«Sofa»

Gjør tv-comeback: - Fantastisk

Underholdningsprogrammet «Sofa» returnerer til tv-skjermen i ny drakt med flere profilerte kjendiser.

TILBAKE: Komiker Adam Schjølberg var en av dem som var å se i underholdningsprogrammet «Sofa» på NRK. Nå skal han nok en gang by på seg selv, men denne gangen på TV 2. Her avbildet med Jorun Stiansen, som også er med. Foto: Espen Solli / TV 2
TILBAKE: Komiker Adam Schjølberg var en av dem som var å se i underholdningsprogrammet «Sofa» på NRK. Nå skal han nok en gang by på seg selv, men denne gangen på TV 2. Her avbildet med Jorun Stiansen, som også er med. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste minnes nok underholdningsprogrammet «Sofa», som gikk på NRK fra 2014 til 2017. Der fikk man følge en rekke norske familier, par og venner gjennom deres ulike tv-kvelder, noe som bød på diskusjoner, latter og tårer.

Til trolig fleres store glede returnerer nå «Sofa» igjen til tv-skjermen, men i ny drakt. Det melder TV 2, som skal ta over konseptet, i en pressemelding torsdag.

Der kommer det frem at flere kjent fjes, sammen med familie og venner, blir å se i underholdningsprogrammet. Blant dem finner vi Leif Einar Lothe (51), bedre kjent som «Lothepus» og familien.

LIV OG EGGERØRE: Camp Kulinaris-casten er sluppet, og det lukter allerede svidd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

Klare preferanser

For at 51-åringen først skal sette seg ned foran tv-skjermen krever han imidlertid å se tv-programmer som handler om historie, krig, dyr eller jakt.

- Da er jeg med og ser på tv og roper på Randi og ungene at de skal komme og se på. Det lærer de noe av, og ikke alt det andre dritet de ser på tv. Men familien ser også sammen på «Farmen» og litt på «Skal vi danse», lyder det fra Lothe i pressemeldingen.

DUKKER OPP: Leif Einar Lothe, samboeren Randi Sørum og førstnevntes datter Ida og sønnen Vetle, samt Randis sønn Kristian blir å se i underholdningsprogrammet. Foto: Eivind Senneset, TV 2
DUKKER OPP: Leif Einar Lothe, samboeren Randi Sørum og førstnevntes datter Ida og sønnen Vetle, samt Randis sønn Kristian blir å se i underholdningsprogrammet. Foto: Eivind Senneset, TV 2 Vis mer

51-åringen bruker imidlertid også tv-en til å lage støy, da han slapper mer av jo mer bråk det er rundt ham.

- Jeg har en tendens til å sovne midt i nyhetene. Med ungene over alle hauger med sine interesser blir det fint å samle dem i «Sofa», i alle fall så vi kan være litt samlet som familie, legger han til.

Slapper av med reality

En annen kjendis som skal åpne stuen sin for resten av befolkningen er komiker Sigrid Bonde Tusvik (40). Hun skal imidlertid ikke se på tv med familien, men podkastmakkeren og komikeren Lisa Tønne (42).

Tusvik røper i pressemeldingen at hennes «guilty pleasure» er å se på realityprogrammet «Funkyfam». Dette fordi hun synes familien er morsomme, frekke, vittige og trener mye, noe hun selv ikke gjør.

ER MED: Sigrid Bonde Tusvik åpner stuen sin for befolkningen sammen med Lisa Tønne. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ER MED: Sigrid Bonde Tusvik åpner stuen sin for befolkningen sammen med Lisa Tønne. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Men nå må hun altså belage seg på å dele tv-skjermen med Tønne.

- Forskjellen på meg og Lisa er at hun lever seg totalt inn i ting på tv, som jeg slapper fullstendig av med. For eksempel «Paradise Hotel» og «Ex on The Beach». Dette er yndlingsprogram som gir meg skikkelig avslapning og «mindfulness», og som jeg får lave skuldre av, sier hun i pressemeldingen.

Ifølge Tusvik kan seerne også vente seg at Tønne drar på med noen parodieringer av karakterene i tv-programmene de kommer til å se på.

Eli (73) og Carl I. Hagen (76) blir også med i TV 2s «Sofa». De kan imidlertid meddele at det er lite krangling om fjernkontrollen hjemme.

GLEDER SEG: Eli og Carl I. Hagen ser frem til å få være en del av underholdningsprogrammet. Foto: Espen Solli/TV 2
GLEDER SEG: Eli og Carl I. Hagen ser frem til å få være en del av underholdningsprogrammet. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- Carl ser mest på nyheter og langrenn mens jeg ser på alt annet. Vi koser oss i helgene med god helgeunderholdning på skjermen, forteller Eli i pressemeldingen, og legger til:

- Vi ser lite på serier for vi klarer ikke henge med på alle episodene. Vi så på «Sofa» når det gikk på NRK, og gleder oss til å være med i denne runden.

RUNDLURT: Wanda Mashadi blir helt satt ut når Jorun Stiansen lurer henne til å tro hvem som er Joruns biologiske far... Lyd/video: P4. Vis mer

Tilbake igjen

Seerne kan også glede seg til et aldri så lite gjensyn med tidligere «Sofa»-profil og komiker Adam Schjølberg (38).

Da han var med sist gang var det imidlertid sammen med «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (41), men nå skal han dele sofa med tv-profil og influenser Jorun Stiansen (36).

- Det var fantastisk å være med i «Sofa», og både jeg og Tore hadde mange flotte tv-øyeblikk i sofaen som fremkalte både latter og gråt. Jeg sitter igjen med den erfaringen at det lages utrolig mye bra tv i Norge, sier han.

COMEBACK: Adam Schjølberg har tidligere vært å se i underholdningsprogrammet da det gikk på NRK. Nå gjør han et aldri så lite comeback, men denne gangen med Jorun Stiansen. Foto: Espen Solli / TV 2
COMEBACK: Adam Schjølberg har tidligere vært å se i underholdningsprogrammet da det gikk på NRK. Nå gjør han et aldri så lite comeback, men denne gangen med Jorun Stiansen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Han tror imidlertid at han og Stiansen er nokså enig om fjernkontrollen, da begge liker å se på «The Real Housewives of Beverly Hills». Schjølberg har også en forkjærlighet for skrekkfilmer.

- Jeg elsker å skremme Jorun for hun er så lettskremt. Vi holder oss helst i tv-stuen når vi ser slike filmer, for går vi på kino er det så mye lyd fra henne og styr når hun blir skremt at vi vet aldri hvordan det ender, legger Schjølberg til.

LINDMO: Flere tror fremdeles at kjæresteparet Petter Pilgård og Vendela Kirsebom er et stunt. Nå svarer de på anklagene. Video: Lindmo / NRK Vis mer

Flere kjente fjes

I tillegg til de ovennevnte kjendisene skal også radarparet Vendela Kirsebom (53) og Petter Pilgaard (40) by på seg selv i «Sofa».

RADARPAR: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard har takket ja til å være med. Foto: Espen Solli / TV 2
RADARPAR: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard har takket ja til å være med. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Komiker Abubakar Hussain (33) skal på sin side dele sofa med realityprofil Mayoo Indiran (30) i underholdningsprogrammet.

I tillegg blir man bedt inn i stuene til programleder Niklas Baarli (31) og samboeren Benjamin Silseth (28), influenserparet Kristin Gjelsvik (34) og Dennis Poppe Thorsen (29) og Lilli Bendriss (74) og søsteren Aase Sydness.

TV-TITTERE: Kristin Gjelsvik og samboeren Dennis Poppe Thorsen skal dele sofa i underholdningsprogrammet. Foto: Espen Solli / TV 2
TV-TITTERE: Kristin Gjelsvik og samboeren Dennis Poppe Thorsen skal dele sofa i underholdningsprogrammet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Andre som vil dukke opp i «Sofa» er vokalist Jenny Jenssen (56), ektemannen Tor Magne Jenssen-Søren og datteren Tilje (14), og enduro- og rallyføreren Pål Anders Ullevålseter (52), kona Mette Solli (46) sammen med deres felles datter Alva (8) og Ullevålseters sønn Robin (20).

Fotballspiller Bernt Hulsker (43) og journalist Marius Skjelbæk (30) er også blant dem som skal være med i «Sofa».

SKAL BY PÅ SEG SELV: Vokalist Jenny Jenssen skal la seerne få ta del i hennes tv-titting sammen med ektemannen og datteren. Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL BY PÅ SEG SELV: Vokalist Jenny Jenssen skal la seerne få ta del i hennes tv-titting sammen med ektemannen og datteren. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Influenser Martine Lunde (24) har også takket ja, og har et utvalg av mennesker som skal se på tv sammen med henne.

Både kjæresten Aleksander Sæterstøl (25), venninner og Lundes besteforeldre skal nemlig få ta del i «Sofa».

«Sofa» har premiere på TV 2 i januar 2021.

LES OGSÅ: Disse er med i «Camp Kulinaris»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer