Lena Dunham og endometriose:

«Girls»-stjernen har operert bort livmoren

Avslører detaljer om inngrepet og årsaken bak det.

NYOPERERT: Skuespiller og regissør Lena Dunham (nr. to f.v.) lider av sykdommen endometriose. Her med «Girls»-kollegene Jemima Kirke, Zosia Mamet og Allison Williams på premierefest i 2017. Foto: AFP/ NTB Scanpix
NYOPERERT: Skuespiller og regissør Lena Dunham (nr. to f.v.) lider av sykdommen endometriose. Her med «Girls»-kollegene Jemima Kirke, Zosia Mamet og Allison Williams på premierefest i 2017. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Den amerikanske filmskaperen Lena Dunham (31), best kjent som Hannah i serien «Girls», forteller åpenhjertig om helseproblemene sine i et essay skrevet for marsutgaven av motemagasinet Vogue.

Ifølge Us Weekly avslører 31-åringen i essayet at hun har gjennomført en full hysterektomi, som ifølge Norsk Helseinformatikk tilsier at hun har operert vekk hele livmoren for å slippe smertene fra sykdommen endometriose.

Lena forklarer videre at hun bestemte seg for å gjennomføre inngrepet etter flere år med operasjoner og forsøk på bekkenbunnsbehandlinger, massasjer, terapi, fargeterapi, smertebehandlinger og akupunktur for å lindre smertene fra endometriosen.

- Mensen går oppover

Under operasjonen oppdaget legene andre medisinske problemer som kan ha forårsaket smertene.

- I tillegg til å lide av endometriose, har jeg en blødning som gjør at menstruasjonen går oppover, noe som fører til at hele magen min fyller seg med blod. Livmoren min har lagt seg på musklene rundt sakralnervene i ryggen som gjør at vi kan gå, er noe av det hun skriver, før hun fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer