Grammy-utdelingen 2019:

Gjorde sjokkopptreden på scenen

Den tidligere førstedamen, Michelle Obama, overrasket på årets Grammy-utdeling.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utedelingen i natt. Klipp: Thea Hope / Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk den årlige Grammy-utdelingen av stabelen, der artister og låtskrivere blir hyllet for sine prestasjoner innen musikk. Prisutdelingen, som har blitt holdt hvert år i februar siden 1959, går aldri ubemerket hen.

I år var det Michelle Obama (55) som sørget for det.

Halvveis inn i utdelingen, sammen med artister som Lady Gaga (32), Jada Pinkett Smith (47), Jennifer Lopez (49) og Alicia Keys (38), dukket USAs tidligere førstedame opp på scenen.

STORE ORD: Sammen med Lady Gaga, Jada Pinkett Smith, Alicia Keys og Jennifer Lopez delte Michelle Obama noen ord om viktigheten av musikk. Foto: NTB Scanpix
STORE ORD: Sammen med Lady Gaga, Jada Pinkett Smith, Alicia Keys og Jennifer Lopez delte Michelle Obama noen ord om viktigheten av musikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Viktig budskap

Til stor applaus fra salen snakket Obama om hvor viktig musikk er, og hvordan musikk har preget livet hennes.

- Musikk har alltid hjulpet meg med å fortelle historien min, og jeg vet at det også gjelder for alle her. Om vi liker country- eller rap- eller rockemusikk hjelper musikk oss med å dele vår verdighet, sorg, håp og gleder, uttalte hun blant annet, ifølge Los Angeles Times.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

GOD STØTTE: Med Lady Gagy, Jada Pinkett Smith, Alicia Keys og Jennifer Lopez i ryggen fikk Michelle Obama stor applaus fra salen. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Med Lady Gagy, Jada Pinkett Smith, Alicia Keys og Jennifer Lopez i ryggen fikk Michelle Obama stor applaus fra salen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arm i arm med Jennifer Lopez fikk Obama god støtte fra de andre damene på scenen, og resten av publikum.

- Gode venner

Ifølge People skal den noe sjokkerende opptredenen til Obama skyldes Alicia Keys. Ifølge en kilde til nettstedet skal Keys ha vært på besøk i Det hvite hus opptil flere ganger, og de to skal ha knyttet et tett vennskap.

Ifølge kilden skal Obama ha dukket opp for å gjøre Keys en tjeneste.

- Det er et fint vennskap dem har. Obama ville gjerne støtte Alicia i kveld, uttalte kilden.

Selv har Obama tatt til tastaturet, og hyllet sin gode venninne på Instagram.

- For meg handler vennskap om å stille opp for hverandre - om det er en bursdag, en rask prat eller et raskt møte etter jobb. Jeg var derfor svært begeistret da jeg fikk muligheten til å være der for Alicia Keys under Grammys. Hun den mest genuine og omtenksomme mennesket jeg kjenner, skriver Obama blant annet.

Norsk pris

Michelle Obama, som for tiden er på bokturné med sin nye bok, var et sjeldent syn på den gjeve scenen natt til mandag. Likevel var hun ikke den eneste som sto for overskriftene den kvelden.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Her til lands er Fredrik William Ball, også kjent som Fred Ball eller Pleasure, en av dem.

Han er nemlig den eneste nordmannen av totalt fire nominerte som vant pris under musikkbransjens gjeveste prisutdeling.

Vis mer

Med Jay Z og Beyoncés album «Everything Is Love», der Fredrik William Ball fra Fredrikstad var medprodusent på tre låter, vant han en Grammy.

Vokalist Justin Jesso og DJ-en Kaskade var nominerte i kategorien Best Remixed Recording, for sin versjon av Kygo-låten «Stargazing». Bergenseren Kyrre Gørvell-Dahll var dermed indirekte nominert.

LES OGSÅ: Kate hylles for «hemmelig» detalj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer