Glad for at sønnene kuttet ut ski

- Ikke lurt å velge langrennssporten, sier Bjørn Dæhlie.

BESTEMMER SELV: Bjørn Dæhlie har hele tiden latt sønnene bestemme selv når det kommer til idrett. Foto: Anders Myhren/Seher.no
BESTEMMER SELV: Bjørn Dæhlie har hele tiden latt sønnene bestemme selv når det kommer til idrett. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Den tidligere langrennsstjernen Bjørn Dæhlie (43) synes det er bra at ikke sønnene Sivert (16) og Sander (13) satset på en karriere som skiløper.

- Jeg har fått flere spørsmål om hvorfor de ikke ble langrennsløpere, siden de gikk på ski da de var yngre. Men det har vært bevisst at jeg ikke skulle presse dem til det. Det har jeg gjort fordi jeg ikke tror det er noe lurt å velge langrennssporten, sier han til VG.

Dæhlie har de siste dagene vært i Åre i Sverige. Der har han deltatt under innspillingen av TV3-programmet «Landskampen». Han er klar på at han har latt sønnene bestemme selv når det gjelder idretten.

- For min egen del var det helt vanlig å løpe tre timer i ensomhet, da jeg trente som mest. Hvis man plages av det, så har man et problem. Man er alene mot seg selv i de motbakkene, og hvis man trenger folk rundt seg hele tiden, så går det rett og slett ikke. Akkurat det måtte jeg trene litt på. Det er ikke noe jeg ønsket for sønnene mine, sier Dæhlie til avisen.

Seher.no møtte Dæhlie under innspillingen av «Landskampen». Da snakket den tidligere langrennskongen ut om Petter Northugs oppførsel i media.

- Petter er et friskt pust i norsk langrenn, og er rett og slett et supertalent. Jeg har fulgt ham siden han ble senior og må si at han er en imponerende gutt. Faren min sa vel noe sånt som at «du må bli tørr bak øra». Sånn er det vel litt med Petter og. Han er en ung gutt, man lærer litt av sine feil, og så får man også akseptere at man er litt forskjellige, sa han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Håper ikke han vokser av seg alt