BLI RIK PÅ KONGENS TALE: Bettingselskapet NordicBet tilbyr i år et spill hvor du kan tippe hvilke ord kong Harald vil nevne i nyttårstalen. Foto: SCANPIX
BLI RIK PÅ KONGENS TALE: Bettingselskapet NordicBet tilbyr i år et spill hvor du kan tippe hvilke ord kong Harald vil nevne i nyttårstalen. Foto: SCANPIXVis mer

Gjett hva Kongen sier!

I år kan du satse penger på hva Kongen sier i nyttårstalen.

SEHER.NO: Hvert år holder Kongen en nyttårstale som overføres direkte til tv og radio, og det knyttes alltid en stor forventning til hva Kongen tar opp i talen.

For første gang i Norge tilbyr nå spilleselskapet NordicBet et spill som går ut på å tippe hvilke ord Hans Majestet Kongen vil nevne i årets nyttårstale.

Dette spillet har de siste to årene blitt enormt populært i Danmark, der dronning Margrethe også holder en egen nyttårstale. Flere tusen spillere sitter spent og venter på talen, og ikke alltid på grunn av innholdet, men for å se om de vinner hvis ordet de satset på kommer.

- Vi har sett en enorm popularitet på dette i Danmark, og nå kommer endelig Norge etter. Det er vel ikke til å legge skjul på at nyttårstalen til Kongen ikke er verdens mest spenstige TV-program, og derfor tror vi at mange ekstra seere nå vil følge talen med stor spenning på hva Kongen i år vil snakke om, sier markedssjef i NordicBet, Kim Rud Petersen, på bettingselskapets hjemmeside.

Det spiller ingen rolle i hvilken sammenheng ordet uttales, men det må være nøyaktig slik som skrevet i NordicBets spill. Bøyninger av ordet gir ikke gevinst.

I nyttårstalen i fjor kom Kongen blant annet inn på menneskeverd og kamp mot korrupsjon, og han fremhevet arbeidet som de mange humanitære organisasjonene gjør nasjonalt og internasjonalt.

Hvis Kongen i år nevner "Skal vi danse"-vinner Tshawe Baqwa (27) i talen sin, og du har spilt på akkurat det - kan du hente ut hele 200 ganger innsatsen.

Hva tror du Kongen vil si? Her er ordene som det kan spilles på:

Norge, odds 1,01 
Forsvaret, odds 1,05 
Generasjoner, odds 1,10 
Afghanistan, odds 1,25 
Dronningen, odds 1,40 
Konflikter, odds 1,50 
Miljøet, odds 1,50 
Kongefamilien, odds 1,55 
Kronprinsparet, odds 1,55 
FN, odds 1,85 
Kronprinsen, odds 1,95 
Kronprinsessen, odds 1,95 
Barnebarn, odds 2,25 
Fellesskap, odds 2,5
Klima, odds 2,5
Omsorg, odds 2,5
Flyktninger, odd 2,75 
Nyttårsforsett, odds 2,9
Sykdom, odds 3
Fred på jord, odds 3
Optimistisk, odds 3
Terror, odds 3
Frivillige, odds 3,5
Europa, odds 3,5
Høytid, odds 4 
Kjærlighet, odds 4
Overgrep, odds 5
Eventyr, odds 5
Wenche Foss, odds 30
LO, odds 30
Idol, odds 40
Rødvin, odds 50
Hydro, odds 50
Aksel Lund Svindal, odds 50
Odds, odds 50
Tshawe Baqwa, odds 200
Gerd-Liv Valla, odds 200  
Trond Giske, odds 200
Poker, odds 400
NordicBet, odds 500
Mullah Krekar, odds 500

Nyttårstalen sendes 31. desember kl. 19.30 på NRK1.

LES OGSÅ: Ari får milliardær-råd