<strong>VAR TAUS:</strong> - Jeg likte ikke å så godt å snakke, jeg likte best bare å være stille. Det er en ganske dårlig kombinasjon i forhold til skuespilleryrket, forteller Julia Schacht til Seher.no om sin egen snakkevegring. Foto: Scanpix
VAR TAUS: - Jeg likte ikke å så godt å snakke, jeg likte best bare å være stille. Det er en ganske dårlig kombinasjon i forhold til skuespilleryrket, forteller Julia Schacht til Seher.no om sin egen snakkevegring. Foto: Scanpix Vis mer

Gjemte seg i én måned etter sexy-kåring

«Hjelp, vi er i filmbransjen»-skuespiller Julia Schacht syntes bildene var pinlige og bestemte seg for å gå i dekning.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredag har filmen «Hjelp, vi er i filmbransjen» premiere over hele landet, men allerede torsdag kveld har publikum sjansen til å se filmen ved Akershus festning sammen med skuespillerne.

I filmen spiller unge, fremadstormende Julia Schacht (28) rollen som den utro kjæresten til Glenn, spilt av Henrik Thodesen. Og å spille mot «Torsdag kveld fra Nydalen»-kjendisen Thodesen og kollegaen hans i TV 2-programmet, Odd-Magnus Williamson, synes hun at var en svært nyttig erfaring.

- Det er veldig gøy å spille mot komikere, man skulle jo tro at de hadde en skuespillerutdannelse. Det synes jeg i hvert fall. Og de har en så god timing og høyt tempo. Selv har jeg en tendens til å ta meg litt bedre tid, og å lytte  - mens en komedie skal være veldig kjapp. Og det er det de er så gode på. Det lærte jeg mye av, forteller den blide jenta til Seher.no.

I 2005, året da Schacht debuterte på lerretet med filmen «Naboer» ble hun av bladet Mann kåret til Norges mest sexy kvinne - tett fulgt av håndballspilleren Randi Gustad, som kom på annenplass i kåringen. Skuespillerkollega Ane Dahl Torp var rangert som nummer fire på samme liste.

Men å bli kåret til Norges mest sexy falt umiddelbart ikke helt i smak hos 28-åringen.

- Jeg synes egentlig det var veldig pinlig da det kom ut. Jeg gjemte meg nesten i en måned da bladet var ute. Jeg syntes bildene var så fæle. Men nå er det jo gøy da, jeg liker det å ha vært Norges mest sexy kvinne. Det er en tittel jeg liker, forteller hun.

- Føler deg som Norges mest sexy, Julia?

- Nei. Det gjør jeg overhodet ikke...

«Hjelp, vi er i filmbransjen» er Julias første skikkelige møte med komediesjangeren. Og fortsatt har hun vanskeligheter med å venne seg til å se seg selv på kinolerretet eller på TV'en hjemme.

- Jeg gruer meg alltid til å se meg selv på skjermen. Uansett. Det er ikke spesielt gøy å se seg selv, man blir bare nervøs for sin egen situasjon - i hvert fall blir jeg det. Derfor var det også gøy å se denne filmen, rollen min er jo ikke så stor. Da kan jeg bare nyte det, erkjenner 28-åringen, som tidligere i livet var en meget, meget sky liten kvinne.

Skuespillerjenta ville nemlig knapt snakke før hun var 14 år gammel.
 
- Hvorfor var det slik?

- Det var vel fordi jeg var veldig sjenert. Og så var jeg i stemmeskiftet en periode. Jeg likte ikke å så godt å snakke, jeg likte best bare å være stille. Det er en ganske dårlig kombinasjon i forhold til skuespilleryrket. Jeg må øve meg på å snakke mye, siden jeg ikke har gjort det så ofte.

 
- Gikk du bevisst inn for å snakke mer?
 
- Nei, det skjedde vel mer naturlig, jeg ble mindre redd da jeg ble eldre. Det gikk naturlig over da jeg ble mer sikker på meg selv, forteller hun.

Foreløpig har Julia, ifølge henne selv, merket lite til kjendisstatusen. Sjelden blir hun kjent igjen på gata. Det kan imidlertid fort endre seg etter at «Hjelp, vi er i filmbransjen» har rullet og gått en stund. Men Schacht er likevel ikke spesielt opptatt av akkurat det.

- Jeg er mest opptatt av å spille, jeg. Jeg vil jo egentlig bare jobbe og promotere filmene. Det er veldig gøy å få mye oppmerksomhet, og hvis man ikke får det, så vil man jo på en måte ha det. Men når man så får det, synes jeg det ubehagelig å se seg selv i avisen, sier skuespillerjenta, dog med en liten innvendig på slutten.

- Men litt gøy er det jo også da...

Julia legger ikke skjul på at hun er veldig imponert over hvordan Henrik Thodesen og Odd-Magus Williamson taklet rollene sine i «Hjelp, vi er i filmbransjen». Nå er hun spent på å følge utviklingen til de to.

- De klarte seg veldig bra. Henrik er sårbar og fin i sin rolle, mens Odd-Magnus også er veldig god i sin. Jeg tenker at de har et kjempetalent begge to. Det neste bør vel være at de får roller som utfordrer dem på litt andre måter. Det er alltid mye man kan forbedre og lære, men dette synes jeg at de gjorde det veldig bra, forteller premiereklare Julia Schacht, Norges mest sexy i 2005, til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Se, nå er den helt forsvunnet!  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer