IKKE IMPONERT: Tidligere "Skal vi danse"-dommer Trond Harr fyrer løs mot Alexandra Kakurina og Tor Fløysvik. Foto: TV 2
IKKE IMPONERT: Tidligere "Skal vi danse"-dommer Trond Harr fyrer løs mot Alexandra Kakurina og Tor Fløysvik. Foto: TV 2Vis mer

- Gjør ikke en dritt for norsk dans

Tidligere "Skal vi danse"-dommer langer ut mot eks-kollegaene.

SEHER.NO: Trond Harr (64) var "Skal vi danse"-dommeren som snakket rett fra levra, og som ingen klarte å målbinde. Tidligere i år ble det derimot kjent at Harr ikke fikk fornyet tillit, og at han ble erstattet av Alexandra Kakurina, som vant TV 2s populære danseprogram i 2006 - sammen med Kristian Ødegaard.

Førstkommende fredag er det duket for høstens syvende "Skal vi danse". Og Trond Harr legger ikke skjul på at han er lite imponert over det eks-kollegene hans har prestert i dommerpanelet så langt.

- Ikke buddiser
- Jeg og Tor er ikke buddiser, for å si det sånn. Men jeg kan vel si så mye som at vi som kjenner ham vet at han ikke gjør en dritt for norsk dans, mener Harr.

Harr mener at Fløisvik blant annet tilbringer for mye tid på danseundervisning i Russland.

- Likevel, han er enormt engasjert - det skal han ha. Og han er god på standard-dans, mener Harr. 

64-åringen har kommet seg gjennom både kreft og hofteoperasjon, og er fortsatt svært aktiv som dommer og instruktør.

- Hadde jeg fått muligheten, ville jeg lagt alt annet til side for å være med på "Skal vi danse". Jeg har jo vært med tre ganger allerede, og har blitt veldig knyttet til programmet. I 40 år har jeg drevet med dans, og jeg har ofret mye. Siden jeg ikke har egen familie, har jeg kunnet bruke mye tid på dansen, sa eks-"Skal vi danse"-dommeren til Her og Nå i august.

- Hun er Tause-Birgitte!
Etter at programmet igjen begynte å rulle på skjermen denne høsten, har han derimot flere ganger sittet "ringside" i salen for å oppleve deltagerne på nært hold.

- Jeg er ikke bitter på noen som helst måte, men jeg må jo si at når man skal bytte ut en dommer - da må man finne noen som er bedre enn den man bytter ut. Og det har ikke blitt gjort her, sier Harr til Seher.no.
For er det én ting 64-åringen savner, så er det at Alexandra Kakurina tar ordet litt oftere enn hva hun har vist hittil.

- Jeg synes hun startet bra, men har tapt seg veldig. Hun er jo Tause-Birgitte! sier Harr, med klar henvisning til Casino-"babe" Birgitte Seyffart, som var å se på TVNorge-skjermen på 1980- og 90-tallet.

- Siri bør vinne
Men det er ikke bare Alexandras "taushet" Harr reagerer på. Samtidig mener han at det er for mange utlendinger i dagens "Skal vi danse"-jury. Kakurina er opprinnelig russisk, men kom til Norge for om lag fem år siden.

- Jeg synes det er unødvendig med to utlendinger i juryen når det finnes så mye ekspertise her i landet, sier den frittalende danse-eksperten.

- Hvem ser du på som de store favorittene i årets program?

- Jeg har vært uenig i mye, blant annet mener jeg at Hanne Krogh er en generelt bedre danser enn Tore André Flo og Gaute Ormåsen. Men hvis jeg skal rangere de gjenværende deltagerne, mener jeg at Siri Kalvig er best, mens Lene Alexandra og Mikkel Gaup bør følge på de neste plassene. Tore André og Gaute er sist i køen, hvis det skulle vært opp til meg, sier Trond Harr til Seher.no.

Det har ikke lyktes Seher.no å få en kommentar fra hverken Alexandra Kakurina eller Tor Fløysvik.

"Skal vi danse" ser du på TV 2 fredager klokka 19.30.

Har du et tips om "Skal vi danse"-stjernene eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Skviset ut av "Skal vi danse"