LANG KARRIERE: Helt siden Okkupert-skuespiller Ragnhild Gulbrandsen var barn, har hun elsket å opptre med skuespill. Foto: Se og Hør
LANG KARRIERE: Helt siden Okkupert-skuespiller Ragnhild Gulbrandsen var barn, har hun elsket å opptre med skuespill. Foto: Se og HørVis mer

- Glad jeg var der da pappa døde

– Vi var sjelevenner, sier «Okkupert»-skuespilleren om sin kunstneriske far, som gikk bort i sommer.

SEOGHØR.NO: – PST-sjef Wenche Andersen er enslig og alene i livet og på mange måter gift med jobben sin. Jeg kan nok også være gift med den til tider, men heldigvis har jeg også familie og barn. De betyr alt for meg, sier «Okkupert»-skuespilleren Ragnhild Gudbrandsen (46).

Ragnhild, som er fast ansatt på Den Nationale Scene, har hatt en skuespiller i magen helt siden hun begynte å parodiere familiemedlemmer i 3-4-årsalderen.

Hjemmefra fikk hun nok av kunstnerisk stimuli. Pappa Håkon Gudbrandsen var konsertmester og førstefiolinist i Bergen Filharmoniske Orkester i 20 år. Han tok Ragnhild med på mange spennende oppdrag landet rundt og ga også datteren hennes første innføring i teatrets magi fra sin plass i orkestergraven.

Spilte sammen

I SALG NÅ: Les mer i Se og Hør.
I SALG NÅ: Les mer i Se og Hør. Vis mer

– Vi spilte også sammen i alle mulige sammenhenger, jeg på piano, han på fiolin. Det gjorde vi 35 år. Vi var veldig nære. Vi var sjelevenner, forteller Ragnhild.

Livet tok et sorgfullt vendepunkt da pappa Håkon fikk hjerneblødning og døde etter kort tids sykeleie tidligere i sommer, 84 år gammel.

Ragnhild Gudbrandsen spiller PST-sjef Wenche Andersen i Okkupert på TV 2.
Ragnhild Gudbrandsen spiller PST-sjef Wenche Andersen i Okkupert på TV 2. Vis mer

Les mer om Ragnhild i Se og Hør, som er i salg nå.

Ragnhild sto på trappene til å starte innspilling av filmen «Kvinner og Cava» i Oslo, men hoppet av da hun fikk beskjed om hva som hadde skjedd med faren.

– Vi skjønte fort hvilken vei det bar. Han var veldig dårlig. Heldigvis fikk jeg være sammen med ham de siste ukene før han døde, sier Ragnhild.

Saken fortsetter under bildet.


Etter sommeren skulle hun i gang med en ny periode av suksessforestillingen «Sånne som oss» på DNS, et stykke som tar for seg sorg og savn i en familie.

– Det var tungt å begynne på igjen. Samtidig ble stykket tilført andre dimensjoner. Det ble veldig personlig for meg, medgir Ragnhild.LES OGSÅ: Skeptisk til Hollywood

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.