«Skal vi danse»

Gjør store endringer

Erstatter eksen Tore Petterson i dommerstolen. Egor Filipenko er også ferdig som dommer.

SKAL UT: Egor Filipenko og Tore Petterson er ferdige som dommere i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL UT: Egor Filipenko og Tore Petterson er ferdige som dommere i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 kunne ivrige «Panelet»-fans glede seg stort, da det ble kjent at programleder Morten Hegseth (35) skulle entre parketten og svinge seg rundt til fengende musikk i dansekonkurransen «Skal vi danse».

Med skinnende paljettjakker og et perlehvitt smil kjempet han seg gjennom syv dansefylte uker, før han måtte forlate konkurransen etter en intens danseduell mot Jan Gunnar Solli. Sistnevnte havnet til slutt på en andreplass i konkurransen.

DANSEGLAD: Morten Hegseth danset seg gjennom syv uker i 2018. Her med dansepartner Mai Mentzoni. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
DANSEGLAD: Morten Hegseth danset seg gjennom syv uker i 2018. Her med dansepartner Mai Mentzoni. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Den gang var det en gråtende programleder som kunne fortelle til Se og Hør at han var utrolig lei seg for å måtte forlate konkurransen.

- Dette har vært det fineste jeg har vært med på. Mai er en maskin, og det blir utrolig trist å forlate denne konkurransen. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal si, fortalte han.

Nå, tre år senere, står det klart at 35-åringen igjen vil være å se i det populære lørdagsprogrammet. Denne gangen som dommer.

BAKSNAKKER: I Kaserneliv på TV 2 Sumo lar Morten Hegseth seg irritere over en annen deltaker. Video: Rød Løper / TV 2 Sumo Vis mer

Byttes ut med eksen

TV 2 bekrefter nå at Morten Hegseth er ny dommer i TV 2-programmet.

- Vi gleder oss over å ha fått Morten Hegseth inn i dommerpanelet i «Skal vi danse». Med sitt unike perspektiv og lange erfaring som underholdningsjournalist blir han et spennende tilskudd til «Skal vi danse» i høst. Morten skal på sitt vis sette ord på det folk hjemme i stuene ser, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

Egor Filipenko og Tore Petterson er ikke med videre som dommere i neste sesong.

NY DOMMER: Morten Hegseth overtar Tore Pettersons stol ved dommerpanelet. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
NY DOMMER: Morten Hegseth overtar Tore Pettersons stol ved dommerpanelet. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

- Vi ønsker å takke Egor og Tore for lang og tro tjeneste i «Skal vi danse», de har levert solide bidrag til «Skal vi danse»-suksessen de siste årene, sier Haldorsen.

Petterson har vært dommer i programmet siden 2016 sammen med Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Egor Filipenko. Han har gjennom årene bemerket seg med sine fargerike klesplagg og hårsveiser, samt vitsene han har servert seerne.

LETTER PÅ SLØRET: Tore Petterson forteller om forholdet til eksen - og nåværende «Skal vi danse»-deltager, Morten Hegseth. Video: Kine Falch Vis mer

Nå blir han altså byttet ut mot ingen ringere enn ekskjæresten.

På midten av 2000-tallet var nemlig 35-åringen og Petterson kjærester. Dermed måtte også sistnevnte gi sin ukentlige dom over ekskjærestens danseprestasjoner da han var deltaker i 2018.

- Jeg tenker at det kommer til å gå helt fint. Jeg har sett ham danse før, jeg, humret Petterson til Se og Hør den gang under TV 2s høstlansering.

Paret har selv vært uklare på spørsmål om hvor lenge de egentlig var sammen.

- Vi ble vel sammen i 2007, og så varte det i halvannet år, konstaterte Hegseth den gang. Petterson sto på sin side fast ved at duoen var kjærester i fire år.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

I dag er Hegseth gift med ektemannen Anders Riiber, og har de seneste årene vært å se som programleder for «Gullruten» og som kompanirekrutt i «Kompani Lauritzen».

LES OGSÅ: Måtte bedømme eksen i «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer