- Glad jeg ikke har truffet en ny mann

Men Kari Simonsen (76) har fortsatt troen på kjærligheten.

SEOGHØR.NO: På scenen leser Kari Simonsen (76) ømme ord og kjærlighetserklæringer til Toralv Maurstad (87) i stykket «Kjærlighetsbrev» på Oslo Nye Teater.

Privat har hun levd alene etter at hennes store kjærlighet -  forfatter og dramatiker Peder Wright Cappelen døde plutselig av en hjerneblødning bare 61 år gammel i 1992.

- Han var nok min store kjærlighet, men han døde ganske tidlig. Det var veldig trist, men det er lenge siden nå, sier Simonsen til Seoghør.no.

Mye bagasje

Paret fikk tre barn sammen og 76-åringen beskriver tiden rundt bryllupet i 1966 som den mest romantiske i sitt liv. Siden har hun levd alene, men gir ikke opp troen på kjærligheten.

MISTET DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Kari Simonsen mistet ektemannen Peder i 1992. Hun beskriver han som sin store kjærlighet og tror det skal mye til for å møte en ny mann sent i livet.  Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
MISTET DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Kari Simonsen mistet ektemannen Peder i 1992. Hun beskriver han som sin store kjærlighet og tror det skal mye til for å møte en ny mann sent i livet. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer

- Hvis man er så heldig å treffe et menneske i voksen alder, så tror jeg det er veldig fint, sier Kari, men er likevel glad for at hun er enslig.

- Jeg har ikke truffet noen helt spesiell som jeg vil slå meg sammen med og på en måte er jeg glad for det. Det er så mye bagasje man har med seg. Det er vanskelig med mine barn og dine barn og barnebarn og oldebarn. Det skal være et sterkt forhold for at det skal fungere i godt voksen alder. 

- Veldig umoden

Simonsen utelukker derimot ikke at kjærligheten kan dukke opp uventet. I juni fyller hun 77 år. Skuespilleren holder seg svært godt, noe som ikke skyldes trening, sunt kosthold eller skjønnhetsprodukter - som hun ikke er opptatt av.

Derimot tror Kari hennes ungdommelige humør gjør at hun holder seg godt.

- Det er kanskje det at jeg er forferdelig barnslig og veldig umoden. Jeg føler meg like barnslig som da jeg var 13 år, kanskje det gjør at jeg holder meg litt bedre?

SAMMEN PÅ SCENEN: Sammen med Toralv Maurstad spiller Simonsen i «Kjærlighetsbrev» - en historie om livslang kjærlighet. Stykket er regissert av Kjetil Bang-Hansen og har premiere på Oslo nye teater 8. mai.  Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
SAMMEN PÅ SCENEN: Sammen med Toralv Maurstad spiller Simonsen i «Kjærlighetsbrev» - en historie om livslang kjærlighet. Stykket er regissert av Kjetil Bang-Hansen og har premiere på Oslo nye teater 8. mai. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer

«Kjærlighetsbrev» har premiere på Oslo nye teater torsdag 8. mai og teaterveteranen venter på nervene - som alltid melder seg før teppet går opp for første gang.

- Når jeg begynner på en ny forestilling er det som da jeg var ung. Like nervøs og usikker hver gang.

LES OGSÅ: Toralvs ukjente frierbrev-historie