Dag Otto Lauritzen:

Gjør endringer etter Ukraina-krigen

TV 2 har nå bestemt seg for å gjøre endringer.

ENDRINGER: Det blir endringer for det nye programmet til Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ENDRINGER: Det blir endringer for det nye programmet til Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kompani Lauritzen» er i gang for fullt, og om en stund ventes også en ny versjon av programmet, men denne gangen uten kjendiser.

Vanlige folk skal få prøve seg på de samme utfordringene som vi nå har sett gjennom to sesonger. Både Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (47) er med i den nye utgaven av programmet, men nå har det blitt avslørt at TV 2 ble nødt til ta navngrep.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, faller en av deltakerne om. Vis mer

Programmet skulle egentlig hete «Tropp Z», men som følge av Ukraina-krigen har TV 2 valgt å gjøre endringer. Hva som blir det nye navnet er så langt ikke kjent.

Det var Agderposten som omtalte saken først.

Bokstaven Z

Den engelske avisen The Guardian har tidligere omtalt at «Z» har blitt et symbol for støtte av den russiske invasjonen og krigføringen i Ukraina.

Dagbladet har blant annet omtalt den russiske turneren Ivan Kuliak (20) som vekket oppsikt med å bære det kryptiske krigssymbolet på brystet.

Nøyaktig hva «Z» står for er imidlertid uklart.

Ifølge journalisten Kamil Galeev tolker noen det som «Za pobedy». som betyr «for seier», mens andre tolker det som «Zapad», som betyr «vest».

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen blir skuffet da han får "litt under norm". Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

TV 2 svarer

Overfor Se og Hør uttaler pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, følgende om avgjørelsen.

- På bakgrunn av at bokstaven Z er blitt et symbol på Russlands krigføring og invasjon av Ukraina ønsker vi naturlig nok ikke å bruke denne bokstaven i tittelen.

Han bekrefter også at de ikke har på plass noe nytt navn ennå.

- Vi jobber nå med å finne et nytt navn på programmet, men innspillingen går som planlagt i Åndalsnes, sier Dahl til Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor vant han ikke penger eller bil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer