«71 grader nord - team»:

Gjør «71 grader nord»-comeback

I den nye «71 grader nord»-varianten skal fire kjendisduoer kjempe seg gjennom det tøffe kappløpet.

«71 GRADER NORD - TEAM»: Dette er kjendisene som deltar på det nye konseptet der to og to kjendiser konkurrerer mot hverandre. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer
Publisert

Denne uka starter innspillinga av det nyeste konspetet i «71 grader nord»-universet, som har fått navnet «71 grader nord – team». Her skal fire par med kjendiser kjempe seg gjennom tøffe prøvelser i norsk natur, ved å fullføre en sammenhengende rute.

Blant sesongens kjendispar finner man programleder Jon Almaas (54) og komiker Adam Schjølberg (39), og influenserne Vita (29) og Wanda (29) Mashadi. Treningsinfluenser Victoria Tolaas (21) teamer opp med YouTube-profil og podkaster Safari Shabani (24), og tidligere skiløper Thomas Alsgaard (49) kjemper på lag med journalist og eventyrer Elisa Røtterud (42).

DELTAKERE: Disse stjernene skal delta i programmets nye konsept. Foto: Haakon Lundkvist
DELTAKERE: Disse stjernene skal delta i programmets nye konsept. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Lagene skal konkurrere mot hverandre, og det utfordrende kappløpet går på kryss og tvers av landet. Målet er å bevege seg raskt, kjempe seg gjennom utfordringer og til slutt komme seg først i mål.

De to kjendisene som tåler mest og samarbeider best under reisen, og dermed krysser målstreken først, står igjen som vinnerne av historiens første «71 grader nord - team».

- Veldig positivt

I denne sesongen returnerer altså programleder Jon Almaas til «71 grader nord»-universet, etter å ha stukket av med seieren for to år siden i programmets kjendis-versjon.

URETTFERDIG: Jon Almaas røper at han føler seg feil fremstilt i «71 grader nord kjendis» når han gjester «Senkveld» sammen med realitykollegaer Melina Johnsen og Erik Follestad. Vis mer

Overfor Se og Hør røper han likevel at ting ikke gikk helt knirkefritt den gang, men at han i år har en slagplan for å hente hjem sin andre seier.

- Jeg har ikke så mye tellekanter på ting privat egentlig, men jeg har ikke lyst til å ta noen forhastede slutninger. Det var jo problemet forrige gang på «71 grader nord», at folk gjerne ville begynne å gå, også sa jeg: «Kan vi ikke finne ut hvor vil skal gå først?», forteller Almaas til Se og Hør om den forrige deltakelsen.

Programlederen er imidlertid ikke alene om å returnere til det populære underholdningsprogrammet. Han skal nemlig være på lag med Adam Schjølberg, som var å se i programmets sesong fra 2017.

Til tross for duoens tidligere deltakelse, kjenner de ikke hverandre fra før. Det ser komikeren på som positivt.

LAGSPILLERE: Jon Almaas og Adam Schjølberg. Foto: Haakon Lundkvist
LAGSPILLERE: Jon Almaas og Adam Schjølberg. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

- Jeg har tenkt litt på at det kan være veldig positivt at vi ikke kjenner hverandre, for noen ganger så blir det sånn at man kanskje ikke engang tør å si hvor sliten man egentlig er og at man faktisk pusher litt mer. Så er det lettere å dra hverandre opp hvis den ene er nede. For man lytter kanskje litt annerledes på noen man ikke kjenner så godt, mener Schjølberg.

Kjendisduoen er også enige om taktikken for hvordan de skal kjempe seg fram til det siste sjekkpunktet på reisen.

- Jeg kan holde på ganske lenge. Jeg kan gå i mange timer. Jeg er ikke veldig kjapp og jeg er ikke veldig sterk, men det er den viktigste egenskapen her tror jeg - utholdenhet, sier Almaas, som får støtte fra Schjølberg.

BRTYER SAMMEN: Victor Sotberg bryter sammen i «71 grader nord - kjendis» når han kommer til camp. Der får han også en lapp fra Isabel Raad. Video: Discovery + Vis mer

Vært med tidligere

To andre deltakere som også gjør sitt «71 garder nord»-comeback, er Vita Mashadi og Thomas Alsgaard.

Denne omgangen skal Vita trosse Norges natur sammen med tvillingsøstera Wanda. Tidligere i år ble det kjent at søsterduoen hadde kjøpt sin første leilighet sammen, men den blir nok å stå tom enn så lenge, da influenserne nå skal begi seg ut i villmarka.

LAGSPILLERE: Vita og Wanda Mashadi. Foto: Haakon Lundkvist
LAGSPILLERE: Vita og Wanda Mashadi. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Thomas Alsgaard på sin side skal være på lag med den eventyrlystne journalisten Elisa Røtterud.

TVILLINGER: Vita og Wanda bød som vanlig på seg selv da de snakket med Rød Løpers utsendte reporter Jonas Scheie Hammer. Video: Mariann Habbestad. Vis mer

Førstenevnte har hele fem OL-gull, seks VM-gull og sju norske mesterskap på merittlista som langrennsløper, og i fjor høst var han også blant danseløvene i programmet «Skal vi danse».

Røtterud er også godt kjent med tøffe konkurranser, og har tidligere deltatt i programmet «Robinsonekspedisjonen» og ledet «Fangene på fortet» sammen med Nils Ole Oftebro.

LAGSPILLERE: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud. Foto: Haakon Lundkvist
LAGSPILLERE: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Det er derfor ingen tvil om at duoen er forberedt på høyt tempo og tøff konkurranse i møte med den norske naturen.

PT og influenser Victoria Eikremsvik Tolaas fra «Norges tøffeste» slår seg sammen med YouTube-profil Safari Shabani, for å prøve å hente hjem seieren i det helt nye konseptet.

«71 grader nord - team» er planlagt å ha premiere våren 2022.

LAGSPILLERE: Safari Shabani og Victoria Eikremsvik Tolaas. Foto: Haakon Lundkvist
LAGSPILLERE: Safari Shabani og Victoria Eikremsvik Tolaas. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

LES OGSÅ: - Heldig og superstolt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer