GIR UT BOK: Olav Gunnar Ballo har nå skrevet en bok om datterens dødsfall.  Foto: SCANPIX
GIR UT BOK: Olav Gunnar Ballo har nå skrevet en bok om datterens dødsfall. Foto: SCANPIXVis mer

Gir ut bok om Kaja

Olav Gunnar Ballos datter tok sitt eget liv for ett år siden.

SEHER.NO: Det er nå litt over ett år siden SV-topp Olav Gunnar Ballos datter Kaja (20) tok sitt eget liv mens hun studerte i Nice.

Kun timer før hun hoppet fra balkongen på studenthybelen hvor hun bodde, hadde ungjenta fått et knusende resultat på en personlighetstest i regi av den vidt omdiskuterte Scientologi Kirken, kjent blant annet for deres superstjerne-medlemmer, som Tom Cruise.

Nå har Olav Gunnar Ballo skrevet bok om datteren og advarer andre mot å havne i samme situasjon, skriver VG.

- Tenk om igjen. Det er alltid noe du selv, eller de som står deg nær, kan gjøre. Å ta sitt eget liv er fryktelig smertefullt, for deg selv, for alle, sier han til avisen.

Før hun døde hadde Kaja skrevet et kort avskjedsbrev til foreldrene, hvor det stod "Unnskyld. Jeg er så glad i dere. Men det er ingen ting jeg kan gjøre".

Ifølge Ballo skjønte han først ikke hva Kaja mente med brevet, men etter å ha fått vite om scientologitesten forsto han alt.

Og SV-toppen mener det både er riktig og svært viktig å fortelle offentligheten om brevet datteren etterlot seg.

- Selv om Kaja ikke følte det slik der og da, var det selvfølgelig noe hun - eller vi - kunne gjort. Hvis hun bare hadde ringt oss, kunne vi ha snakket om testen. Ja, kanskje kunne vi til og med ha ledd sammen av de håpløse og skrullete spørsmålene, sier Ballo.

Etter Kajas dødsfall satte politiet i Nice i gang en etterforskning av Scientologikirken. Politiet greide imidlertid ikke å påvise noen strafferettslig sammenheng mellom testen og Kajas død. Dermed er saken nå henlagt.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Livredde stjerner på ønskelista