<strong>BERØMTE BRØDRE:</strong> Kieran (36) og Macaulay Culkin (38) har begge vokst opp i rampelyset. Her sammen med skuespiller Hayden Panettiere (29) i 2010. Foto: NTB Scanpix
BERØMTE BRØDRE: Kieran (36) og Macaulay Culkin (38) har begge vokst opp i rampelyset. Her sammen med skuespiller Hayden Panettiere (29) i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Golden Globe:

Gjør narr av broren: - Er han der?

«Hjemme alene»-skuespilleren morer seg på lillebrorens bekostning.

Publisert

«Hjemme alene»-stjerna Macaulay Culkin (38) var ikke blant Hollywood-kjendisene som hadde funnet veien til Golden Globe-utdelingen i Los Angeles natt til mandag. Det hadde derimot lillebroren hans, Kieran Culkin (36), som var nominert for beste birolle for rollen i HBO-serien «Succession».

Men selv om Macaulay glimret med sitt fravær på selve utdelinga, hindret det ham ikke fra å ta del i oppmerksomheten.

For mens lillebror gikk foran blitsregnet ved Beverly Hilton hotell, sørget 38-åringen for å stjele showet bak tastaturet - på brorens bekostning.

- Hei, bror

Det er i en lang rekke Twitter-meldinger at 38-åringen gjør et spøkefullt nummer ut av Kierans Golden Globe-opptreden, der han åpner ballet med følgende kommentar:

«Oi, shit! Er broren min på Golden Globe? Sykt kult»!

Noen minutter seinere deler barnestjerna et bilde av lillebroren sin, med teksten: «Så kjekk han er». Deretter følger to skjermdumper fra tv-sendingen, der 38-åringen «plutselig» oppdager Kieran i bakgrunnen av et intervju med Henry Winkler (73):

«Herregud, der var'n. Hei, bror»

Og:

«Synes dere jeg bør endre navnet mitt til Kieran? Da hadde jeg vært på Golden Globe nå. Bare nevner det».

Og Macaulay gir seg ikke der. Under selve utdelingen gir han videre uttrykk for å ha blitt tatt på senga av brorens nominasjon.

«STEIKE TA, ER HAN NOMINERT? FOR EN BRAGD? Oi, jeg burde kanskje være flinkere til å ta telefonen når han ringer. Thanksgiving blir kleint i år.»

- Berømmelse er ikke bra

Etter at brorens kategori var unnagjort på tv (der han for øvrig ikke stakk av med pris), valgte Macaulay omsider å logge av:

«Fuck det her, jeg ser heller på «Alvin og gjengen» på Nickelodeon», skriver han.

38-åringens Golden Globe-innslag fra sidelinja har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier etter utdelingen. Selv har Kieran Culkin vært ordknapp om brorens humortirade, i alle fall i offentligheten.

Kieran er en av «Hjemme Alene»-stjernas seks søsken. 36-åringen har ved flere anledninger snakket om hvordan det har vært å vokse opp i brorens skygge, seinest i et intervju med Vanity Fair.

Det var nemlig ikke like enkelt å være i Culkin-familien på 1990-tallet, med oppmerksomheten som fulgte fra innpåslitne fans og fotografer.

Saken fortsetter under videoen.

HJEMME ALENE: Det er 28 år siden Kevin McCallister ble glemt alene hjemme i en av verdens mest ikoniske julefilmer. Nå er han tilbake i en ny reklame for Google Assistant - 38 år og fortsatt like alene. Video: Google Les saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/se-gjor-alene-hjemme-comeback-etter-28-ar/70589107 Vis mer

- Berømmelse er ikke en bra ting. Jeg tror at veltilpassede, smarte mennesker som har opplevd det, enten direkte eller på avstand, ikke ønsker å oppsøke det. Jeg velger personlig lykke over suksess, absolutt. Om jeg har det miserabelt, hva er det jævla poenget da, sa han i intervjuet.

Anerkjent

I dag er Kieran Culkin en anerkjent skuespiller i USA, selv om muligens ikke alle i Norge vet hvem han er. Han har spilt i en rekke profilerte serier, som «Fargo» og nevnte «Succession», og har vært å se i diverse Broadway-stykker. Det var først i 2002 at han virkelig slo gjennom, med rollen som Jason Slocumb i «Igby Goes Down». Han vant en Critics' Choice Award for rollen.

12 år etter at broren ble en av verdens største stjerner, visste han godt hva utfallet av et liv som superstjerne kunne innebære. Familiens mangeårige manager, Emily Gerson Saines, har fortalt til Vanity Fair at klienten hennes aller helst ønsket å holde seg i bakgrunnen.

<strong>PÅ FEST:</strong> Kieran Culkin sammen med kona Jazz Charton på Golden Globe-etterfesten natt til mandag. Foto: NTB Scanpix
PÅ FEST: Kieran Culkin sammen med kona Jazz Charton på Golden Globe-etterfesten natt til mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han pleide å si til meg: «Kan jeg ikke gjøre alt dette uten å bli en kjendis?». Det er vanskelig å ikke være en stjerne når du er nominert til priser og er blitt kritikerrost, forteller hun.

Kieran Culkin har vært gift med Jazz Charton siden 2013. Overfor britiske News har han tidligere uttalt at han sjekket henne opp på en bar i New York. Paret er foreløpig usikre på om de vil ha barn i framtida.

- Barn virker som veldig mye å ta vare på. Om hun blir gravid går det jo fint, men det er egentlig ikke noe vi tenker på, har han uttalt.

- Ingen av søsknene mine har startet sin egen familie. Mamma er en av elleve barn, og hun har selv sju barn, men ingen barnebarn. Tenk litt på det, sa han.

LES OGSÅ: - Hun er en skikkelig bitch

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer