- Gjør meg mistenksom

Ordene til Corinna Schumacher, kona til Formel 1-stjernen Michael Schumacher, får svensk professor til å reagere.

ULYKKE: Michael Schumacher sliter fortsatt med etterdrønningene etter en ulykke i de franske alpene i 2013. Her med kona Corinna Schumacher i 2005. Foto: AP / NTB
ULYKKE: Michael Schumacher sliter fortsatt med etterdrønningene etter en ulykke i de franske alpene i 2013. Her med kona Corinna Schumacher i 2005. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Knapt noen vet hvordan det egentlig går med Michael Schumacher etter en skiulykke i 2013, hvor Formel 1-stjernen slo hodet i en stein.

Det er ikke blitt offentliggjort ett eneste bilde av den 53 år gamle tyskeren i etterkant, og familien har delt lite informasjon. I forbindelse med Netflix-dokumentar om Formel 1-legenden i fjor uttalte kona Corinna:

- Det er klart at jeg savner Michael hver dag. Ikke bare jeg, men barna, hele familien og alle rundt ham. Men Michael er der. Annerledes, men han er der, og det gir oss styrke.

FORMULA: Det var duket for sesong 4 av den populære serien. Video: Netflix Vis mer

- Mistenksom

Den svenske professoren Jan Lexell jobber som overlege med fokus på hjerneskader og langvarig rehabilitering på Skånes Universitetssykehus i Sverige.

Schumachers kone Corinna legger ikke skjul på at noe har forandret seg for mannen, og det støtter den svenske professoren.

Lexell har ingen inngående kunnskap om Schumachers helsetilstand, men på generelt grunnlag er han ikke overrasket over rapportene som har kommet om Schumachers helsetilstand.

DRAMATISK: Det var dramatiske bilder i traileren til sesong tre av «Forumula 1». Video: Netflix Vis mer

- Uttalelsene ga meg det bilde vi kan forvente etter å ha lest om skaden da det skjedde, sier Lexell til Aftonbladet.

Han fortsetter:

- Det som gjør meg mistenksom er at han nok hadde vist seg offentlig hvis han hadde blitt bedre. Jeg tror at han fortsatt har problemer siden han velger å ikke gjøre det.

Hva nå?

Den siste store utviklingen i Schumacher-sagaen kom i 2019. Da ble 53-åringen innlagt på sykehus i Paris i all hemmelighet. Franske Le Parisien hevdet at han skulle gjennomgå en stamcellebehandling.

Italienske Contro Copertina hevdet også at tyskeren gjennomgikk en liknende operasjon i 2020. Behandlingen ble beskrevet som eksperimentell.

MICHAEL SCHUMACHER: Netflix kom med dokumentar om Michael Schumacher 15. september i fjor. Video: Netflix. Vis mer

Den svenske professoren Lexell mener at stamcellebehandling er en del av framtida, men påpeker at det per dags dato ikke er vitenskapelig bevist at det er mulig å gjenskape hjernefunksjoner hos et menneske.

Derfor mener han at rehabiliteringen av Schumacher sannsynligvis ikke handler om å gjøre fremskritt:

- Det er generelt ikke sånn at man plutselig reiser seg opp etter at nesten alt har stått stille i ti år. Det betyr ikke at små framskritt er umulig, selv etter en stor skade som dette. Men det har snart gått ti år fra ulykken nå, jeg vil påstå at tilstanden kommer til å forbli stabil.

LES OGSÅ: Dramatisk: - Jeg skrek av smerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer