Vladimir Putin:

Gjemmer familien i hemmelig bunker

- Som en underjordisk by.

SENDTE BORT FAMILIEN: Russlands president Vladimir Putin har sendt familien til en hemmelig luksusbunker. Foto: Sergei Guneyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
SENDTE BORT FAMILIEN: Russlands president Vladimir Putin har sendt familien til en hemmelig luksusbunker. Foto: Sergei Guneyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke rystet Russlands president Vladimir Putin (69) store deler av verden, da han kunngjorde at han ville ta seg inn i og gå til angrep mot nabolandet Ukraina.

Siden den gang har det vært krig i landet, og spesielt situasjonen rundt hovedstaden Kyiv og byen Kharkiv har tilspisset seg kraftig den seneste uken.

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj (44), har sendt kona og de to barna sine i sikkerhet - på et hemmelig sted. Presidentfamilien skal være Putins største mål.

Nå har imidlertid også Putin sendt familien i sikkerhet - i en hemmelig bunker.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Nå er gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

- Luksusbunker

Ifølge statsviter Valery Solovey, som uttaler seg til australske News.com, har Russlands president plassert familien i en «underjordisk by» i Sibir.

Luksusbunkeren er plassert i Altai-fjellene, og ble designet for å beskytte mot atomkrig, ifølge Solovey.

- Gjennom helgen evakuerte Putins familie til en spesiell bunker som er tilpasset atomkrig. Den er lokalisert i Altai-republikken, sa han, og la til:

- Egentlig er det ikke en bunker, men en helt underjordisk by, utstyrt med den siste vitenskapen og teknologien.

Russland blir for tiden beskyldt for å begå krigsforbrytelser ved å slå uskyldige sivile med «vakuumbomber».

GÅR GALT: Midt under Dagsrevyen 22. februar går det galt for flere av NRKs utenrikskorrespondenter idet de skal rapportere om situasjonen i Ukraina. Video: NRK. Vis mer

Hemmelig gift?

Solovey har tidligere påstått at Putin har medisinske problemer skjult for den russiske offentligheten, og hevdet også at presidenten og hans forsvarsminister Sergei Shoigu har deltatt i bisarre, hemmelige sjamanistiske ritualer.

Han identifiserer ikke Putins familiemedlemmer, eller avslører hvem av medlemmene som er sendt til luksusbunkeren.

Putin var tidligere gift med Ljudmila Putina (64). Det er ikke bekreftet om han har noen ny kone, men Solovey har tidligere påstått av OL-vinner Alina Kabaeva (38) er hans hemmelige kone.

- Dette er hans ekte familie, og Alina er kapabel til å påvirke valgene hans.

Putin er far til to døtre - Maria Vorontsova (36) og Katerina Tikhonova (34), som han har fra det tidligere ekteskapet med Putina.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal gjennom en hinderløype skjer det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

I lang tid har det også blitt spekulert på om presidenten har flere barn. Luiza Rozova (18), også kjent som Elizaveta Krivonogikh, er lenge blitt omtalt som Putins tredje datter. Dette er aldri blitt verken bevist eller bekreftet.

LES OGSÅ: Slik er Putins mørke familiehemmeligheter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer