«Luksusfellen»:

Gjelden kunne blitt femdoblet, men så fikk Scarlet hjelp av «Luksusfellen»

- De har virkelig forvandlet livet mitt totalt. 

MASSEVIS AV KLÆR: Det var slik TV-seerne fikk bli kjent med Scarlet i fjor vår. Nå har hun fått orden på økonomien. Foto: TV 3 Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I fjor vår fikk vi bli kjent med trebarnsmoren Scarlet Marginean (43) som havnet utpå med økonomien sin i «Luksusfellen».

Det skulle vise seg å bli en følsom affære for Tønsberg-dama. Scarlet er fra Romania og jobber fulltid som renholdsarbeider. Hun har eneansvar for de tre barna sine, og de mange alenekveldene ble ofte fylt med netthandel.

OPPGITT: Psykolog Cecilie Lynum og siviløkonom Hallgeir Kvadsheim forsøker å forstå seg på det vanvittige forbruket til trebarnsmoren Scarlet (t.v). Foto: TV3
OPPGITT: Psykolog Cecilie Lynum og siviløkonom Hallgeir Kvadsheim forsøker å forstå seg på det vanvittige forbruket til trebarnsmoren Scarlet (t.v). Foto: TV3 Vis mer

I tillegg til at hun elsket å gå i butikker, og etter at hun fikk et kredittkort i posten i 2012 har gjelden vokst i rekordfart.

«Luksusfellen»-økonom Hallgeir Kvadsheim fant ut at gjelden hennes hadde blitt mer enn femdoblet på drøye tre år - fra 60.000 til 330.000 kroner.

- Det verste er at jeg ikke forstår helt hva som har skjedd her, Scarlet. Hva er det som har skjedd her? spurte Kvadsheim henne oppgitt i fjor.

Tok turen tilbake

Nå, over halvannet år etter innspilling, valgte Kvadsheim og ta turen tilbake til Marginean for å høre hvordan det har gått med henne siden sist.

Og det er en helt ny kvinne han møter igjen. Hun har nemlig fått orden på økonomien, og fylt nedbetalingsplanen til punkt og prikke.

Saken fortsetter under videoen:

Klipp fra «Luksusfellen» på TV 3, 2017 Vis mer

Til Seoghør.no forteller Marginean at livet hennes er forvandlet etter «Luksusfellen».

- Jeg føler virkelig at «Luksusfellen» har endret livet mitt totalt. Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært nå uten dem. De hjalp meg og forstår at du kan gå fra det dårlige til det gode. Det har gjort så bra for livet mitt.

Og Tønsberg-damen har satt i gang flere tiltak for å spare enda mer penger etter innspillingen. Hun har blant annet solgt bilen sin som også har vært en stor utgift.

- Jeg har kvittet meg med bilen min som ble en for stor utgift, og jeg merker det allerede utrolig godt på økonomien. Nå skal jeg ikke skaffe meg bil før all gjeld er nedbetalt, men det er ikke sikkert jeg vil skaffe meg bil da også, sier hun til Seoghør.no.

Og gjelden den har bare minsket enda mer siden sist. Etter at «Luksusfellen» var innom henne første gang klarte de og lage en betalingsplan som gikk over fem år.

Men i kveldens episode har økonom Hallgeir Kvadsheim gode nyheter til Marginenan. Han har minsket gjelden med enda ett år.

- Når jeg hørte det ble jeg kjempeglad. Jeg trodde aldri at det skulle gå an.

Saken fortsetter under bildet.

TOTALFORANDRING: Siden forrige gang «Luksusfellen» var på besøk har Scarlet virkelig ordnet opp i økonomi-problemene sine. Foto: TV 3
TOTALFORANDRING: Siden forrige gang «Luksusfellen» var på besøk har Scarlet virkelig ordnet opp i økonomi-problemene sine. Foto: TV 3 Vis mer

Glemte at hun shoppet

Scarlet fortalte fortvilet i TV-programmet at hun begynte med småkjøp, men at behovet økte etterhvert. Å shoppe gir henne en lykkefølelse, og samtidig har hun følt at alle rundt henne har en mye større økonomisk frihet.

Se «Luksusfellen»-ekspertenes konfrontasjon med Scarlet i videoen øverst i saken!

Både Kvadsheim og psykolog Cecilie Lynum reagerte imidlertid på Scarlets «fattigfrans»-fremstilling av seg selv.

- Altså, du drar til Stockholm, en dag eller to, og bruker 18.000! Så kjøper du 12 par sko, på én dag! 12 par sko! Hvem er det som trenger 12 par sko? spurte Kvadsheim irritert.

Scarlet reagerte med å gispe overrasket og slå hånden for munnen:

- Gjorde jeg det? Oi! utbryter hun i programmet.

Overfor Seoghør.no innrømmet Scarlet at hun faktisk hadde glemt skokjøpet da hun ble konfrontert med det, men forklarte i fjor hvordan det hele hang sammen.

- Vi var i Sverige for å besøke ambassaden, siden ett av barna mine er født i Sverige. Og så hadde vi litt ekstra tid før hjemreisen. Det var en skobutikk som hadde «3 for 2»-tilbud på sko, og siden vi er fire stykker lot jeg alle barna velge seg sko. Jeg kjøpte til barna, ikke bare meg selv, sa hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

EN TØFF TID: Scarlet fikk tårer i øynene flere ganger under konfrontasjonen med «Luksusfellen»-ekspertene. Foto: TV3
EN TØFF TID: Scarlet fikk tårer i øynene flere ganger under konfrontasjonen med «Luksusfellen»-ekspertene. Foto: TV3 Vis mer

Var langt nede

Den sympatiske 42-åringen legger til at hun prøvde å ordne opp i de økonomiske problemene selv, men at det var vanskelig.

- Det er veldig pinlig å innrømme og veldig dumt å tenke, men da gjelden ble på mer enn 100.000 så ville jeg ikke tenke på det.

- Jeg var langt nede og bestilte nye kredittkort i stedet, og tenkte at jeg skulle ta tak i det når jeg ble sterkere. Men det skjedde ikke. Jeg hadde ikke oversikt over hvor stor gjelden var blitt, eller, jeg ville ubevisst ikke ha oversikt, forklarte hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

PINLIG: Scarlet innrømmet overfor Seoghør.no at hun fikk sjokk da hun ble klar over hvor mye penger hun har brukt på shopping og annet forbruk. Hallgeir Kvadsheim rådet henne til å selge unna mest mulig på Finn.no. Foto: TV3
PINLIG: Scarlet innrømmet overfor Seoghør.no at hun fikk sjokk da hun ble klar over hvor mye penger hun har brukt på shopping og annet forbruk. Hallgeir Kvadsheim rådet henne til å selge unna mest mulig på Finn.no. Foto: TV3 Vis mer

I «Luksusfellen»-episoden får Hallgeir Kvadsheim Scarlet til å finne frem alle de ubrukte klærne og skoene hun har shoppet til seg selv. Resultatet blir at de to sitter «omringet» av sko og klær i TV-stua.

- Det var en pinlig opplevelse, men de tingene var «skatten» min. Så det var først hjerteskjærende å måtte selge det, men etterhvert gav jeg bort ting for ti kroner til kollegene mine. Cecilie sa at jeg ikke skulle la det eie meg, sa Scarlet til Seoghør.no den gang.

«Luksusfellen» ser du på TV 3 onsdager 20.30.

LES OGSÅ: Feirer bursdagen på hemmelig sted

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer