Thomas Wærner:

Gjenforent etter bruddet

Thomas Wærner overrasket «alle» da han krysset målstreken i Finnmarksløpet.

GJENFORENT: Tidligere i vinter kunne seerne se Thomas Wærner og kona Guro gå hver til sitt i «Ice Cowboys». Nå kan de imidlertid røpe gjenforening. Foto: Sigmund Nordal
GJENFORENT: Tidligere i vinter kunne seerne se Thomas Wærner og kona Guro gå hver til sitt i «Ice Cowboys». Nå kan de imidlertid røpe gjenforening. Foto: Sigmund Nordal Vis mer
Publisert

Thomas Wærner (49) er Norges, og en av verdens, beste hundekjørere, og for få uker siden var han igjen førstemann til å krysse mållinja i Finnmarksløpet. Det var imidlertid feiringen etter målgang som fikk mest oppmerksomhet.

Denne vinteren har Wærner vært å se i TV 2 Play-serien «Ice Cowboys» der seerne ble vitne til et brudd mellom hundekjøreren og kona Guro. Paret hadde vært gift siden 2019.

Da 49-åringen nylig gikk i mål i Finnmark overrasket han dermed de fleste da han feiret ved å gi et kyss til nettopp Guro.

Se og Hør tok derfor kontakt med duoen for å høre hva som skjedde da de bestemte seg for å skille lag, og hva som er ståa mellom dem nå.

OBSERVERT SAMMEN: Denne videoen setter fyr på spekulasjonene rundt Sophie Elise Isachsen og Isak Dreyer. Video: Privat / Rød Løper Vis mer

- Utslitt

Wærner forteller at man lever et intenst og travelt liv som hundekjører, noe man også får følge i serien. Det hele toppet seg da han ble coronafast i Alaska i tre måneder.

- Han har på en måte hatt fullt fokus på hundekjøring de siste fire åra, og spesielt siden 2019 har jeg stått veldig alene med alt på hjemmebane, forklarer Guro.

VANT: Thomas er en av verdens beste hundekjørere. Her fra da han vant Finnmarksløpet tidligere i år. Foto: Marit Leinan Abrahamsen/ NTB
VANT: Thomas er en av verdens beste hundekjørere. Her fra da han vant Finnmarksløpet tidligere i år. Foto: Marit Leinan Abrahamsen/ NTB Vis mer

- Det ble naturligvis forsterket da han var så lenge i Alaska. Det var jo ikke hans feil, men jeg ble totalt utslitt.

Hun forteller at både hun og Thomas har to barn fra et tidligere forhold, samt at de har et barn sammen.

Da han etter hvert returnerte fra Alaska, opplevde de begge at de ikke hadde forståelse for den andres situasjon. Total mangel på kommunikasjon og forståelse fra begge parter kulminerte etter hvert i et brudd i april 2021.

- Det er alltid komplisert med brudd. En ting er at man driver med noe som tar veldig mye tid og mye fokus i en lang periode, og det gjelder de fleste som driver med toppidrett eller har krevende jobber. Også har man småbarnsfasen som er tung, så blir man sliten, kommuniserer dårlig også går det dårlig i forholdet, forklarer Thomas.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

- Vonde følelser

Den første tiden etter at de tok ut separasjon var preget av dårlig stemning mellom det tidligere ekteparet, erkjenner de.

- Thomas fikk seg ny samboer ganske fort. Jeg var ekstremt frustrert over hele situasjonen, og vi greide verken å kommunisere eller samarbeide. Det var et høyt konfliktnivå, og mye vonde følelser fra min side da han gikk videre med en gang, forteller Guro ærlig.

TØFT BRUDD: Guro og Thomas gikk hver til sitt på denne tiden i fjor. Foto: Privat
TØFT BRUDD: Guro og Thomas gikk hver til sitt på denne tiden i fjor. Foto: Privat Vis mer

Thomas forteller på sin side at for hans del var den tøffeste perioden før bruddet.

- Det er flere faser når man går gjennom et brudd. Jeg hadde nok den litt tøffere fasen i forkant av bruddet, mens hun fikk det etterpå. Det var vanskelig å være i forskjellige faser, og vi hadde ikke noen god kommunikasjon en stund. Det blir litt sånn med to sterke personligheter.

SAMBOERE: Emil Gukild selger leiligheten, og har flytta inn hos kjæresten Linnéa Myhre. Video: Rød Løper / Dagbladet TV Vis mer

- Vært gjennom en krise

Etter en stund fikk eksparet en bedre tone, og i januar i år hadde de begynt å snakke sammen regelmessig igjen. De innså at de fortsatt var veldig glade i hverandre, og at de kunne tenke seg å prøve igjen.

Selv om duoen fortsatt er separert og ikke bor sammen, er de innstilt på å få forholdet til å fungere.

- Vi har liksom vært gjennom en krise, men velger å prøve en gang til - så vi er bevisst på at dette er noe vi ønsker og vil jobbe for. Vi vet konsekvensene av å ikke være sammen. Jeg føler dette kan styrke forholdet vårt slik at vi kommer oss gjennom andre vanskeligheter som kan oppstå senere, forklarer Thomas, og legger til:

- Forhold er noe av det vanskeligste man driver med, men klarer man å finne sammen og se fremover så er det et godt fundament.

KLINTE TIL: Guro og Thomas klinte til da han passerte målstreken i Finnmarksløpet. Foto: NRK
KLINTE TIL: Guro og Thomas klinte til da han passerte målstreken i Finnmarksløpet. Foto: NRK Vis mer

Nå er Guro og Thomas kjærester igjen, ganske nøyaktig ett år etter de tok ut separasjon. Men, de understreker at de foreløpig tar det rolig.

- Vi får se hvordan det her går. Vi har barn å ta hensyn til, så vi prøver jo å få det til å fungere på sikt, sier Guro.

FORELSKA: Etter måneder med spekulasjon, bekrefter endelig Emil og Silas Massa Vasstrand at det lukter av kjærlighet for gutta om dagen. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea/ Rød Løper Vis mer

- Vi er mye sammen og så skal vi la det gå et år og se hvordan ting utvikler seg. Vi prater godt sammen og har vært flinke til å snakke om hvorfor det ble brudd og hvorfor ting skjedde, og hva vi vil bli flinkere på. Når barn er involvert er det greit å ta tiden til bruk, men enn så lenge ser det ut som vi er kommet styrket ut av krisen, avslutter Thomas.

LES OGSÅ: Ny kjæreste et halvt år etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer