«Sommerhytta»:

- Glad vi slapp det

Årets «Sommerhytta»-par skiller seg ut fra tidligere sesonger.

ÅRETS DELTAKERE: Seersuksessen «Sommerhytta» er tilbake på skjermen i april, og her får du en smakebit på årets seks nye deltakere. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer
Publisert

2. påskedag braker det endelig løs med ny sesong av TV 2s oppussingssuksess «Sommerhytta». Programmet er kjent for å både sjarmere og engasjere det norske folk stort.

Fjorårets sesong hadde i snitt et seertall på 600 000 seere, og alt ligger dermed til rette for at også årets sesong vil bli en stor seerfavoritt.

I år møter vi imidlertid en litt annen gjeng enn det vi er vant til.

Om det er en bevisst handling fra TV 2 eller ei, vites ikke, men det er tydelig at de har gjort store endringer for 2022.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer

Ujevne ferdigheter

Da årets deltakere ble gjort offentlig i slutten av mars, sto det samtidig klart at sesongen skiller seg fra tidligere. I år skal kun jevnaldrende kjærestepar være med - ikke folk med sprik i alder og relasjoner som vi er vant med.

Da fjorårets «Sommerhytta»-sesong ble sendt var det flere som reagerte på at enkelte deltakere tilsynelatende hadde mer erfaring enn andre.

Spesielt far-og-datter-duoen Kurt og Veronica Rasmussen fikk mye pes i sosiale medier, fordi flere hevdet at førstnevnte hadde langt mer erfaring med å snekre og pusse opp enn de andre deltakerparene.

Det ble også hevdet at produksjonen hadde skjult Kurts høye ferdighetsnivå. Selv uttalte han, som er utdannet bokbinder, overfor Se og Hør at han ikke hadde profesjonell erfaring med snekring og bygging.

STIKKER: Etter en konkurransen i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

- Glad vi slapp snekkerpappaen

Samboerparet Lina Langerud Heikkilä (30) og Eldan Naftaly Nysveen (32), som skal kjempe om å vinne hytte i årets sesong, forteller til Se og Hør at de er godt fornøyd med årets løsning.

FORNØYD: Lina og Eldan er et av parene som skal kjempe om å vinne egen hytte i årets sesong. Foto: Espen Solli / TV 2
FORNØYD: Lina og Eldan er et av parene som skal kjempe om å vinne egen hytte i årets sesong. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg var litt glad for at vi for eksempel slapp den snekkerpappaen, som kan alt. At vi stiller ganske likt synes jeg er veldig deilig, sier Heikkilä, og legger til:

- Samtidig ble det jo en veldig hyggelig opplevelse, og vi skulle jo være der så lenge, så det er klart det er hyggelig å være der med hyggelige folk.

Det er trolig flere som har spekulert på om årets løsning er en bevisst handling fra TV 2s side, etter fjorårets tilsynelatende ujevne ferdighetsnivå.

Overfor Se og Hør sier imidlertid ikke TV 2 noe om det er dét som er grunnen, men forteller derimot hvorfor de denne gangen har valgt å ha med bare kjærestepar.

- Vi har tidligere sesonger hatt deltakere som har hatt mange forskjellige relasjoner til hverandre, og dette er første gangen vi bare har kjærestepar med. Vi ønsket å fortelle historien til fire relativt unge par som gjerne vil etablere noe sammen tidlig i livet, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

- Det å være ung, forelsket og ha drømmer for hva en sommerhytte kan være, håper vi er noe mange vil kjenne seg igjen i. Vi gleder oss til seerne blir bedre kjent med dem, legger han til.

LES OGSÅ: Siste «Sommerhytta»-hytte endelig solgt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer