Mari Haugersveen:

- Glad han slipper smertene

Mari Haugersveen priser seg lykkelig over at den nyfødte sønnen ikke har fått kolikk.

ROLIG KAR: Mari Haugersveen med den snart tre måneder gamle sønnen Charlie. Foto: Privat
ROLIG KAR: Mari Haugersveen med den snart tre måneder gamle sønnen Charlie. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. desember kunne «Tigerstaden»-profilen Mari Haugersveen (38) ønske sønnen Charlie velkommen til verden. Fra før har hun også sønnen Henry (5) fra et tidligere forhold.

Den nybakte moren stortrives som tobarnsmamma, men innrømmer at hun i lang tid gruet seg til at sønn nummer to skulle komme til verden. Eldstesønnen Henry fikk nemlig en tøff start på livet i 2015.

Han hadde kolikk, og skrek mer eller mindre kontinuerlig det første halve året av livet sitt - bortsett fra på natten. 38-åringen var livredd for at det samme skulle skje med Charlie.

- Men dette er noe helt annet, og det er jeg så glad for. Sist gang ville jeg tilbake i jobb så fort som mulig, fordi det var så tøft hjemme. Det er jo terror. Jeg har så stor medfølelse for dem som har kolikkbarn, sier den tidligere realitydeltakeren åpenhjertig til Se og Hør.

Henry hadde mange plager, og slet blant annet med astma og allergi. På grunn av allergien fikk han antihistaminer, noe som gjorde at han sov hele natten gjennom. Selv om Haugersveen slapp unna nattkolikken, skrek han imidlertid to timer i strekk på dagtid, før han tok en pause på cirka 40 minutter.

Og så var det på'n igjen.

- Det var jo verst for han. Det var fem måneder med skrik hele dagen, minnes tobarnsmoren.

BESTEMT SEG: Etter seks uker fikk Mari Haugersveens sønn endelig et navn. Video: Privat Vis mer

- Glad han slipper

Etter et halvt år slapp imidlertid plagene, og nå har eldstesønnen Henry vært frisk og rask helt siden han fylte ett år. De heftige månedene med kolikk har likevel satt en støkk i Haugersveen.

- Det var et tøft år. Det var også en av grunnene til at det tok fem år før jeg var klar for en til, avslører hun overfor Se og Hør.

38-åringen innrømmer også at hun ofte følte på dårlig samvittighet fordi hun ble så oppgitt over sønnens skriking.

- Det var helt jævlig. Han hadde det veldig vondt, og man blir så oppgitt og sliten selv, og ikke minst frustrert og sint. Også får man jo veldig dårlig samvittighet.

NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Var du redd det skulle skje igjen?

- Jeg var veldig redd. Jeg var så forberedt på at det skulle bli sånn en gang til, for det var det eneste jeg kjente til. Det var bare den erfaringen jeg hadde, og da er det så vanskelig å se for seg noe annet.

Men snart tre måneder gamle Charlie har vist seg å være rolig og lett å ha med å gjøre. Noen våkenetter har det blitt, men stort sett er den lille gutten blid og grei.

- Det er nytt for meg å oppleve et barn som ikke har det vondt. Jeg er glad han slipper de smertene som Henry hadde, sier Haugersveen.

«Tigerstaden»-profilen understreker at hun er svært takknemlig for at hun kan få barn. Likevel mener hun det bør være lov å si høyt at det ikke alltid er like behagelig å gå gravid.

Eller å ha et barn med kolikk.

- Det første halvåret med Henry var tøft. Jeg slapp jo unna fødselsdepresjon, men det var helt på nippet at jeg ikke gikk i kjelleren, sier 38-åringen åpenhjertig.

LEI: Mari Haugersveen la ikke skjul på at graviditeten tæret på kreftene hennes. Video: Rød Løper Vis mer

Navnetrøbbel

Mari Haugersveen har likevel også hatt noen utfordringer med sønnen Charlie - riktignok av en litt hyggeligere karakter. Hun og ektemannen Andreas Garmark (31) slet nemlig lenge med å gi sønnen et navn.

Opprinnelig skulle han hete Charlie. Så kom også navnene Matteus og Lukas på bordet. Til slutt måtte det en loddkonkurranse til for å få løst navnefloken.

Det gjeve oppdraget fikk storebror Henry, som stakk hånden opp i en bolle og trakk en papirlapp.

Den sto det Charlie på.

Haugersveen var storfornøyd med at sønnens navn til slutt ble et erkebritisk herrenavn, som hun alltid har vært så svak for.

MANGE ÅR SIDEN: Linni Meister Therese Haugsnes, Mari Haugersveen og Carina Dahl var med i realityserien «Tigerstaden» på TV 2 i 2012. De to sistnevnte oppsummerer hva de husker best. Vis mer

- Så lenge alle navnene var såpass fine, ble det loddtrekning. Jeg var veldig spent. Jeg var redd for at jeg skulle angre etterpå, og føle veldig på at navnet ikke var riktig. Men det har jeg ikke følt, forsikret hun til Se og Hør i januar.

LES OGSÅ: - Har strekt seg og blitt stor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer