Paul McCartney:

Gjenskapte det ikoniske albumcoveret

Musikklegenden krysset fotgjengerfeltet til stor jubel fra oppmøtte fans.

LEGENDE: Paul McCartney gledet mange da han denne uken tok turen til Abbey Road i London. Her fra en konsert i Florida for et par uker siden. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Paul McCartney gledet mange da han denne uken tok turen til Abbey Road i London. Her fra en konsert i Florida for et par uker siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En varm augustmorgen i 1969 samlet de fire medlemmene i det britiske bandet «The Beatles» seg for å ta coverbilder til albumet «Abbey Road».

Det var fotograf Iain Macmillan som tok det ikoniske bildet av Paul McCartney (76), Ringo Starr (78), John Lennon og George Harrison da de krysset et fotgjengerfelt på Abbey Road i London, ifølge nettstedet beatlesbible.com.

GODT KJENT: Coveret til albumet «Abbey Road» er kanskje det mest kjente. Her er det utstilt på et Beatles-museum i Hamburg. Foto: AP / Fabian Bimmer
GODT KJENT: Coveret til albumet «Abbey Road» er kanskje det mest kjente. Her er det utstilt på et Beatles-museum i Hamburg. Foto: AP / Fabian Bimmer Vis mer

Totalt seks bilder ble tatt, og bandet valgte ut det bildet som tilfredstilte deres ønske om at verden skulle få se dem gå sin vei fra musikkstudioet EMI Studios, der de hadde tilbakelagt mange timer de siste syv årene.

«Abbey Road» var nemlig det siste albumet de spilte inn sammen i studioet.

Fotgjengerfeltet har i senere tid blitt et populært turistmål, og mange «Beatles»-fans har kopiert det ikoniske bildet.

Nylig tok ingen ringere enn tidligere «Beatles»-medlem Paul McCartney selv turen til Abbey Road i London, der han igjen gikk over fotgjengerfeltet han for nesten 50 år siden krysset med sine tre bandkamerater.

76-åringen la selv ut en video på Instagram av hendelsen, der man kan se flere jublende fans i bakgrunnen.

🎥@maryamccartney #PaulMcCartney #EgyptStation #AbbeyRoad

Et innlegg delt av Paul McCartney (@paulmccartney)

Hovedpersonen selv så ut til å storkose seg, og gikk smilende over veien med en jakke slengt over skulderen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og kommentarfeltet renner over av gledesmeldinger og gode ord.

«Dette gjør meg så lykkelig», lyder en av kommentarene.

En annen fan skulle ønske hun var til stede for å se idolet sitt gjenskape bildet, og skriver at hun hadde skreket høyest av alle hvis hun hadde vært der.

Fortsatt aktiv

I årene mellom 1968 og 1970 verserte mange rykter om at bandet skulle oppløses. I september 1969, én måned etter at det ikoniske albumcoveret ble tatt, fortalte John Lennon de andre bandmedlemmene at han ville slutte.

TI ÅR MED SUKSESS: Bandet var aktive fra 1960 til 1970. Her er de avbildet i 1963. Fra venstre: Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr og George Harriston. Foto: NTB Scanpix
TI ÅR MED SUKSESS: Bandet var aktive fra 1960 til 1970. Her er de avbildet i 1963. Fra venstre: Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr og George Harriston. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Året etter ble det kjent at bandet gikk fra hverandre etter ti år.

I 1980 ble John Lennon skutt og drept utenfor sitt hjem i New York. Elleve år senere gikk George Harrison bort i en alder av 58 år, etter å ha fått påvist lungekreft med spredning til hjernen.

Dermed er det bare Paul McCartney og Ringo Starr som er gjenlevende fra det historiske bandet, og begge er fremdeles aktive musikere.

Førstnevnte er kanskje mest kjent av de to, og han spiller i dag konserter for utsolgte arenaer rundt om i hele verden.

Han etablerte også den prestisjetunge musikkskolen Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i 1995.

Konsertfrieri

I 2014 fikk Paul McCartney mye oppmerksomhet da han hjalp en fan med å fri til kjæresten sin fra scenen under sin første opptreden etter at han ble innlagt på sykehus i Japan.

John Dann og kjæresten Claudia Rodgers hadde med seg store skilt som de holdt opp under konserten, og på Claudias skilt stod det at kjæresten John ikke ville fri til henne før han hadde møtt sitt store idol.

Saken fortsetter nedenfor.

På Johns skilt stod det «jeg har ringen og jeg er 64 år gammel».

Sangeren inviterte duoen opp på scenen der John fikk synge med på sangen «When I'm Sixty-Four», før han gikk ned på kne og fridde til Claudia.

Hun svarte naturligvis ja.

Carpool-favoritt

Da «Beatles»-legenden tidligere i år gjestet talkshowvert James Cordens (39) «Carpool Karaoke», var det til stor glede for programlederen.

«Carpool Karaoke» har blitt et internasjonalt fenomen, etter at programleder James Corden (39) for alvor introduserte konseptet i sitt talkshow i 2015.

Store stjerner som Stevie Wonder (68), Adele (30), Madonna (59), Elton John (71) og Justin Bieber (24) er bare noen av dem som har takket ja til en kjøretur i programlederens bil.

Tross den imponerende listen over berømte gjestenavn, var det stort for programlederen da Paul McCartney sa ja til å bli med.

Saken fortsetter under videoen.

PAUL: Paul McCartney er denne uka gjest i James Cordens talkshow-konsept, «Carpool Karaoke». Gordon avslørte i den forbindelse at Beatles-legenden var hans favorittgjest så langt. Video: The Late Late Show Vis mer

- I morgen kommer vi til å slippe «Carpool Karaoke»-innslaget med Paul McCartney. For meg personlig er det desidert mitt favorittinnslag i programmets historie, sa Corden til BBC Radio 1 før videoen ble lagt ut på YouTube, ifølge New Zealand Herald.

James Corden forklarte videre at det var «en drøm som gikk i oppfyllelse» å få musikklegenden i passasjersetet.

- Det føltes så genuint. En perfekt måte å runde av det som har vært en fantastisk programuke.

LES OGSÅ: Milliardærarvingen om familiens store lidenskap