Duggar-familen:

- Gjorde alle fedre til sektledere

Nye mørke hemmeligheter avdekkes i den kommende dokumentarserien.

OMSTRIDT FAMILIE: Familien Duggar består av Michelle og Jim Bob Duggar, deres 19 barn og 22 barnebarn. Foto: Tlc/Kobal/Rex/Shutterstock/NTB
OMSTRIDT FAMILIE: Familien Duggar består av Michelle og Jim Bob Duggar, deres 19 barn og 22 barnebarn. Foto: Tlc/Kobal/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Duggar-familien, kjent fra realityserien «19 Kids and Counting», har stått for en rekke overskrifter om blant annet utroskap, overgrep og overgrepsmateriale.

Det hele startet i 1984, da Jim Bob (56) og Michelle (55) Duggar ga hverandre sitt ja. I årene etter har de fått 19 barn sammen, inkludert to sett med tvillinger. Nå har de fått 22 barnebarn.

19 BARN: Michelle og Jim Bob Duggar har 19 barn og 22 barnebarn. Foto: Patsy Lynch/Rex/Shutterstock/NTB
19 BARN: Michelle og Jim Bob Duggar har 19 barn og 22 barnebarn. Foto: Patsy Lynch/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer

Den store familien tilhører menigheten Institute in Basic Life Principles (IBLP), og nå vil en kommende dokumentarserie, «Shiny Happy People: Duggar Family Secrets», avsløre flere mørke hemmeligheter.

- Gjorde alle fedre til sektledere

I seriens trailer, som kom på torsdag, blir tidligere medlemmer av menigheten intervjuet om «de konservative og sektaktige» praktiseringene.

TEMPRATUR: Det blir høy temperatur når familien til «Farmen»-Rob ser på TV-serien «Lykkeland». Video: «Sofa» på TV 2 Vis mer

Flere medier har omtalt den kommende dokumentarserien, deriblant Page Six og People.

- Det er en historie som skal bli fortalt, og jeg foretrekker at det er jeg som forteller den, sier Jill Duggar (32), en av døtrene i familien, i traileren.

I tillegg til Duggar-familien, tar dokumentarserien for seg grunnleggeren av IBLP, Bill Gothard (88).

I serien kan man høre en stemme fortelle at Gothard «gjorde alle fedre til sektledere og alle hjem til en øy».

Overgrep og overgrepsmateriale

Et kvinnelig medlem av meningheten sammenligner livet sitt med den dystopiske serien «The Handmaids Tale».

- Meningheten oppdrar små overgripere, mener et annet kvinnelig medlem, og sikter trolig til Josh Duggar (35).

«THE KARDASHIANS»: Kardashian-familien har fått mye kritikk etter premieren på deres nye serie, og det er spesielt én detalj som har skapt reaksjoner. Video: Disney+ / Youtube. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Han ble dømt til tolv år i fengsel etter å ha mottatt og oppbevart overgripsmaterliale av barn, inkludert spedbarn.

Josh Duggar har i tillegg blitt anklaget for å ha forgrepet seg på fem mindreårige jenter da han var tenåring.

DØMT: Josh Duggar ble dømt til tolv år i fengsel for oppbevaring av overgrepsmateriale. Foto: AP/NTB
DØMT: Josh Duggar ble dømt til tolv år i fengsel for oppbevaring av overgrepsmateriale. Foto: AP/NTB Vis mer

Jill og Jessa Duggar var blant de som sto fram og hevdet de var ofre for storebrorens ugjerninger. Det var Joshs far, Jim Bob, som først kom med anklagene om sønnen til politiet, ifølge Washington Post.

- For tolv år siden, som en ung tenåring, gjorde jeg handlinger som er utilgivelig, noe jeg er ekstremt lei meg for og angrer dypt på nå. Jeg skadet andre, inkludert familien min og mine nærmeste venner, uttalte han etter at skandalen ble kjent for offentligheten.

- Jeg var livredd

Jill Duggar er imidlertid ikke den eneste datteren som går i mot familiens levemåte. Søsteren, Jinger Duggar (29), har tidligere i år uttalt til People at hun følte at hun ble manipulert av de «sektaktige lærdommene».

Hun fortalte om hvordan hun levde i frykt, og var redd for å forlate hjemmet for å delta på idrettsaktiviteter eller andre ikke-religiøse arrangementer.

KRISE: Alt er ikke som det skal med familien i «Sister Wives». Her er promoen for sesong 16. Video: TLC Vis mer

- Jeg trodde jeg kunne bli drept i en bilulykke på veien, fordi jeg visste ikke om gud ville at jeg skulle bli hjemme og lese i bibelen i stedet, fortalte hun til magasinet i januar.

- Trommemusikk, ulike steder og feil vennskap, alt dette kunne være skadelig.

29-åringen har også direkte gått ut mot Gothard.

- Gothards lære er basert på frykt og overtro som etterlater deg på et sted hvor du føler at du vet ikke hva gud forventer av deg. Frykten gjorde meg lammet av angst. Jeg var livredd for omverdenen.

LES OGSÅ: - Avsluttet mitt gode og langvarige forhold

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer