«Kompani Lauritzen»:

Gjør flere endringer

TV 2 tar grep etter flyktningbeskjed.

ENDRINGER: Det blir endringer for det nye programmet til Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ENDRINGER: Det blir endringer for det nye programmet til Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kompani Lauritzen» ruller over skjermene for tredje gang, og om en stund ventes også en ny versjon av programmet, uten kjendiser.

Vanlige folk skal få prøve seg på de samme tøffe utfordringene som vi nå har sett kjente fjes prøve seg på.

Både Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (47) er med i den nye utgaven av programmet, men tidligere har det blitt avslørt at TV 2 ble nødt til ta navnegrep med tanke på krigen i Ukraina.

Programmet skulle egentlig hete «Tropp Z», men er nå endret til «Tropp 1».

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne faller om etter en ekstra krevende oppgave i onsdagens episode. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Nå skriver Aftenposten at programmet har gjort flere endringer. Det skjedde som følge av at 200 flyktninger fra Ukraina er innkvartert i Isfjorden. Flyktningmottaket ligger få kilometer unna Setnesmoen leir i Åndalsnes, der deltagerne innkvarteres, skriver avisen.

Dette er endringene

Tidligere har produksjonen kjørt militære kjøretøy, og øvelsene skjer på offentlige steder. I nærheten av mottaket har programmet en fast øvelse med bruk av sprengstoff.

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, forteller til Aftenposten at det nå tas grep for å forhindre at innspillingen blir belastende for flyktningene.

Dahl forteller at det verken vil bli skyting eller sprenging ved mottaket.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Nærmest alt som var av planlagt aktivitet i Isfjorden, ble flyttet til andre steder, med unntak av to dager, sier Dahl.

- Alle opptak i Isfjorden var i nærheten av og i tilknytning til Sivilforsvarsleiren, som er et avgrenset område et godt stykke unna mottaket. Ingen skyting, sprengning eller lignende aktiviteter ble utført der.

Informerte flyktningene

Videre forteller Dahl at flyktningene på mottaket har fått informasjon om all aktivitet som skulle pågå i området. I tillegg forsøkte produksjonen å unngå kontakt med flyktningene.

Mesteparten av rekruttenes utfrodringer ble gjort inne på Setnesmoen leir, og de to dagene produksjonen var i Isfjorden, ble det ikke brukt militære kjøretøy.

«KOMPANI LAURITZEN»: Dennis Siva Lie har ikke noe problem med voksenkjeft - det er han vant til. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch Vis mer

- Det har heller ikke vært øvelser i Åndalsnes sentrum eller andre steder hvor folk normalt oppholder seg. Alle i produksjonen fikk også beskjed om å gå i sivilt tøy når de ikke var på jobb, sier Dahl.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer