«Luksusfellen»:

- Gjelden din har vokst med nesten 300 000 kroner

Nina fikk en svært ubehagelig overraskelse da «Luksusfellen»-ekspertene kom på besøk.

FORTVILET: Det ble vanskelig for Nina å ta i mot nyheten om gjelden sin. Klipp fra «Luksusfellen» på TV3 Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

(Seoghør.no): Nina Lillemark Pettersen (40) fikk et realt shopping-sjokk, etter å ha fått besøk av «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (46) og Robert Spear (41).

Når de i onsdagens episode av det populære TV3-programmet går igjennom hennes gjeld, oppdager de at den er flere hundre tusen kroner høyere enn det hun trodde selv.

Enda verre blir situasjonen av at Ninas foreldre står som kausjonister for deler av gjelden og risikerer å pådra seg mye av den høye regningen.

- Du skyldte 400.000 kr når du tok opp dette kausjonslånet, men det har nå økt til 680.000 kr. Den dagen du ikke klarer å betale de andre lånene dine vil det gå ut over dine foreldre, og de må gå inn å dekke kausjonslånet, sier Hallgeir Kvadsheim i programmet.

Saken fortsetter under bildet.

TÅREVÅTT: Det ble en tårevåt affære å delta på «Luksusfellen». Foto: TV3
TÅREVÅTT: Det ble en tårevåt affære å delta på «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

Lillemark Pettersen er bosatt i Steinkjer sammen med sønnen sin, og jobber som renholdsarbeider.

Hun innrømmer selv at mesteparten av pengene går til innkjøp av klær og interiør så fort lønningen har kommet inn på konto. Det beskriver hun som et energirush.

Til Seoghør.no forteller Lillemark Pettersen at var skummelt å være med på «Luksusfellen».

- Det var veldig skummelt, tøft og hardt, men de var jo veldig greie og forståelsesfulle. Jeg hadde forventa at de skulle være hardere, og jeg har lært kjempemye om økonomi etter «Luksusfellen», og folkene rundt meg har vært veldig forståelsesfulle og støttende.

Hallgeir blir fort klar over hennes shoppingvaner når han går igjennom tingene i huset til Lillemark Pettersen.

- Jeg tror du forstår at situasjonen er alvorlig, men ikke hvor alvorlig den er. Jeg tror heller ikke du forstår hvordan du har havnet her, sier Hallgeir til Nina.

Tok opp lån for å betale gjeld

Men det er først når hun blir konfrontert med en full oversikt over sin økonomi, at hun virkelig tar gjeldsproblemene innover seg.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK HJELP: Det var shopping som var Lillemark Pettersens store utgift. Dette hjalp psykolog Robert Spear og Økonom Hallgeir Kvadsheim henne med å få på plass. Foto: TV3
FIKK HJELP: Det var shopping som var Lillemark Pettersens store utgift. Dette hjalp psykolog Robert Spear og Økonom Hallgeir Kvadsheim henne med å få på plass. Foto: TV3 Vis mer

Fordi hun har tatt opp forbrukslån for å betale ned kredittkortgjeld, har gjelden økt enda mer.

- Jeg har jo aldri fått til noe. Jeg har ikke vist hva jeg ville bli når jeg ble stor, jeg har ikke utdanning, jeg har ikke fullført noe, svarer en fortvilet Lillemark Pettersen.

Solgte unna eiendeler

For å få økonomien på rett vei valgte hun å selge bort ting, det er noe som har gitt effekt. Nå planlegger Lillemark Pettersen å selge flere ting.

KONFRONTASJON: For å gi Lillemark Pettersen en større virkelighetsfølelse viser psykolog Robert Spear henne de tre største utgiftspostene hennes: Mobilspill, røyk og shopping. Foto: TV3
KONFRONTASJON: For å gi Lillemark Pettersen en større virkelighetsfølelse viser psykolog Robert Spear henne de tre største utgiftspostene hennes: Mobilspill, røyk og shopping. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg vil ha et nytt loppemarked til våren om jeg finner nok ting å selge. Jeg har jo flyttet og da finner man jo ofte ting man kan selge. Så der kan det jo komme inn litt penger. Jeg har også slutta å røyke. Det har jo vært en utgift, sier hun til Seoghør.no.

- Hvordan går det idag?

- Det blir veldig spennende fremover. Det budsjettet de har satt opp er jo beregna en full stilling, og jeg har jo ikke noe fast stilling. Jeg har vikariater og tilkalling-stillinger, men jeg tror og håper at det skal gå bra. Jeg er ganske bestemt på at det skal gå, så tiden får vise.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.30.

LES OGSÅ: Hun var Brad Pitts ukjente kjæreste

POSITIV: Lillemark Pettersen er positiv til fremtiden selv om det kan bli utfordrende. Foto: TV3
POSITIV: Lillemark Pettersen er positiv til fremtiden selv om det kan bli utfordrende. Foto: TV3 Vis mer