GJØR COMEBACK: Rune Rudberg (t.v.) og Åge Sten Nilsen er etter det Se og Hør erfarer begge klare for årets norske finale i Melodi Grand Prix. Foto: Scanpix
GJØR COMEBACK: Rune Rudberg (t.v.) og Åge Sten Nilsen er etter det Se og Hør erfarer begge klare for årets norske finale i Melodi Grand Prix. Foto: ScanpixVis mer

Rune Rudberg og Åge Sten Nilsen:

Gjør comeback i Melodi Grand Prix

28 år etter at han deltok første gang, er dansebandkongen Rune Rudberg  blant finalistene i Melodi Grand Prix.

(SEOGHØR.NO): Etter det Se og Hør erfarer er både Rune Rudberg (55) og Åge Sten Nilsen (47) klare for å kjempe om seieren i årets Melodi Grand Prix-finale.

Rune Rudberg var med første gang i Melodi Grand Prix for 28 år siden, og hans bidrag «Vinger over Europa» ble en stor hit.

MGP-veteran

Fortsatt er det hemmelig hvem som skal være med i finalen, men det som er klart er at det blir ti bidrag i årets finale. Blant dem skal det etter det Se og Hør erfarer være fem etablerte og fem relativt ukjente artister.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Rune Rudberg. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Rune Rudberg. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Dansebandkongen var med andre gang i MGP i 1990. «Varme overalt» nådde ikke opp. Siden har han deltatt to ganger med Scandinavia, og sist gang i 2006 som soloartist med «Without You».

Satser med nytt band

Også Åge Sten Nilsen skal, etter det Se og Hør vet, være tilbake i MGP-manesjen. Han vant med Wig Wam i 2005 med «In My Dreams». I år deltar han med sitt nye band Ammunition.

Se og Hør har vært i kontakt med Rune Rudbergs manager Bjørn Terje Bråten. Han ønsker ikke å kommentere Se og Hørs opplysninger.

Rune Rudberg sa i sommer til Se og Hør at han de siste årene har vært singel, og slik vil det bli i tiden fremover.

La om livsstilen

«Ut mot havet»-sangeren sa at han ikke har noe ønske om å gå inn i et nytt forhold med det første.

– Nå har jeg bodd så lenge alene at jeg trives i eget selskap. Jeg går når jeg vil, kommer når jeg vil og gjør som jeg vil. Og best av alt; det er ingen som kjefter på meg. Jeg har faktisk ingen damer i sikte, bedyret Rune.

GJORDE SUKSESS: For 28 år siden gjorde Rune Rudberg stor suksess med MGP-låten «Vinger over Europa». Nå håper han på suksess på MGP-scenen. Foto: Scanpix
GJORDE SUKSESS: For 28 år siden gjorde Rune Rudberg stor suksess med MGP-låten «Vinger over Europa». Nå håper han på suksess på MGP-scenen. Foto: Scanpix Vis mer

Han har også lagt om livsstilen, og kuttet ut både alkohol og tobakk.

Turnélivet er derfor noe helt annet enn i den tidlige delen av hans karriere.

– Jeg har vært røykfri i 560 dager. Alkohol har jeg kuttet helt ut i forbindelse med spilling. Jeg er på jobb, og folk flest drikker ikke på jobben. Jeg tror faktisk ikke at jeg hadde klart å opptre med noen øl innabords nå, forteller han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Rune Rudberg har lagt om livsstilen