Paul McCartney:

Gjenskapte det ikoniske albumcoveret

Musikklegenden krysset fotgjengerfeltet til stor jubel fra oppmøtte fans.

LEGENDE: Paul McCartney gledet mange da han denne uken tok turen til Abbey Road i London. Her fra en konsert i Florida for et par uker siden. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Paul McCartney gledet mange da han denne uken tok turen til Abbey Road i London. Her fra en konsert i Florida for et par uker siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En varm augustmorgen i 1969 samlet de fire medlemmene i det britiske bandet «The Beatles» seg for å ta coverbilder til albumet «Abbey Road».

Det var fotograf Iain Macmillan som tok det ikoniske bildet av Paul McCartney (76), Ringo Starr (78), John Lennon og George Harrison da de krysset et fotgjengerfelt på Abbey Road i London, ifølge nettstedet beatlesbible.com.

Totalt seks bilder ble tatt, og bandet valgte ut det bildet som tilfredstilte deres ønske om at verden skulle få se dem gå sin vei fra musikkstudioet EMI Studios, der de hadde tilbakelagt mange timer de siste syv årene.

«Abbey Road» var nemlig det siste albumet de spilte inn sammen i studioet.

Fotgjengerfeltet har i senere tid blitt et populært turistmål, og mange «Beatles»-fans har kopiert det ikoniske bildet.

Nylig tok ingen ringere enn tidligere «Beatles»-medlem Paul McCartney selv turen til Abbey Road i London, der han igjen gikk over fotgjengerfeltet han for nesten 50 år siden krysset med sine tre bandkamerater.

76-åringen la selv ut en video på Instagram av hendelsen, der man kan se flere jublende fans i bakgrunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer