Synnøve Skarbø:

Gjør som hertuginne Kate

Norske stjerner henter inspirasjon fra de kongelige.

KONGELIG STIL: Synnøve Skarbø i kjole fra The Vampire's Wife. Foto: Privat/Skjermdump fra Instagram
KONGELIG STIL: Synnøve Skarbø i kjole fra The Vampire's Wife. Foto: Privat/Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den siste tiden har flere kjente fjes fått øynene opp for klesmerket The Vampire's Wife, som designer Susie Cave (55) står bak.

Cave, som er gift med den australske artisten Nick Cave (64), har dermed fått gleden av å observere sine egne design på kongelige, deriblant hertuginne Kate (40) og prinsesse Beatrice (33). Også politikerfrue Carrie Johnson (34) har skaffet seg en av Caves kjoler, ifølge Grazia.

BLOMSTERVARIANT 2: Carrie Johnson i en annen blomstervariant fra samme merke. Foto: James Veysey/Shutterstock/POOL/Splash News/NTB
BLOMSTERVARIANT 2: Carrie Johnson i en annen blomstervariant fra samme merke. Foto: James Veysey/Shutterstock/POOL/Splash News/NTB Vis mer
BLOMSTERVARIANT: Prinsesse Beatrice. Foto: Steve Parsons/Pa Photos/NTB
BLOMSTERVARIANT: Prinsesse Beatrice. Foto: Steve Parsons/Pa Photos/NTB Vis mer

Fra Buckingham Palace til Grieghallen

Men også her hjemme har de norske stjernene bitt seg merke i det kongelige favorittmerket. Da skuespiller Pia Tjelta (44) ankom Gullruten i Grieghallen i mai, var det i en lang gullkreasjon fra The Vampire's Wife.

GULL PÅ GULLRUTEN: Pia Tjelta. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GULL PÅ GULLRUTEN: Pia Tjelta. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
KONGELIG FAVORITT: I likhet med hertuginnen, har flere stjerner falt for det britiske merket. Foto: Stephen Lock/Shutterstock/NTB
KONGELIG FAVORITT: I likhet med hertuginnen, har flere stjerner falt for det britiske merket. Foto: Stephen Lock/Shutterstock/NTB Vis mer

Da podkaster og moteblogger Vanessa Rudjord (46) ga sitt «ja» til Jonas Forsang i Paris i helgen, var de velkjente kjolene å se på flere av gjestene i det kjendistunge bryllupet.

Blant dem var Rudjords podkastmakker og programleder Synnøve Skarbø (51). For anledningen hadde Skarbøs valg falt på en lilla, gulvlang variant.

GLITRER I LILLA: Synnøve Skarbø under venninnas bryllup i Paris. Foto: Privat/Skjermdump fra Instagram
GLITRER I LILLA: Synnøve Skarbø under venninnas bryllup i Paris. Foto: Privat/Skjermdump fra Instagram Vis mer
IKLEDD KJENDISFAVORITT: Skarbø og Tjelta. Foto: Skjermdump fra Instagram
IKLEDD KJENDISFAVORITT: Skarbø og Tjelta. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Men også Rudjord selv har blitt observert en rekke ganger i merket, blant annet i en søvkjole på Vixen Awards i 2017. Til Min Mote samme år, uttalte influenseren at kjolen var blant favorittene i skapet.

SØLV: Vanessa Rudjord under Vixen Awards i 2017. Foto: Terje
SØLV: Vanessa Rudjord under Vixen Awards i 2017. Foto: Terje Vis mer

- Hun (Susie Cave. Journ, anm.) lager kjoler med fantastisk passform og jeg føler meg alltid glamorøs uten å bli for pyntet i dem, sa hun til nettstedet den gang.

JUKS: Den norske modellen Karoline Bjørnelykke avslørte en hemmelighet fra modellbransjen på sin Tiktok. Video: Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Voice: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

- Overraskende skuffende

KKs moteekspert, Ida Elise Eide Einarsdóttir, forteller at The Vampire's Wife lenge har vært en kjendisfavoritt, mye grunnet prislappen. En av merkets populære glitterkjoler koster nærmere 26 000 kroner.

- Også de kongelige har trykket det britiske merket til sitt bryst. Og det hjelper jo som kjent på populariteten, forklarer Einarsdóttir til Dagbladet.

Moteeksperten tror også det hjelper at designeren har et navn mange kjenner til.

SEKSER: Moteekspert og TV-personlighet Erlend Elias lot terningen trille da han vurderte kjendisenes antrekk idet de ankom Gullruten i Bergen Vis mer

- Vel, nå er jo ikke Susie Cave en hvem som helst, den britiske modellen og kona til Nick Cave har ifølge internasjonale motepresse endret hvordan kvinner kler seg, sier hun, og legger til:

- Nåvel. Hun har uansett truffet en eller annen nerve med sin slags moderne og litt gotiske tvist på retro glamour.

Men på grunn av den stive prisen det ikke like enkelt å unne seg en kjole fra The Vampire's Wife.

- Mange hjerter gledet seg da det ble klart at billigkjeden H&M skulle lansere en samarbeidskolleksjon med merket. Den var dessverre overraskende skuffende, mener KKs moteekspert.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Hun tror likevel merkets suksess ikke vil minke av den grunn.

- Så enn så lenge er prislappen svært stiv om man vil være med på moroa. Jeg er helt sikkert på at hypen vil fortsette, spesielt så lenge kjendisene fortsetter å forbarme seg over merket.

LES OGSÅ: Se bildene fra Cannes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer