GIR UT CD: Charles Manson soner livstidsdom for medvirkning til drap, men satser likevel på karriere som popartist. Foto: AP
GIR UT CD: Charles Manson soner livstidsdom for medvirkning til drap, men satser likevel på karriere som popartist. Foto: APVis mer

Gir ut album fra cella

Drapsdømte Charles Manson vil bli popstjerne ved hjelp av internett.

SEHER.NO: For dagens internettgenerasjon høres nok "Charles Manson and the Family" mer ut som en discogruppe enn enn morderisk sekt som satte USA i frykt i 1969.

Men under ledelse av Manson drepte gruppen en rekke personer i California. Det mest kjente offeret var skuespilleren Sharon Tate. Hun ble drept i sin egen bolig mens hun var åtte måneder på vei med barnet til regissør-ektemannen Roman Polanski.

Manson har siden sittet bak lås og slå, men har ikke gitt opp drømmen om å komme tilbake i rampelyset - som popstjerne!

Før han ble dømt til livstid for medvirkning til drapene var nemlig sektlederen Charles Manson en lovende låtskriver, men han snudde ryggen til platebransjen etter en rekke avslag på sine demoer.

Nå har den 73 år gamle eks-hippien, ifølge Wired.com, laget albumet One Mind på cella - og lagt det ut til gratis nedlasting via internett.

Skulle du ha lyst til å remixe sangene til sektlederen - som selv hevder han aldri har egenhendig drept noen - kan du fritt gjøre det, så lenge det ikke er "til kommersielle formål".

Mansons plateselskap "Family Jams" hevder på sin nettside at platen "One Mind" er "ren Charlie, uten redigering, tillegg, klipp eller andres meninger".

Taktikken med gratis nedlasting har tidligere lønnet seg for den britiske popgruppa Radiohead, som fikk mye oppmerksomhet da de kun ga ut plata "In Rainbows" over internett i 2007.

Men nettstedet Wired.com, som har hørt Manson-platen, har ikke like stor tro på at den gamle morderen kan klare å oppnå samme suksess som Radiohead.

- Han høres ut som en gal uteligger, skriver de i en syrlig kommentar.

Charles Manson kan trøste seg med at han allerede har satt spor etter seg i musikkhistorien gjennom sjokk-rockeren Marilyn Manson - som har oppkalt seg selv etter Marilyn Monroe og den drapsdømte hippien.

EN Manson-sang fikk også plass på et av Guns N' Roses album på 90-tallet.

Gruppa fikk kraftig kritikk fra flere hold da de i 1993, brukte Charles Manson-sangen "Look at Your Game, Girl," på plata "The Spaghetti Incident?".

Axl Rose uttalte da han han syntes sangen fortjente et publikum.
- Personlig liker jeg teksten og melodien, sa Rose den gang om sangen som var bonusspor på plata.

LES OGSÅ: Doktor Død i kongressen