Gladmelding for kreftsyke Shannen Doherty

Den tidligere «Beverly Hills 90210»-stjernen kan glede seg over et lite lyspunkt i den tunge tiden.

FIKK BRYSTKREFT: Shannen Doherty fikk i fjor vite at hun hadde fått brystkreft. I år barberte hun av seg deler av håret. Her før klippinga staret sammen med moren Rosa Doherty.   Foto: Xposure
FIKK BRYSTKREFT: Shannen Doherty fikk i fjor vite at hun hadde fått brystkreft. I år barberte hun av seg deler av håret. Her før klippinga staret sammen med moren Rosa Doherty. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere «Beverly Hills 90210»- og «Charmed»-skuespilleren Shannen Doherty (45) fikk i fjor diagnosen brystkreft. Nylig røpet hun dessuten at kreften har spredd seg til lymfeknutene.

Kreftsykdommen skal først ha utviklet seg i en periode der hun ikke hadde helseforsikring, noe hun saksøkte sitt tidligere managment for.

Nå har de to partene endelig kommet til enighet og inngått et forlik i saken. Dette melder UsWeekly, som skal ha fått tilgang på rettsdokumentene.

Forliket innebærer at Doherty får utbetalt erstatning, men nettstedet skriver at beløpet er konfidensielt.

Avslørt i søksmål

«Beverly Hills 90210»-stjernens brystkreftdiagnose ble avslørt i fjor sommer, i rettsdokumentene Doherty leverte da hun gikk til sak mot sitt tidligere management, Tanner Mainstain og Steven Blatt.

Ifølge Doherty fant hun i mars 2015 ut at hun hadde fått brystkreft med spredning, og at kreften hadde spredd seg utover en periode der hun ikke hadde helseforsikring.

I søksmålet hevdet skuespilleren at det var managementets ansvar å sørge for at forsikringspremien i helseforsikringen hun hadde gjennom Screen Actors Guild, ble betalt i tide.

- I november 2013 sendte SAG faktura på saksøkers helseforsikringspremie for året 2014 til Tanner Mainstain. Men saksøkte ignorerte fakturaen, betalte den ikke (uten å informere saksøker) og avsluttet deretter brått samarbeidet med Doherty med virkning fra 7. februar 2014, het det i rettspapirene.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT PÅ 90-TALLET: Shannen Doherty sammen med medskuespiller Jason Priestley spilte på 90-tallet i den kjente tv-serien «Beverly Hills 90210».   Foto: FOX/BROADCASTING CO. / Album
KJENT PÅ 90-TALLET: Shannen Doherty sammen med medskuespiller Jason Priestley spilte på 90-tallet i den kjente tv-serien «Beverly Hills 90210». Foto: FOX/BROADCASTING CO. / Album Vis mer

Åpen på Instagram om kreftdiagnosen

Den gang kreftdiagnosen ble kjent forholdt Doherty seg taus, men hun valgte likevel å stille opp på den røde løperen tre måneder senere. Da for å støtte veldedighetsgallaen til organisasjonen Baby2Baby, som hjelper barn i økonomisk vanskeligstilte familier. 

Tidligere i sommer valgte den kjente 90-tallstjernen å være åpen på Instagram om hvordan behandlingen for kreften påvirker kroppen hennes.

Da delte hun en bildeserie med fansen sin, der hun viser hvordan hun barberer av seg håret sitt.

Step 1

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Saken fortsetter under bildeserien.

Step 2

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 3

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 4

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 5

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 6

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Den sterke bildeserien fikk tusenvis av kommentarer, og mange av 45-åringens følgere har vist sin støtte til skuespilleren i kommentarfeltet på Instagram.

P4-programleder Lise Askvik (47) uttalte til Seoghør.no tidligere i sommer at det å være åpen om kreftsykdom kan være til hjelp for mange:

- For mange er det ikke lett eller rett å dele sykdom og private opplevelser med omgivelsene. For meg var åpenhet både en lettelse og en hjelp. Jeg fikk uendelig mye støtte og heiarop underveis. Det ga meg mot og styrke, sa Askvik - som selv er blitt operert for brystkreft.

Var forberedt på å fjerne brystene

Shannen Doherty har ikke bare valgt å være åpen om sykdommen sin på sosiale medier. I februar i år stilte hun opp i TV-programmet «The Dr. Oz Show», der hun fortalte om brystkreftdiagnosen.

Den gang fortalte Doherty at hun var forberedt på å fjerne brystene sine - slik Angelina Jolie (41) har gjort - for å få bukt med kreftsykdommen.

- Det er kun bryster, og jeg er forberedt på at jeg kanskje må fjerne dem. I det store bildet vil jeg heller overleve og bli gammel sammen med ektemannen min, sa hun gråtkvalt i programmet, ifølge People.

For noen uker siden avslørte Doherty at hun ble nødt til å fjerne det ene brystet i mai i år.

KREVENDE VALG: Da Shannen Doherty gjestet «The Dr. Oz Show» i februar, sa TV-stjernen at hun er forberedt på å måtte fjerne brystene sine. Angelina Jolie gjorde det samme i 2013, uten å være diagnostisert med brystkreft. Et spesielt gen gjør imidlertid at hun er ekstra utsatt for å få kreft.  Foto: Foto: Broadimage/ Xposure/ NTB Scanpix
KREVENDE VALG: Da Shannen Doherty gjestet «The Dr. Oz Show» i februar, sa TV-stjernen at hun er forberedt på å måtte fjerne brystene sine. Angelina Jolie gjorde det samme i 2013, uten å være diagnostisert med brystkreft. Et spesielt gen gjør imidlertid at hun er ekstra utsatt for å få kreft. Foto: Foto: Broadimage/ Xposure/ NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kan det virkelig være henne?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer