Petter Northug:

Gir ut julelåt: - Har ikke vært snill gutt i år

Tidligere denne uken delte Petter Northug nyheten om at han skulle gi ut julelåt. Nå er den her.

SLAPP LÅT: Petter Northug har sluppet en julelåt til stor overraskelse for mange. Nå forklarer han hvorfor. F. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SLAPP LÅT: Petter Northug har sluppet en julelåt til stor overraskelse for mange. Nå forklarer han hvorfor. F. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt skrevet mye om Petter Northug (34) det siste halvåret etter at han i august ble stoppet av politiet for råkjøring. Senere ble det funnet kokain i 34-åringens hjem, og på en pressekonferanse sto han frem og innrømmet at han har et alvorlig rusproblem.

Tidligere denne uken snakket Northug ut om de siste månedene i form av en video på Facebook-siden sin. Der fortalte han blant annet at han nå forsøker å legge denne livsstilen og perioden av livet bak seg.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Overrasker

Dagen etter delte han en nyhet i sosiale medier hvor han meddelte at han skulle komme med en julelåt med navn «Petters jul».

I kommentarfeltene var det blandede reaksjoner. Flere jublet over nyheten, mens andre stilte spørsmål ved om det bare var en spøk eller om han faktisk skulle gjennomføre dette.

Søndag slapp han imidlertid låten på Spotify sammen med en musikkvideo på Facebook-siden hans. Northug beviste dermed at det faktisk kom en julelåt som lovet.

- En veldig personlig tekst

Overfor Se og Hør sier Northug at han lagde en liten sang hver søndag i advent i fjor, og at det var en suksess.

- Så nå ønsket jeg å ta det et hakk videre ved å lage en julelåt med en veldig personlig tekst om hvordan livet mitt har vært de siste årene, fortsetter han.

I teksten synger han blant annet følgende:

«Det er jul i by og land, et år har gått hva har jeg stelt i stand? Har ikke vært snill gutt i år, tviler på at jeg julegaver får. Jeg er ingen drømmesønn, men jeg har en julebønn. Kan jeg få komme hjem til ribbe og riskrem?»

Northug synger også at han snubler i livet, men at han reiser seg opp igjen.

JULELÅT: Jan Thomas fortsetter å overraske - her har han gitt ut julelåt. Video: Norway Media/Rød Løper Vis mer

- Ønsker å lyse opp adventstiden

Per Magne Dalen i Northug-teamet, beskriver dette som et artig lite kompisprosjekt mellom fire trøndervenner.

- Henki Ofstad spilte inn melodien for 35 år siden, men den har aldri blitt brukt. Martin Kleveland produserte musikken, Petter Northug skrev teksten og Per Magne Dalen lagde musikkvideoen. Og Kleveland og Dalen korer i bakgrunn sammen med Caroline Hitland, sier han.

- Vi er et veldig lite team som henger sammen på fritiden, også ble det musikk ut av det. Petter ønsker å lyse opp adventstiden i disse coronatider, og håper at folk liker sangen.

LES OGSÅ: Slik svarer han på låtslakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer