Steve Bing og Damian Hurley:

- Gjorde barna arveløse

Kjendissønnens avdøde far gjorde alt i sin makt for å stoppe arven.

DRAMA: Modell Elizabeth Hurley fikk sønnen Damian med den avdøde milliardæren Steve Bing. Nå er testamentet til sistnevnte blitt offentliggjort, og det lover ikke spesielt godt for kjendissønnen. Foto: NTB Scanpix
DRAMA: Modell Elizabeth Hurley fikk sønnen Damian med den avdøde milliardæren Steve Bing. Nå er testamentet til sistnevnte blitt offentliggjort, og det lover ikke spesielt godt for kjendissønnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mor og sønn-duoen bestående av Hollywood-stjernen Elizabeth Hurley (55) og sønnen Damian (18) har de siste årene fått mye oppmerksomhet. Etter at den tidligere stjernemodellens sønn begynte å gå i morens fotspor, har flere poengtert at han er som snytt ut av nesa på henne. De er svært like, noe hans androgyne stil og utseende bidrar til.

Hans far var den kjente milliardæren, filantropen og filmprodusenten Steve Bing, som døde i juni. Han skal ha tatt sitt eget liv, og ble 55 år gammel. Han er kanskje mest kjent for å ha vært med på å skrive manuset til filmen «Kangaroo Jack».

De hadde derimot ikke noe klassisk far og sønn-forhold. Han hadde ikke noen særlig kontakt med sønnen eller eksen, og nektet i sin tid for at Damian var hans sønn. En farskapstest måtte bevise det motsatte.

LOVENDE KARRIERE: Verden har fått øynene opp for den 18 år gamle kjendissønnen Damian Hurley. Video: Rød Løper Vis mer

Arvestrid

En gang i tiden var Bing god for flere milliarder, og hadde åpenbart et behov for å beskytte formuen. Derfor bestemte han seg i 2001 for å skrive et testamente over hvordan ting skulle fordeles om han skulle avgå ved døden. Dette testamentet vekker nå oppsikt - fordi barna er gjort arveløse.

EKSKJÆRESTER: Steve Bing og Elizabeth Hurley sammen i år 2000, to år før sønnen deres ble født. Foto: NTB scanpix
EKSKJÆRESTER: Steve Bing og Elizabeth Hurley sammen i år 2000, to år før sønnen deres ble født. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avgjørelsen omfattet også Damians halvlillesøster Kira Kekorian, som avdøde Bing fikk med tennisspilleren Lisa Bonder. Det skal altså nevnes at Bing «bare» skal ha vært verdt rundt tre millioner kroner på tidspunktet han døde. Eiendommene hans er ikke inkludert i denne summen, men det er ikke snakk om mye penger totalt.

Testamentet ble skrevet mens Hurley gikk gravid med parets kommende sønn. Ifølge The Sun står det følgende i testamentet:

«Jeg har nylig blitt informert om at et individ er gravid med mitt barn, og jeg skriver her at uavhengig av om det barnet (eller andre fremtidige barn) er mitt, skal ingen penger fra meg gå til dette barnet eller til barn av dette barnet», heter det i teksten.

Avisen siterer rettsdokumenter, der det står at datteren Kira forsøker å få kontroll over farens formue. Hvorvidt det lar seg gjøre, med såpass sterke ord i testamentet, vil tiden vise. Saken skal avgjøres av en dommer til uken.

SAMMEN: Damian vokste opp uten faren, som ikke ville ha noe med ham å gjøre. Her er han fotografert med moren på en festival i 2008. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN: Damian vokste opp uten faren, som ikke ville ha noe med ham å gjøre. Her er han fotografert med moren på en festival i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke bare Bing som vil gjøre barna arveløse. Damians farfar, Dr. Peter Bing, ville nemlig i fjor gjøre barnebarnet arveløs. Han ville nekte gutten å få tilgang på familieformuen med en svimlende verdi av 456 millioner pund, tilsvarende rundt 4,8 milliarder norske kroner.

Årsaken var at barnebarnet var født utenfor ekteskap, og at bestefar Bing aldri hadde møtt ham. Retten falt imidlertid på avgjørelsen om at Damian og halvsøsteren har full arverett til den gigantiske familieformuen.

Formuen til barnas avdøde far og farfar er imidlertid to separate saker, så man vil først få vite hvordan det går med arven etter Steve Bing når saken har vært oppe i retten.

BIKINI: Elizabeth Hurley får kritikk for bikinibildene hun legger ut på Instagram. Kritikken går på hvem som står bak kameraet når bildene blir tatt. Vis mer

Nært forhold til gudforeldre

Tross en vanskelig start på livet, har Damian levd et privilegert og fint liv i England. Han vokste opp i Gloucester, men familien flyttet senere til Australia. Når han er i hjemlandet, tilbringer han ofte tid med sine berømte gudforeldre.

Det er nemlig Hugh Grant, David Beckham, Elton John og Denis Leary som skal ta vare på ham om noe tragisk skulle skje med moren.

Særlig førstnevnte skal ha et godt forhold til Damian, og har flere ganger dukket opp på 18-åringens Instagram-konto.

View this post on Instagram

Uncle Hugh ❤️

A post shared by Damian Hurley (@damianhurley1) on

Hurley har tidligere uttalt seg om at Grant hjalp til med å oppdra sønnen hennes, som Damian omtaler som «onkel Hugh».

- Min mor og min søster hjalp meg å oppdra sønnen min, og han forguder dem. Gudfaren hans også. Jeg kopierte mer eller mindre bare min egen mor, som jeg synes gjorde en fantastisk jobb med å oppdra meg, min bror og min søster. Hun har vært en veldig stor del av livet til min sønn, har 54-åringen tidligere uttalt.

LES OGSÅ: Overrasker på bursdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer