Yolanda Hadid

Gjorde modell-comeback etter sykdom

Stilte opp på catwalken sammen med døtrene.

COMEBACK: Yolanda Hadid har for lengst pensjonert seg fra catwalken, men forrige uke dukket hun opp under moteuken i Paris. Foto: NTB scanpix
COMEBACK: Yolanda Hadid har for lengst pensjonert seg fra catwalken, men forrige uke dukket hun opp under moteuken i Paris. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I dag er Yolanda Hadid (56) kanskje best kjent fra realityprogrammet «Real Housewives of Beverly Hills» og som mor til supermodellene Bella (23) og Gigi Hadid (24).

På 80- og 90-tallet var hun derimot å se på en rekke prestisjefylte catwalker, og har prydet forsiden av blant annet Vogue flere ganger.

Det siste tiåret har 56-åringen kjempet mot en mer eller mindre usynlig sykdom - nemlig Lyme borreliose. Ifølge FHI kan Lyme borreliose gi hudforandringer, leddplager og nevrologiske manifestasjoner, og sykdommen overføres via flått.

I høst kunne Yolanda derimot avsløre overfor People at hun «føler seg bedre enn noensinne» og at hun endelig er på bedringens vei.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Overrasket

Og forrige uke dukket Yolanda opp på Off-Whites moteshow i Paris i anledning moteuken - som avsluttes onsdag. Opptredenen kom som en overraskelse for mange, da den tidligere modellen har medvirket mer i kulissene siden hun la egen karriere på hylla.

Men 56-årige Yolanda imponerte også på catwalken. Iført mørke dressbukser og en hvit blazer, kombinert med frekke solbriller og smykker, var det liten tvil om at hun fortsatt har modellen i seg.

TILBAKE: Yolanda Hadid tilbake til gamle trakter. Foto: NTB scanpix
TILBAKE: Yolanda Hadid tilbake til gamle trakter. Foto: NTB scanpix Vis mer
SYKDOM: Yolanda Hadid har de siste årene slitt med sykdom. Foto: NTB scanpix
SYKDOM: Yolanda Hadid har de siste årene slitt med sykdom. Foto: NTB scanpix Vis mer

Også døtrene var å se på samme catwalk, noe som kommer mindre overraskende på. Bella og Gigi er begge blant moteverdenens mest ettertraktede navn, og går stadig for verdens største motedesignere.

SAMMEN: Bella Hadid var også å se på samme catwalk som moren sin. Foto: NTB scanpix
SAMMEN: Bella Hadid var også å se på samme catwalk som moren sin. Foto: NTB scanpix Vis mer
OVERRASKET: Yolanda Hadid overrasket da hun dukket opp på samme catwalk som døtrene. Her er datteren Gigi Hadid. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Yolanda Hadid overrasket da hun dukket opp på samme catwalk som døtrene. Her er datteren Gigi Hadid. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det kan likevel tenkes at det var ekstra stas for de to å kunne dele oppmerksomheten med sin mor, da de visstnok skal ha et svært nært forhold.

Da Yolanda snakket med Vouge i 2018 snakket hun om viktigheten av å ha et godt forhold til nettopp familien sin.

- De viktigste forholdene er hjemme. Mammaen din kommer alltid til å være din største fan og noen som elsker deg betingelsesløst, så hvem enn du er, utnytt det forholdet, fortalte 56-åringen den gang.

Sliter med sykdom

Som nevnt har Yolanda Hadid slitt med sykdommen Lyme borreliose, som hun fikk påvist for syv år siden.

Sykdommen kan blant annet føre til tretthet og depresjon, hvis sykdommen ikke blir avdekket i tidlig fase.

Yolandas datter, Bella, og modellsønnen Anwar Hadid (20) har også fått påvist sykdommen. Familien har flere ganger snakket åpent om hvordan den påvirker hverdagen, og i 2017 ga Yolanda ut boken «Believe Me: My Battle With the Invisible Disability of Lyme Disease».

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

Familiens åpenhet har hjulpet mange, blant andre artisten Justin Bieber (25) og kona Hailey Bieber (23). I fjor fikk 25-åringen påvist samme sykdom, noe han avslørte i YouTube-dokumentaren «Justin Bieber: Seasons».

På Twitter takket Hailey Yolanda og familien for hjelpen de har fått med å forstå sykdommen.

- Jeg vil gi en stor takk til Yolanda og Bella og Gigi for å gi meg så mye klarhet og informasjon om Lyme-sykdommen, og for å hjelpe meg å få svar på hva jeg kan gjøre, symptomer og lignende. Elsker dere tre fantastiske kvinner, skrev Hailey.

LES OGSÅ: Røper babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer