PÅ BEDRINGENS VEI: Skuespiller Shannen Doherty har kjempet mot kreftsykdommen siden høsten 2015. Nå kan hun endelig puste lettet ut for at behandlingen har gitt positive resultater. Foto: John Salangsang / AP
PÅ BEDRINGENS VEI: Skuespiller Shannen Doherty har kjempet mot kreftsykdommen siden høsten 2015. Nå kan hun endelig puste lettet ut for at behandlingen har gitt positive resultater. Foto: John Salangsang / AP Vis mer

Shannen Doherty:

Gladmelding for kreftsyke Shannen Doherty

- Jeg er velsignet, skriver hun på Instagram.

Publisert

(Seoghør.no): Det er halvannet år siden skuespiller Shannen Doherty (46) fortalte at hun hadde fått brystkreft, og i ettertid har hun vært åpen om sin kamp mot sykdommen i sosiale medier.

Mens hun tidligere har hatt flere vonde nyheter å melde, har hun endelig en positiv beskjed å formidle.

«Øyeblikk. De skjer. I dag var og er et øybelikk. Hva betyr remisjon? Jeg hørte det ordet og visste ikke hvordan jeg skulle reagere. Gode nyheter? JA. Overveldet? JA. Nå gjenstår mer venting», skriver hun på Instagram.

Remisjon betyr bedring av sykdommen, og at behandlingen har gitt positive resultater. Doherty har vært gjennom en rekke cellegiftbehandlinger i tillegg til å ha operert vekk det ene brystet.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg skal bare puste

I Instagram-innlegget forklarer hun at hun er lykkelig over beskjeden, men at hun også er klar over at tilbakefall kan oppstå.

«Som alle andre som har vært gjennom kreft vet, er de neste fem årene avgjørende. Tilbakefall skjer hele tiden. Mange av dere har delt de historiene med meg. Så med et hjerte som absolutt er lettere, venter jeg. I mellomtida, beslutninger. Rekonstruksjon som betyr flere operasjoner. Beslutningen om å ta en pille de neste fem årene som kommer med et eget sett med problemer og bivirkninger. Jeg er velsignet, det er jeg. Men for nå... Remisjon. Jeg skal bare puste», skriver hun.

De siste ukene har tv-stjerna delt bilder av at håret hennes har begynt å komme tilbake, etter at hun mistet alt håret etter cellegiftbehandlingene.

Åpen om sykdommen

I fjor høst åpnet 46-åringen seg og frykten for å dø, og da hun gjestet talkshowet «Chelsea», sa hun at sykdommen har endret hverdagen hennes.

- Det som er både flott, vanskelig og tøft med kreft, er at det river deg i stykker og bygger deg opp. River deg i stykker og bygger deg opp, og det forandrer deg på så utrolig mange måter, sa hun i programmet, ifølge Mirror.

Hun tok også opp hvordan dette har påvirket forholdet hennes med ektemannen, Kurt Iswarienko.

- Det var vanskelig å måtte gjenoppdage hvem man på en måte er, og hvordan man aksepterer med hvem man er nå. Man må akseptere det, se på ektemannen sin og bare «Du, jeg beklager skikkelig», sa skuespilleren.

Saken fortsetter nedenfor.

GOD STØTTE: Shannen Doherty har vært gift med Kurt Iswarienko siden 2011, og hun har funnet mye støtte i ektemannen gjennom den vanskelige tida. Foto: NTB scanpix
GOD STØTTE: Shannen Doherty har vært gift med Kurt Iswarienko siden 2011, og hun har funnet mye støtte i ektemannen gjennom den vanskelige tida. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble avslørt i søksmål

Brystkreftdiagnosen ble avslørt i fjor, da Dohery gikk til sak mot sitt tidligere management, Tanner Mainstain og Steven Blatt.

Ifølge Doherty fant hun i mars 2015 ut at hun hadde fått brystkreft med spredning, og at kreften hadde spredd seg utover en periode der hun ikke hadde helseforsikring.

I rettspapirene hevdet skuespilleren at det var managementets ansvar å sørge for at forsikringspremien i helseforsikringen hun hadde gjennom Screen Actors Guild, ble betalt i tide.

- I november 2013 sendte SAG faktura på saksøkers helseforsikringspremie for året 2014 til Tanner Mainstain. Men saksøkte ignorerte fakturaen, betalte den ikke (uten å informere saksøker) og avsluttet deretter brått samarbeidet med Doherty med virkning fra 7. februar 2014, het det i rettspapirene.

LES OGSÅ: Snakker ut etter bilulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer