Thomas Hayes:

Gjorde overraskende comeback i «Skam»

Thomas Hayes tilbake i rollen som William i «Skam». 

TILBAKE: Thomas Hayes er tilbake i rollen som William i «Skam» til stor glede for fansen. Foto: NRK
TILBAKE: Thomas Hayes er tilbake i rollen som William i «Skam» til stor glede for fansen. Foto: NRK Vis mer

Den norske NRK-serien «Skam», som i høst fikk internasjonal oppmerksomhet, har engasjert mange.

Forholdet mellom Noora (Josefine Pettersen) og William (Thomas Hayes) er en av de historiene som har engasjert desidert mest, om man skal se bort i fra kjærlighetshistorien mellom Even (Henrik Holm) og Isak (Tarjei Sandvik Moe).

I august i fjor annonserte imidlertid Thomas Hayes (20), som spiller William, at han trekker seg fra den populære ungdomsserien.

Han har i ettertid uttalt til Dagbladet at han prøver å kvitte seg med «Skam»-stempelet.

- Jeg jobber veldig hardt for å bli kvitt det navnet. Jeg skjønner hvorfor det er blitt sånn, men når jeg kommer inn et sted så vil jeg at det skal være meg folk blir kjent med og ikke «Skam-William».

«Skam» bidro sterkt til at Hayes ville fortsette som skuespiller, men han angrer ikke på å ha forlatt serien.

I etterkant av «Skam»-suksessen har Thomas vært å se i rollen som den unge soldaten, August Vildhagen, i dramaet «Elven» på TV3.

- Jeg vil gi flatt jern for å bli skuespiller, men jeg ville gjøre noe nytt i en annen type serie. Dette er en helt annen story. Jeg må finne en villere person. En som er litt mer gal. Bare det å løpe rundt i kamoklær er en fin forandring. Det er denne serien jeg tenker på nå, understreket han til Dagbladet i februar.

I det nyeste «Skam»-klippet på NRKs nettsider er imidlertid William tilbake i forbindelse med karakteren Evas (Lisa Teige) 18-årsdag.

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRESTEPAR: Romansen mellom William og Noora, populært kalt «Noorhelm», preget i stor grad sesong to av «Skam».  Foto: NRK
KJÆRESTEPAR: Romansen mellom William og Noora, populært kalt «Noorhelm», preget i stor grad sesong to av «Skam». Foto: NRK Vis mer

Stor misnøye

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det ble sluppet av William skulle slutte i august i fjor.

Den lukkede Facebook-siden til «Skam» ble oversvømt av kommentarer fra sjokkerte fans da nyheten kom ut.

«OMG JEG GRÅTER!!!! hva skal jeg glede meg til nå!?

«Det er ingen skam uten William!! hva skal jeg gjøre!?» «Dette bør være en sein aprilsnarr :(((»

- Dette var dagens sjokknyhet fra kulturlivet, uttalte Dagbladets tv-anmelder Marie Kleve.

- Fansen, særlig de yngste, kommer til å gråte bitre tårer over ham, men jeg tror ikke serien behøver å ta så veldig skade av at han slutter. Det var på tide å bevege seg litt bort fra Noora+William og over på andre temaer, sa hun og la til:

- Men det er klart, hvis «Skam» skal holde på den voldsomme appellen hos det kvinnelige publikummet, må de nok spa opp en ny eyecandy-kandidat som damene kan ta selfies med på neste kjendisfest.

Da Seoghør.no møtte 20-åringen på den norske etterfesten til Oscar-utdelingen i Los Angeles i februar, fortalte den unge skuespilleren at han gjerne kunne tenke seg en karriere i Hollywood.

- Jeg kan ikke si noe imot at det har vært drømmen. Det hadde vært moro det, innrømmet han.

Siden den gang har Thomas Hayes vært å se i mindre reklamer. Hans største jobb etter «Skam» er nok dramaserien «Elven» på TV3, som for øvrig floppet.