Nicole Kidman og Tom Cruise:

Gir sjelden uttalelse om ekteskapet

Nicole Kidman åpner seg opp om hvordan det var å spille mot ektemannen i filmen «Eyes Wide Shut».

EKTEFELLER: Nicole Kidman og Tom Cruise giftet seg i 1990, men skilte lag elleve år senere. Ekteskapet er for lengst over, men Nicole uttaler seg nå om den tidligere ektemannen. Foto: Bei/REX/NTB
EKTEFELLER: Nicole Kidman og Tom Cruise giftet seg i 1990, men skilte lag elleve år senere. Ekteskapet er for lengst over, men Nicole uttaler seg nå om den tidligere ektemannen. Foto: Bei/REX/NTB Vis mer
Publisert

På 90-tallet var det få Hollywood-par som var så profilerte som Nicole Kidman (53) og Tom Cruise (58). Den tidligere duoen ga hverandre sine «ja» i 1990, men skilte lag i 2001 - etter elleve, tilsynelatende lykkelige, år som ektefeller.

Nicole har tidligere uttalt at det var Tom som plutselig ville skilles, og at bruddet kom som lyn fra klar himmel. Årsaken til skilsmissen skal ha vært at den kontroversielle scientologikirken, som 58-åringen har vært medlem av siden 1990, ikke likte Nicole.

ELLEVE ÅR: Nicole Kidman og Tom Cruise giftet seg i 1990, og skla ha vært svært lykkelige sammen. Her er paret avbildet i 1997. Foto: Bei/REX/NTB
ELLEVE ÅR: Nicole Kidman og Tom Cruise giftet seg i 1990, og skla ha vært svært lykkelige sammen. Her er paret avbildet i 1997. Foto: Bei/REX/NTB Vis mer

Ekteskapet mellom Tom og Nicole er for lengst er et tilbakelagt kapittel, men fans og sladderblader har til stadighet dratt temaet opp igjen. Dét til tross for at paret selv sjelden uttaler seg om tiden som ektefeller.

- Lykkelig gift

Nå har imidlertid «Big Little Lies»-stjernen åpnet seg opp om ekteskapet, og minnes tilbake til tiden som skuespillerkollegaer i den erotiske thrilleren «Eyes Wide Shut», som kom ut i 1999. I filmen spilte Tom og Nicole mann og kone i et turbulent ekteskap. Bare få år etter gikk de hver til sitt.

KOLLEGAER: Da Nicole og Tom spilte i filmen «Eyes Wide Shut» fra 1999, var de tilsynelatende godt gift. Dét til tross for at paret i filmen hadde problemer. Foto: Warner Bros/Kobal/REX/NTB
KOLLEGAER: Da Nicole og Tom spilte i filmen «Eyes Wide Shut» fra 1999, var de tilsynelatende godt gift. Dét til tross for at paret i filmen hadde problemer. Foto: Warner Bros/Kobal/REX/NTB Vis mer

Uttalelsen kom i forbindelse med et intervju i New York Times, etter at hun ble spurt om hvorvidt rollen, som handlet om både utroskap og ekteskapsproblemer, påvirket hennes eget ekteskap.

- Det samsvarer med historien folk mente stemte, men jeg så det ikke på den måten, sier hun, og legger til:

- Vi var lykkelig gift gjennom filmen. Vi kunne dra å kjøre gokart sammen etter de scenene. Vi kunne leie et sted og kjøre gokart klokka tre på natten. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si. Kanskje jeg ikke har evnen til å se tilbake og dissekere det. Eller så vil jeg bare ikke.

«BIG LITTLE LIES»: Den stjernespekkede serien, med blant annet Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Meryl Streep på rollelisten, er tilbake med ny sesong. Video: HBO. Vis mer

- Respektløst

Som nevnt er det ikke så ofte Nicole uttaler seg om det tidligere ekteskapet. Mye av grunnen skal, ifølge hun selv, skyldes hennes nåværende ekteskap.

- Jeg liker ikke å snakke om ekser og ting rundt det fordi jeg er gift. Jeg er veldig lykkelig gift, og har to små jenter. Så det føles nesten respektløst ovenfor både Tom og Keith å prate om dette. Derfor prøver jeg å holde meg til nåtiden, har hun fortalt tidligere på «Today show», ifølge The Insider.

Hun har imidlertid titt og ofte svart på spørsmål i mediene om eksmannen.

- Vi levde i en egen boble, bare vi to, og vi ble veldig avhengig av hverandre. Jeg var totalt bundet til Tom og ville gått til enden av jorda for ham. Jeg var som forhekset og dypt forelsket, delte hun med bladet DuJour i 2012.

Anspent forhold til barna

Tom er trolig den ovennevnte scientologikirkens mest kjente ansikt, men er bare én av mange kjendiser som har sverget sitt troskap til bevegelsen.

Sammen adopterte eksparet barna Isabella (27) og Connor (25), og det var Tom som fikk foreldrerett etter skilsmissen. Begge barna ble deretter en del av scientologikirken.

Det skal blant annet ha ført til at Nicole fikk et svært anspent forhold til barna. Ifølge den tidligere scientologen, Sam Domingo, skal Tom, med bevegelsens hjelp, ha manipulert adoptivbarna til å bryte all kontakt med moren, ifølge Radar Online.

- Tom tok valget om å bryte all kontakt med Nicole, og han fikk barna til å gjøre det samme, fortalte hun til Radar Online i fjor.

Etter skilsmissen gikk både Tom og Nicole videre med livene sine, og i 2006 fant sistnevnte lykken med countryartisten Keith Urban (52). Tom giftet seg med Katie Holmes (41) samme år, før lykken brast i 2012.

SE OGSÅ: - Hun brøt sammen i gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer