Tobias Santelmann og «Exit» sesong 2:

- Glad jeg er ferdig med det

Tobias Santelmann måtte ta strippekurs under innspillingen av «Exit» sesong to.

FINANSGUTT: Tobias Santelmann er tilbake i rollen som Henrik i sesong to av «Exit» - og rollefiguren viser noen nye takter. Foto: Fremantle/ NRK
FINANSGUTT: Tobias Santelmann er tilbake i rollen som Henrik i sesong to av «Exit» - og rollefiguren viser noen nye takter. Foto: Fremantle/ NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det premiere på den andre sesongen av «Exit», og i den forbindelse har Se og Hør fått se de første episodene, samt prate med alle hovedkarakterene.

HEVN: Jon Øigardens karakter Jeppe blir ikke blid når han kommer hjem og buster kona i å være utro i «Exit»-premieren. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Noe av det som blir en åpenbaring i den andre sesongen er at Tobias Santelmann ikke er fremmed for strippestangen.

Karakteren hans Henrik, og finanskollega Jeppe (spilt av Jon Øigarden), tar seg en tur på strippebula etter en utfordrende dag i rikingland.

Der flekker Santelmann av seg skjorten og kaster seg rundt stangen.

PROVOSERT: Agnes Kittelsen er gjest i denne ukens «Lindmo», og der snakker hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

Tok strippetimer

Når han blir konfrontert med at dette neppe er første gang, må han innrømme at det lå noen treningstimer i bakhånd.

- Det står i sceneanvisningen at Henrik er imponerende god. Det hadde Øystein Karlsen (regissør og manusforfatter, journ.anm.) ikke trengt å gjøre, for da hadde jeg ikke trengt å øve. Da hadde jeg kommet dit og så hadde det bare vært dårlig og flaut, sier en noe blyg Santelmann.

IMPONERER: Tobias Santelmann, som karakteren Henrik, kaster seg rundt stanga i en strippebule i sesong to av «Exit». Foto: Skjermdump/ NRK
IMPONERER: Tobias Santelmann, som karakteren Henrik, kaster seg rundt stanga i en strippebule i sesong to av «Exit». Foto: Skjermdump/ NRK Vis mer

- Jeg sier ikke at det ikke er flaut, jeg sier ikke at det er superbra. Men jeg fikk møte en fantastisk fin mann som heter Joshua, som jeg møtte noen timer før vi filmet på klubben der. Så måtte vi bare la det stå til, så ble det ble som det ble, sier han lattermildt.

- Du klarer å følge sceneanvisningen da, du er imponerende god!

- Å ja takk, da sier jeg takk for det. Det er fryktelig tungt, overraskende tungt. Og det er veldig god trening. Jeg fikk blåmerker overalt, som jeg ikke visste jeg skulle få. Nei, det er ekstremt tungt. All ære til de som klarer å gjøre det og få det til å se lett ut. Jeg er glad jeg er ferdig med det.

NY SESONG: NRK har sluppet traileren til den nye sesongen av serien Exit. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- Du har ikke opprettholdt dine nye ferdigheter?

- Nei, jeg har ikke rørt en sånn stang siden, sier han og ler.

Øigarden legger ikke skjul på at han ble svært imponert over kollegaen sin.

- Det var helt fantastisk. Det må jeg si - det tok han veldig bra. Vi hadde det gøy den dagen, forteller han til Se og Hør.

- Det er jo «Exit»-gutta på sitt beste - da er de ikke noe slemme eller ubehagelige, da er det bare full gass legger han til.

OPP NED: Santelmann bjudar på i strippeklubben. Foto: Skjermdump/NRK
OPP NED: Santelmann bjudar på i strippeklubben. Foto: Skjermdump/NRK Vis mer

Sitteunderlag under sexscene

Det er ikke bare strippescenen som har bydd på utfordringer for Santelmann. Serieskaper Karlsen fortalte under pressemøtet at coronapandemien påvirket de intime scenene.

- Jeg tror Tobias Santelmann er den eneste som har gjennomført en sexscene med en plate fra Turistforeningen, tapet foran skrittet for å unngå kontakt, kunne han avsløre til pressen.

Selv synes ikke skuespilleren at sexscenene er morsomme å gjøre, eller å prate om, men forklarer likevel:

- Det handler om å minimere kontakt mellom oss som var der. Av og til dekkes det til med truser som er hudfarget og sånn. Men fordi vi skulle fortsette scenen så ble det vanskelig, sier han.

- Derfor hadde jeg dette grønne Turistforeningen-sitteunderlaget mellom, for det kunne jeg fjerne da vi skulle reise oss, uten at kameraet så det.

Sitteunderlaget fungerte da som en slags green screen, som gjør det enkelt å ta bort i klippen.

LES OGSÅ: Slik er «Exit»-skuespillerne helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer