FAR OG DATTER: Trond Giske og datteren Una storkste seg sammen på kinopremieren til Løvekvinnen onsdag kveld. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
FAR OG DATTER: Trond Giske og datteren Una storkste seg sammen på kinopremieren til Løvekvinnen onsdag kveld. Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

Giske: - Una er en fantastisk støtte som storesøster

Den nybakte pappaen Trond Giske åpner seg om rollen som tenåringsfar og spedbarnsfar.

SEOGHØR.NO: I slutten av mars kunne AP-politiker Trond Giske (49) og NRK-profilen Haddy N'jie (37) juble av glede.

Da så nemlig datteren deres Maria dagens lys.

- Lillejenta kom til verden i går ettermiddag. Takknemlige foreldre og glad storesøster gleder seg over det nye familiemedlemmet, delte Giske i en post på Facebook.

Med babyen i hus har de siste månedene naturligvis vært travle for det nybakte foreldreparet, og i vår innrømmet Trond til Seoghør.no at «nå er det den lille jenta som er sjefen» hjemme.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVEL HVERDAG: Det er snart fem måneder siden Trond Giske og Haddy N´jie ble foreldre til vesle Maria. Foto: Frode Thingstad, Se og Hør
TRAVEL HVERDAG: Det er snart fem måneder siden Trond Giske og Haddy N´jie ble foreldre til vesle Maria. Foto: Frode Thingstad, Se og Hør Vis mer

Kvalitetstid med eldstedatteren

I tillegg til vesle Maria har Giske også datteren Una (13) - fra forholdet med sin tidligere samboer Anne Grethe Moe (45).

Onsdag kveld var det en stjernespekket førpremiere av dramaet «Løvekvinnen» i Oslo.

Her fikk Giske og eldstedatteren tilbrakt kvalitetstid sammen - bare de to. 

- Jeg gleder meg veldig til filmen. Jeg har jo lest alle bøkene til Erik Fosnes Hansen og jeg synes det er strålende litteratur. Jeg liker også veldig godt filmene til Vibeke Idsøe, så denne kombinasjonen gleder jeg meg veldig til, forteller han til Seoghør.no.

Una synes også det er gøy å være med på filmpremiere. 

- Jeg gleder meg, smiler hun.

Komiker og skuespiller Thomas Giertsen.
Skuespiller Kåre Conradi med helskjegg.
Skuespiller Robert Stoltenberg og artist Herborg Kråkevik.
Skuespillerparet Lasse Lindtner og Anne Marie Otterson.
Skuespiller Bente Børsum.
Skuespiller Line Verndal.
Skuespiller Karl Sundby og Linda Pedersen.
Skuespiller Jørgen Langhelle.

Se kjendisene ankomme rød løper her:  Haddy kunne ikke være med Trond og Una fordi paret ikke fikk barnevakt til Maria.

- Hvordan går det med den lille hjemme? 

- Nr. 2 er jo litt for liten til å være med på premiere, men det går veldig bra. Hun er snart fem måneder og utvikler seg i et fantastisk tempo. Det er et mirakel når et barn blir født, og selv om det kanskje er litt tyngre å være småbarnspappa nå enn for 13 år siden, så er det like fantastisk. Så har vi jo i tillegg Una til å hjelpe til. Hun er en fantastisk støtte som storesøster.

- Hva er forskjellen på å være spedbarnspappa og tenåringspappa?

- Det er betydelig mer slitsom å være småbarnspappa enn å være tenårings-pappa. Våkenettene som småbarnspappa hadde jeg egentlig glemt hvordan var, og nå får jeg oppleve det igjen. Det kan være slitsom til tider, men det er også veldig fantastisk, forteller Giske til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

PAPPAJENTE: Lille Una på fanget til pappa Trond Giske under Leah Isadoras dåp i juni 2005. Til venstre på bildet er Giskes tidligere samboer Anne Grethe Moe. Foto: NTB scanpix
PAPPAJENTE: Lille Una på fanget til pappa Trond Giske under Leah Isadoras dåp i juni 2005. Til venstre på bildet er Giskes tidligere samboer Anne Grethe Moe. Foto: NTB scanpix Vis mer

Giske og eksen Anne Grethe har et godt forhold og har samarbeidet tett om datteren Una.

- Man skal bruke mye tid på å tenke over hvem man bli kjæreste med og får barn med, men hvem man får som eks er jammen meg også viktig. Eksen min er fantastisk, skrøt han av henne i et intervju med Dagbladet Magasinet i 2012.

- Vi prøver å være sjenerøse, fleksible og imøtekommende, for oss er det bare én ting som er viktig, og det er at Una har det bra, fortalte han videre.

Etter over 10 år som kjærester gjorde paret det slutt i 2006.

Saken fortsetter under bildet.

KOSER SEG SAMMEN: I vår tok Trond og Una seg turen sammen på Sirkus Arnardo.  Foto: Tore Skaar/Se og Hør
KOSER SEG SAMMEN: I vår tok Trond og Una seg turen sammen på Sirkus Arnardo. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

Sjelden diagnose

«Løvekvinnen» handler om den lille jenta Eva Arctander som blir født en vinternatt i 1912 i en liten stasjonsby i Norge. Moren Ruth dør i barsel og faren Gustav sitter tilbake med et barn  som er født med en sjelden diagnose som gjør at hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen - også i ansiktet.

Stasjonsmester Gustav skammer seg over barnet, og lukker henne inne i leiligheten hvor barnepiken Hannah tar seg av omsorgen.

Filmen er en varm og engasjerende fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan hennes forsøk på å fylle ensomheten med et innhold, til slutt blir veien ut av denne ensomheten. 

«Løvekvinnen» er bygget på Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselger.

Filmen har premiere fredag 26. august.

Se traileren her: 

LES OGSÅ: Slik har morsrollen endret Marit Bjørgen