James Corden:

Gjør endringer etter kritikkstorm

- Vi har full forståelse for reaksjonene.

KRITISERES: James Corden anklages for å oppmuntre til rasisme mot asiatere. Foto: Magnus Sundholm/Shutterstock/NTB
KRITISERES: James Corden anklages for å oppmuntre til rasisme mot asiatere. Foto: Magnus Sundholm/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I flere år har den britiske skuespilleren og programlederen James Corden (42) underholdt i beste sendetid på blant annet amerikansk tv.

Talkshowet «The Late Late Show with James Corden» har høstet både ros og kritikk siden oppstarten i 2015, og spesielt innslagene «Carpool Karaoke» og «Spill Your Guts» har vist seg å være populære.

EKKELT: Hailey Bieber er blant stjernene som har deltatt i segmentet - her i 2019. Foto: Backgrid/ NTB
EKKELT: Hailey Bieber er blant stjernene som har deltatt i segmentet - her i 2019. Foto: Backgrid/ NTB Vis mer

Suksessen kommer likevel ikke uten en bakside - Corden har nemlig nå besluttet å gjøre endringer i sistnevnte segment etter massiv kritikk.

Det forteller programlederen selv i podkasten «Howard 101», ifølge People.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Rasisme mot asiatere

I segmentet det er snakk om blir kjendisene samlet til en stund av sannhet - der de kan velge å svare ærlig på et ofte ubehagelig spørsmål fra Corden, eller spise en gitt matrett.

Blant rettene som har blitt servert er oksepenis, fuglespytt og kutunge. Matrettene er inspirert fra flere steder i verden, men for mange amerikanere blir flere av dem sett på som, og i programmet omtalt som, «virkelig ekle».

Måten de forskjellige rettene blir fremstilt i programmet har skapt reaksjoner - som videre har resultert i en underskriftskampanje med over 45 000 underskrifter mot Corden.

Spesielt asiatere reagerer, da flere av rettene som serveres gjevnlig spises rundt om i Asia, ifølge People.

OVERRASKER: Popstjernen Justin Bieber får merkelige valgmuligheter i «The Late Late Show with James Corden». Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Gjør endringer

Basert på ordbruken som brukes om rettene og reaksjonene rettet mot dem i programmet, beskyldes nå den populære programlederen for å oppmuntre til rasisme mot asiatere.

Corden selv hevder at dette slettes ikke er intensjonen.

- Vi har hørt om kampanjen, og neste gang vi gjør det segmentet, skal vi helt klart ikke involvere eller bruke noen av disse rettene. Vi har full forståelse for reaksjonene, lover han i podkasten, som ledes av den amerikanske radioverten Howard Stern (67).

Videre sier han følgende:

- Det er ikke opp til oss å bestemme hvem som blir sure eller opprørte over noe, men vi kan si «Okei. Vi skjønner det, og vi skal ikke gjøre det igjen».

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølvannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

Slo tilbake

Som nevnt har James Corden både høstet ros og kritikk, men til tider har det hendt at kritikken har blitt vanskelig å takle.

Corden har nemlig i en årrekke måtte stå i såkalt «fat shaming», altså å bli mobbet for vekten sin. Glasset rant imidlertid over da «Real Time»-programleder Bill Maher (63) slang med leppa, ifølge CBS News.

- Vi har kommet til dette merkelige stadiet hvor det å være feit er bra. Fett er usunt, det er det som er farlig. «Fat shaming» må ikke stoppe, det må gjøre comeback. En del av skam er bra, sa han i programmet sitt.

Uttalelsene ble i meste laget for Corden, som selv hevder at den såkalte «fat shamingen», en sosial og samfunnspåført skam over å være tjukk, aldri har vært borte.

- Det er en vanlig og fornærmende misforståelse om at tjukke mennesker er dumme og late, men det er vi ikke, slo han tilbake etter Mahers uttalelse i sitt eget program.

- Vi skjønner greia. Vi vet at det å være overvektig ikke er bra for oss, og jeg har kjempet hele livet og forsøkt å få kontroll på vekta mi, men jeg suger til det, fortsatte han.

Avslutningsvis ba 42-åringen Maher tenke seg om.

- Vi har ikke alle en følelse av overlegenhet som forbrenner 35 000 kalorier om dagen. Fat shaming er bare mobbing, og det gjør kun problemet verre. Mens du oppfordrer folk til å tenke over hva de dytter i munnen, tenk litt over hva som kommer ut av din, sa Corden.

LES OGSÅ: Brooklyn Beckham tar forholdet enda et steg videre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer