Gunhild Stordalen:

Gjør endring: - Burde visst bedre

Gunhild Stordalen dropper uvanen i det nye året.

RØPER ENDRING: Gunhild Stordalen kvitter seg med en lei uvane i 2021. Det røper hun selv på Instagram. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RØPER ENDRING: Gunhild Stordalen kvitter seg med en lei uvane i 2021. Det røper hun selv på Instagram. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november var det et år siden det ble kjent at Petter (58) og Gunhild Stordalen (41) hadde bestemt seg for å gå hver til sitt, etter 14 år sammen. Paret hadde da vært gift i ni år, og var et av Norges desidert mest omtalte par. Han som hotellkonge, og hun som EAT-grunnlegger.

Begge har siden gått egne veier. Petter har igjen funnet kjærligheten på ny, med den svenske tidligere sprangrytteren Märta Elander Wistén, mens Gunhild fortsatt har til gode å bekrefte noe eventuelt nytt forhold.

På Instagram den siste tiden har hun primært delt bilder av seg selv i naturen, sammen med hunder og hjemme på Muggerud. I anledning nyttår delte hun flere innlegg med følgerne, der hun blant annet oppsummerte året.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Optimistisk

«Jeg kan ikke vente med å legge brutale 2020 bak meg. Det har vært vanskelig for mange: for dem som har mistet livene sine, sine elskede, sine jobber eller sine livsverk. Men selv for meg, som på mange måter er heldig, har det vært et tøft et», skriver Stordalen i et innlegg, akkompagnert av et bilde av hun og hunden på skitur.

Hun skriver at hun har vært redd, men at den vanskelige tiden likevel har vist at ting man trodde var umulige faktisk kan gjøres.

«Som å utvikle en vaksine på under et år. Det viser kreftene i å samarbeide: når myndigheter og bedrifter går sammen for å løse et problem og baserer det på vitenskap, og vi mennesker forstår og gjør vår del, er ingen utfordring for stor», skriver hun videre.

Hun byr dermed på optimisme for det nye året, som forhåpentligvis blir bedre enn det vi har lagt bak oss. For Stordalens del vil det nye året by på en markant forandring. I et nytt innlegg kan hun nemlig fortelle om sitt nyttårsforsett, som innebærer å kvitte seg med en lei uvane.

Snus er ut

«Jeg sparker i gang 2021 med 'tørr januar' - og forlater snusen for alltid», skriver legen, og fortsetter:

«Selv om jeg burde ha visst bedre, som både lege og pasient, har jeg snust de siste årene. Jo mer stress, jo mer nikotin - selv midt på natten. Om man tenker på alt jeg har gjort for å holde meg sunn, er dette en flau og dum avhengighet, men jeg trengte en unnskyldning - som nyttår - for å slutte», skriver hun.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

Ifølge tall fra SSB snuser omtrent syv prosent av norske kvinner daglig, mens rundt 20 prosent av norske menn snuser daglig. Totalt utgjør det 14 prosent av den norske befolkningen - en statistikk Stordalen har vært en del av frem til nå. Til sammenligning røyker bare ni prosent av nordmenn hver dag.

I kommentarfeltet virker det som mange lar seg overraske over at EAT-grunnleggeren kommer ut av snus-skapet. I et svar skriver hun at hun har prøvd å være et forbilde, og dermed har holdt snusen for seg selv.

- Men nå er den borte, skriver hun.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Gunhild Stordalen.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Helsetrøbbel

Gunhild Stordalen har, som kjent, hatt flere helseproblemer de siste årene. I 2014 fikk hun nemlig diagnosen systemisk sklerose, som er en livstruende sykdom. Hun har vært gjennom flere tøffe behandlingsrunder.

I desember 2019 hun stolt meddele at hun hadde kuttet ut medisiner som hun de siste årene har vært avhengig av. I et intervju med DN i oktober fortalte Stordalen nå at hun anser det som et mirakel, og er overbevist om at gode søvnrutiner har hjulpet henne mye på veien til å bli frisk.

- Å få mye søvn var bortkastet, mente jeg. For hva var egentlig poenget med å ligge i sjøstjernestilling i åtte timer når jeg heller kunne jobbe? sa hun blant annet til avisen.

En stressende hverdag og tøff behandling mot sykdommen gjorde imidlertid at 41-åringen gikk på en smell, noe som ble starten på et nytt og bedre forhold til meditasjon og søvn.

- I dag er jeg blitt helt religiøs når det kommer til det å få åtte timer søvn. Mange ting prioriteres bort for å få det til, men jeg er hellig overbevist om at et godt søvnmønster har vært en sterk bidragsyter til at jeg nå er så godt som frisk. Selv om helse ikke er alt, er det lite som betyr noe uten god helse. Får jeg et nytt tilbakefall, er det game over. Legene sier at kroppen min ikke tåler en ny runde, fortalte hun.

LES OGSÅ: Viser frem sønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer