«Camp Kulinaris»:

Gjør endringer i «Camp Kulinaris»

- Ekstremt utfordrende.

NY SESONG: Denne uken var det premiere på ny «Camp Kulinaris»-sesong. Fremover vil programmet gjøre endringer. Foto: Viaplay
NY SESONG: Denne uken var det premiere på ny «Camp Kulinaris»-sesong. Fremover vil programmet gjøre endringer. Foto: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den første episoden av årets «Camp Kulinaris»-sesong var artist og danser Omer Bhatti (36) åpen om at han er veganer, og derfor spiser plantebasert.

I programmet står det en rekke kjøtt- og fiskeretter på menyen, men selv om Bhatti ikke spiser dette , velger han å bidra i matlagingen.

Han ønsker imidlertid overhodet ikke å smake på dette.

Plantebasert

Se og Hør har tatt en prat med TV-profilen om hvordan han opplevde å være veganer i det populære programmet, og hva han tenker om at det tilsynelatende ikke er særlig tilrettelagt for veganere i «Camp Kulinaris».

- Jeg visste hva jeg takket ja til å bli med på, og så for meg utfordringene som kom. Men jeg hadde forventet og håpet at i hvert fall noe ville vært tilrettelagt for veganere, sier Bhatti, og fortsetter:

VEGANER: Omer Bhatti er med i «Camp Kulinaris», men forteller at det ikke var lett som veganer. Foto: Viaplay
VEGANER: Omer Bhatti er med i «Camp Kulinaris», men forteller at det ikke var lett som veganer. Foto: Viaplay Vis mer

- Spesielt i den tida vi lever i nå, hvor det har blitt et stort plantebasert marked som bare kommer til å fortsette å vokse.

Den kjente artisten forklarer imidlertid at han ikke mener at alle skal bli veganere, men påpeker at TV har stor innflytelse på mennesker.

- Hvis TV-kanaler velger å vise hvor godt plantebasert mat kan være, så kan vi i det minste inspirere noen til å spise mer grønt, fortsetter han.

FULL FYR: Håvard Lilleheie skal tøffe seg litt ekstra foran mesterkokken Kjartan Skjelde i «Camp Kulinaris», men det går ikke helt etter planen. Reporter: Kine Falch. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Utfordringer

Ifølge 36-åringen var det «ekstremt utfordrende» for ham å delta i programmet som veganer.

- For eksempel ved å prøve å lage god mat som man selv ikke kan smake på. Det blir nesten som å danse uten speil eller lage musikk uten høytalere, forklarer han, og legger til at det ikke var en eneste rett eller dessert han kunne smake på.

- Heldigvis gjorde jeg det bra på den første oppgaven hvor man selv kunne velge hva man skulle lage for å imponere master-kokken. Jeg lagde min signatur-rett og vant den første konkurransen. Det hadde jeg ikke forventet, så jeg ble veldig glad og overrasket over det. Det viste vel at jeg har litt skills på matlaging, men kun vegansk mat da, fortsetter han.

«CAMP KULINARIS»: Dette er kjendisene som skal få prøve seg på kjøkkenet til TV-kokken Kjartan Skjelde. Video/Reporter: Celina Morken/Kine Falch Vis mer

Gjør endringer

Selv om det ble utfordrende for Bhatti på «Camp Kulinaris», kan TV3 nå avsløre at de framover tar grep.

- Dette har Omer helt rett i. «Camp Kulinaris» skal være et relevant program, samt fungere som matmessige pionerer og her har vi dessverre hengt etter. Vegansk uke ligger derfor allerede i planene for en eventuell neste sesong, og vi håper at selv Omer kommer til å bli imponert, sier programredaktør i NENT Jonas Møller til TV 2.

Overfor Se og Hør forklarer Møller at «Camp Kulinaris» er i konstant endring og at kanalen hver sesong prøver å utfordre deltakere og seerne på hva mat er.

- Om det skulle bli laget en ny sesong med «Camp Kulinaris» vil vi igjen gjøre vårt for å finne på nye og spennende kjøkken og matretter, sier Møller.

- Hvorfor er det ikke blitt gjort endringer tidligere?

- At vi ikke har hatt en ren vegansk uke tidligere er helt tilfeldig, men noe vi nå er oppmerksomme på og som vi skal se nærmere på ved en eventuell ny sesong, svarer programredaktøren.

Glad for endringer

Han påpeker videre at Omer Bhatti var med i programmet som enhver annen deltaker.

- Og som Omer selv sier så var premissene for deltakelsen klar fra første møte, fortsetter han.

Møller legger også til at de i kanalen er svært fornøyde med å ha Bhatti med i årets sesong, og beskriver han som en frisk pust.

OVERRASKER: Deltakerne på «Camp Kulinaris» fikk seg et syn utenom det vanlige. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

- Det at han overlegent vant første utfordring viser at han hadde noe der å gjøre, sier Møller.

Selv er Bhatti glad og overrasket over å høre at TV3 vil gjøre endringer for veganere.

- I tillegg vil det bli mer rettferdig for andre veganere som deltar i kommende sesonger. Jeg er både stolt og fornøyd med endringene, sier Bhatti.

LES OGSÅ: - Jeg reiste gråtende og fikk en ny hund

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer