jeg faktisk vanlig mensen, og det stoppet helt til jeg skulle ha mensen igjen. Nå har jeg hatt tre fulle sykluser, og da regnet jeg meg selv som frisk igjen, forteller influenseren.

26-åringen vet imidlertid ikke hva som førte til at hun ble frisk igjen, hun beskriver det som et «mirakel».

- Jeg sluttet mange ganger på alle p-pillene jeg ble gitt i håp om at det skulle stabilisere seg, men det gjorde det ikke. Så det var nye runder på nye preparater hele tiden. Til slutt orket jeg ikke mer på grunn av det psykiske. Jeg ble så ufattelig dårlig, sier hun til Se og Hør og legger til:

- Så jeg vet faktisk ikke. Det var et lite mirakel nesten. Kroppen klarte det bare.

Nå er influenseren bestemt på at hun aldri skal gå på prevensjon igjen noen gang.

BLE FJERNET: Beauty influenser Leah Isadora Behn har på kort tid blitt stor på TikTok, men den store suksessen har også ført med noen ulemper. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- For et helvete det greiene der har vært. Hva vi kvinner putter i kroppen.

Jørgensen forteller at hun nå har det fint, men at hun fremdeles er preget.

- Livet er så klart ikke normalt igjen når man har blødd så lenge, men jeg er veldig glad. Jeg kan ikke nå forestille meg at jeg faktisk blødde hver dag, over så lang tid. Det føles helt surrealistisk. Jeg drømmer jo fortsatt om meg selv som blødende, så det sitter i kroppen enda. Jeg prøver bare å bygge meg selv litt opp igjen.

- Flau og dum

Videoen 26-åringen har delt på Instagram viser sterke bilder og gir innblikk i hvor vanskelig hun har hatt det, til Se og Hør forteller influenseren at hun følte hun bare måtte fortelle hva som har foregått den siste tiden og hvor kjipt det har vært å føle at man ikke blir tatt på alvor.

«MARTINE VIL HA JOBB»: I TV 2 Play sin nye serie «Martine vil ha jobb», får vi bli med influenser Martine Lunde som skal teste å være bonde for en dag, hvor hun får seg en liten overraskelse. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

- Jeg har kommet gråtende inn på legevakter og trodd jeg skulle blø i hjel, eller at ryggen snart skulle brekke av smerter, men jeg ble aldri lagt inn. Aldri engang undersøkt. Bare sendt hjem med mer smertestillende enn sist, sier influenseren og legger til:

- Jeg følte meg nesten flau og dum av å ikke få hjelp. Akkurat som jeg ikke hadde vondt nok, mens jeg nesten ikke klarte å puste til tider.

En annen grunn til at Jørgensen har laget videoen er med tanke på andre som opplever liknende situasjoner.

- Det er så innmari viktig at andre får se at sånn kan det gå, og at man skal tørre å være ærlig og åpen.

- Har du noen tips eller gode erfaringer du kan dele med andre?

- Som mamma sa, man må være ganske frisk, for å være dårlig. Ikke ta nei for et nei. Du må faktisk mase og mase og mase og kreve hjelp. Noe jeg syntes var fryktelig vanskelig. Ellers kommer ingen til å høre på deg faktisk. Helt latterlig, men sant. Så må man holde ut, man må seriøst bare holde ut.

SKADET SEG: I sommeren delte Tone Damli flere bilder av seg selv i rullestol og med krykker. Her gir hun helseoppdatering etter skaden. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Mange årsaker

Gynekolog og professor emerita Mette Haase Moen uttaler overfor Se og Hør at mange kvinner i løpet av sin fruktbare alder opplever blødningsforstyrrelser, og at det kan ha flere årsaker.

Hormonforstyrrelser, prevensjonsmidler, infeksjon, eggløsningssvikt, endring i blodets koagulasjon «levring», begynnende overgangsalder, godartede og ondartede forandringer i livmoren og på livmorhalsen er blant det gynekologen nevner.

- Under covid-19-sykdom og vaksinasjon har vi sett mange rare blødningsforstyrrelser som vi ikke har en helt klar formening om hvordan oppstår, uttaler gynekologen.

Hun peker samtidig på at både en hormonforstyrrelser og/eller en infeksjoner er noe som etter hvert vil gå over.

- Blødningsforstyrrelser med relasjon til covid-19 regnes også som forbigående, sier hun og legger til:

- Ved blødningsforstyrrelser er det viktig å få utført en skikkelig undersøkelse hos fastlege eller hos gynekolog. Man skal ikke slå seg til ro med at det er noe som går over, før alvorligere årsaker er utelukket.

LES OGSÅ: Skuespiller (47) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer