Liam Gallagher:

Glad faren ikke var en del av oppveksten

Oasis-vokalistens ukjente datter åpner seg for første gang om forholdet til sin berømte far.

FAR OG DATTER: I mai i fjor møtte Liam Gallagher sin eldste datter, Molly Morrish-Gallagher, for første gang på 19 år. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: I mai i fjor møtte Liam Gallagher sin eldste datter, Molly Morrish-Gallagher, for første gang på 19 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Liam Gallagher (46) ble verdenskjent med låter som «Wonderwall» og «Don't Look Back In Anger» som vokalist i Oasis på 90-tallet. Men i tillegg til sin suksessrike musikkarriere har han også skapt en rekke overskrifter for sine rusproblemer og trøblete kvinnehistorier.

Artisten har fire barn med fire ulike kvinner: Sønnen Lennon (19) med ekskona Patsy Kensit (51) og sønnen Gene (17) med ekskona og All Saints-stjernen Nicole Appleton (44), samt døtrene Molly (21) og Gemma (6), som han begge fikk etter to ulike affærer mens han fremdeles var gift med henholdsvis Kensit og Appleton.

I fjor møtte Liam sitt eldste barn, Molly, som han altså ble far til bare ett år inn i ekteskapet med Patsy, for første gang på 19 år. Han hadde nemlig tidligere kun sett henne et par ganger som baby.

Etter møtet publiserte både far og datter dette bildet, hvor de er flankert av Lennon og Gene, på Instagram:

Ikke bitter

Nå, ett år etter gjenforeningen, åpner Molly seg om hvordan det var å ha en far som ikke var til stede i oppveksten. 21-åringen forteller blant annet at hun ikke klandrer rockestjernen for at han ikke var en del av livet hennes som barn.

- Jeg er ikke sint i det hele tatt. Jeg er faktisk takknemlig for hvordan livet mitt har vært og for at jeg ble oppdratt av mamma, avslører hun til The Times, ifølge Mirror, og legger til:

- Jeg hadde ikke vært den personen jeg er hvis ikke ... Alt som har skjedd, har skjedd for en grunn. Vi kommer veldig bra overens i dag og jeg er glad over å ha ham i livet mitt nå.

Sist måned delte 21-åringen dette hyggelige bildet av seg selv og faren på Instagram:

View this post on Instagram

Thought you were barred? @thegrouchoclub

A post shared by Molly (@mollymoorishgallagher) on

- Trodde du at du var utestengt?, har hun skrevet som tekst.

Hennes mor, sangeren Lisa Moorish (47), som Gallagher altså hadde en het affære med sommeren 1997, har kommentert «Lolzzzzzz» under det samme bildet.

MOLLYS MOR: Artist Lisa Moorish avbildet på et arrangement i 2015. Foto: NTB scanpix
MOLLYS MOR: Artist Lisa Moorish avbildet på et arrangement i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skrev låt til datteren

Forholdet mellom Liam og Lisa skal ha vært av det anstrengte slaget, og i 2017 innrømmet han overfor GQ at hun var grunnen til at han ikke hadde møtt datteren. Likevel understreket artisten at han har bidratt økonomisk.

- Jenta har blitt fulgt opp, har fått klær og mat og er blitt sendt på flotte skoler. Jeg kjøpte et hus til dem og alt det er. Jeg tror egentlig bare hun har det best sammen med moren sin. Ting blir ikke bra når de blir påtvunget, uttalte han til magasinet.

I dag har far og datter altså funnet tonen, og forrige uke avslørte rockelegenden at han, på sitt kommende album, har valgt å dedisere en låt til Molly. Den har han kalt «Now That I've Found You».

- Ikke at hun var forsvunnet eller noe, hun var ikke fanget av Taliban, liksom. Men det har en fet «nå er du i livet mitt»-vibb over seg. Det er kult og gøy, sa han til Radio X.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Mer kompis enn pappa

I intervjuet med The Times sier firebarnsfaren at han er lykkelig over endelig å ha fått kontakt med datteren igjen, og forteller om hvordan gjenforeningen deres var.

- Det var tårer og alt det der. Molly og jeg møttes på en pub. Vi drakk oss skikkelig fulle og det var veldig bra. Man kan ikke leve i fortiden. Man må sette en grense og gå videre med kjærlighet. Jeg håper hun ikke blir lei av meg, sier han, ifølge nettstedet.

Videre innrømmer Gallagher at hans forhold til barna kanskje er litt annerledes enn andre fedres.

- Jeg vil ikke si at jeg er en normal far. Jeg er mer en kompis. De oppdrar seg selv. Alle har gode hoder på skuldrene. De er ikke ufordragelige. Dette er bra barn, skryter han, skriver The Mirror.

Molly jobber i dag som modell og influenser. På Instagram har hun 41 000 følgere, der hun legger ut alt fra sponsede innlegg til private familiebilder. Hun er i stallen til modellbyrået Select Models, og har de siste årene gjort samarbeid med blant annet Vogue, Coach og Dolce & Gabbana.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hennes to halvbrødre lefler også med modellyrket. Og det er nokså enkelt å se at barna slekter på sin far, ettersom de har arvet hans velkjente, bustete øyenbryn.

I tillegg til Lennon, Gene og Molly, har musikeren datteren Gemma (6). Også hun er som nevnt et resultat av utroskap. Gallagher hadde nemlig en affære med New York Times-journalisten Liza Ghorbani mens han var gift med «All Saints»-stjernen Nicole Appleton (44). Gemma bor med sin mor i New York, og han har fremdeles ikke møtt henne.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

GEMMAS MOR: Journalist Liza Ghorbani avbildet i New York i 2014. Foto: REX / NTB scanpix
GEMMAS MOR: Journalist Liza Ghorbani avbildet i New York i 2014. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer

Gikk skeis

Begge Liams sønner driver også med musikk, men de spiller ikke sammen. Det kan kanskje ha sammenheng med hvordan det gikk med deres far og onkel. Liam og Noel er notoriske kranglefanter, og satte - etter flere turbulente år - punktum for Oasis i 2009.

Ryktene om Manchester-bandets gjenforening dukker opp med jevne mellomrom, men har så langt vist seg ikke å stemme.

Liam har nemlig aldri lagt skjul på at forholdet til storebroren ikke er av det nære slaget.

- Han snakker ikke med meg, vi snakker ikke med hverandre. Jeg kommer til å snakke med ham en dag. Det hele er veldig trist, men vi vil komme over det, har firebarnsfaren sagt til Independent.

- Hvis Oasis noen gang spiller sammen igjen … Hvis det skjer, skjer det. Hvis det ikke skjer, skjer det ikke, la han kryptisk til.

KOKAINSPØK: Talkshowvert Alan Carr lover Noel Gallagher at det er ekte kokain som snør i julekuppelen. Tidligere i intervjuet forteller Noel åpenhjertig om hvordan han ikke kan moralisere over sine barns narkotikabruk. Video: BBC Nordic Vis mer

LES OGSÅ: Sjokkerte verden i 1998 - nå sier Geri Halliwell unnskyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer