«Fangene på fortet»

Gjør comeback:
- Føles fantastisk

Lene Alexandra Øien skal konkurrere mot flere kjendiser i «Fangene på fortet».

TILBAKE: «Fangene på fortet» har tidligere vært en suksess på norske TV-skjermer. Nå er det tilbake med en ny programledertrio. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av august kom nyheten om at «Fangene på fortet» gjør comeback, hele ti år etter at programmet sist ble vist på TV3. Bernt Hulsker (44) og Julie Strømsvåg (40) er programledere, mens den pensjonerte NRK-legenden Karen Marie Ellefsen (71) skal være «gåtemester».

Programmet, som er hentet frem fra 1990-tallet, går ut på at deltakerne skal kjempe om seieren i ulike øvelser på den gamle festningen Fort Boyard, i nærheten av La Rochelle i Frankrike.

SLUTT: Herman Flesvig røper hvorfor det er slutt for braksuksessen «Førstegangstjenesten» etter bare to sesonger. Vis mer

Samtidig som nyheten slapp kunne Se og Hør avsløre noen av kjendisene som skal konkurrere i den gjenoppståtte utgaven.

Den gang ble det kjent at kjæresteparet Dennis Poppe Thorsen og Kristin Gjelsvik (35), Leif Einar Lothe (52), Trude Mostue (53), Lasse Matberg (36), Emil Meek (33) og Frithjof Wilborn (60) skal være med.

Når Se og Hør møter en av deltakerne, Kristin Gjelsvik, beskriver hun innspillingen, som fant sted i sommer, som en syk opplevelse.

- Det er noe av det skumleste jeg har vært med på noensinne. Jeg har gjort ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre. På et tidspunkt trodde jeg at jeg skulle skade meg skikkelig, fortsetter hun.

KARAKTERBRIST: Den ellers så blide og greie programlederen Solveig Kloppen viser en helt annen side av seg selv i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Fredag blir også resten av deltakerne sluppet:

Lene Alexandra Øien

Alder: 40 år

Yrke: TV-profil og coach

Lene Alexandra har vært å se i flere TV-produksjoner, men nå er det imidlertid en god stund siden sist. Den ferske 40-åringen gjør dermed et comeback med sin deltakelse i «Fangene på fortet»:

- Det føles helt fantastisk, man må jo være med på det som er gøy. Jeg takker ofte nei, men jeg har vært med på dette en gang før og liker utfordringer så jeg klarte ikke si nei, forteller hun til Se og Hør.

KLAR: Lene Alexandre Øien klarte ikke si nei til å være med. Foto: Viaplay
KLAR: Lene Alexandre Øien klarte ikke si nei til å være med. Foto: Viaplay Vis mer

I konkurransen er Lene Alexandra på lag med Grace Bullen (24) og Morten Thorsen - som begge er europeiske mestre i bryting.

- Det var utrolig gøy å være på lag med så inspirerende mennesker! De er maskiner, skikkelige vinnerskaller.

REALITY-BRØDRE: Antonio Riera er lillebroren til reality-profilen Mario Riera, kjent fra «Paradise Hotel», «71 grader nord» og «Ex on the Beach». Nå har han gårr i brorens fotspor. Video: Steffen Pettersen / Discovery+. Reporter og redigering: Kine Falch Vis mer

Alexandra Joner

Joner debuterte med singelen «Sunrise» i 2012, og har tidligere medvirket som danser og skuespiller i musikkvideoer med artister som blant andre Madcon, Justin Bieber, Drake og Quincy Jones.

Joner har vært med i flere programmer tidligere, blant annet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», «4 stjerners middag» og «Bloggerne».

Alder: 31 år

Yrke: Sanger, influenser og danser

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Herman Dahl

Dahl har en YouTube-kanal med over 100 000 abonnenter. Dette har blant annet resultert i at han vant Gullsnutten i kategorien «Årets Youtuber» som 14-åring i april 2017.

Han har også deltatt i to sesonger av TV 2-serien «Generasjon Z», og i fjor var han å se i NRK-suksessen «Maskorama». Dahl endte på en tredjeplass og gjemte seg bak masken til «vikingen».

Alder: 19 år

Yrke: Youtuber

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Oskar Westerlin

Westerlin startet med TikTok i 2019 og ble raskt et kjent fjes for unge under coronapandemien. Han er også en av Norges største streamere på videostrømmingsplattformen Twitch.

I år har han også vært å se i VGTVs «Spårtsklubben». I tillegg vant han «Årets influenser underholdning» under Vixen Influencer Awards i år.

Alder: 23 år

Yrke: TikTok-stjerne og en del av «Spårtsklubben»

TRIO: Oskar Westerlin (t.h.) er på lag med Dennis Poppe og Kristin Gjelvsik. Foto: Viaplay
TRIO: Oskar Westerlin (t.h.) er på lag med Dennis Poppe og Kristin Gjelvsik. Foto: Viaplay Vis mer

Raylee

Raylee Charlotte Kristiansen har deltatt i flere tv-programmer, blant annet høsten 2014 i «Stjernekamp». Våren etter deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Louder», og høsten 2016 endte hun på en tredjeplass i sesong 12 av «Skal vi danse».

Hun var også med i Melodi Grand Prix i fjor og i år.

Alder: 24 år

Yrke: Artist

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Abubakar «Abu» Hussain

Abu har vært å se i filmen «Izzat» og NRK-seriene «Taxi» og «Maxitaxi Driver». Han var også programleder for talkshowet «Tabu med Abu» på NRK. Våren 2020 var han også en av deltakerne i «Camp Kulinaris», og samme år startet han nettserien «Spicy Players» på YouTube.

Han er også en av profilene i TV 2-programmet «Sofa».

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Alder: TV-profil, komiker og skuespiller

Yrke: 34 år

TREKKE SEG: Det tok ikke mange timene før en av årets deltakere i «Ex on the Beach - Afterski» ville trekke seg fra hele innspillingen. Video: Discovery+/Rød Løper Vis mer

Nate Kahungu

Kahungu ble et kjent fjes etter deltakelsen i TV 2-programmet «Love Island», og siden har han funnet sin plass i underholdningsbransjen.

I fjor høst danset han seg til en andreplass i «Skal vi danse», og tidligere i år fikk han jobb i NRK P3.

Alder: 25 år

Yrke: TV-profil og programleder i P3

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Sølje Bergman

Bergman har blant annet spilt i filmen «Varg Veum - Din til døden», og har også vært å se i TV-serien «Hotel Cæsar» i rollen som Ninni Krogstad.

I senere tid har hun vært med i «Beforeigners »og «Juleblod».

Alder: 46 år

Yrke: Skuespiller

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Christer Rødseth

Alder: 31 år

Yrke: Kjendiskokk

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Fetisha Williams

Alder: 27 år

Yrke: Frisør og TV-profil

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Mayoo Indiran

Alder: 26

Yrke: TV-profil

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Rasmus Wold

Alder: 30

Yrke: komiker

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg blir bare trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer