Ole Ivars:

Gir seg

Guttene i dansebandet Ole Ivars har snart spilt sin siste konsert.

GIR SEG: Artistene Tore Halvorsen og William Kristoffersen i 2008. Førstnevnte ga seg som vokalist i 2018. Foto: Kyrre Lien / NTB
GIR SEG: Artistene Tore Halvorsen og William Kristoffersen i 2008. Førstnevnte ga seg som vokalist i 2018. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter bandsjef William Kristoffersen overfor VG.

Ole Ivars er et av Norges største danseband gjennom tidene, og er kjent for låter som «Jag trodde änglarna fanns», «Nei, så tjukk du har blitt» og «Kongen av campingplassen».

Bandet har mottatt flere priser, blant annet åtte Spellemannpriser. Ole Ivars går for å være Norges mest populære danseband og ble dannet på Hamar i 1964. De har gitt ut over 45 album og motatt en rekke gull- og platinatrofeer.

GÅR GALT: Carola Häggkvist har prøvd seg på en ståhjuling på en strand i Sverige, men det gikk ikke helt bra. Video: carolaofficiell Vis mer

Ifølge VG legger bandet til høsten ut på en avskjedsturné som går fra september 2022 til høsten 2023. Totalt planlegger bandet mellom 40 og 50 konserter dette året - før de altså kaster inn årene.

- Vi har tenkt å gi folk som har interesse av å møte oss muligheten til å gjøre det en gang til, sier Kristoffersen til VG.

SPELLEMANN: Her har Ole Ivars fått Spellemannspris i 2005. Låtskriver William Kristoffersen ved mikrofonen. Foto: Lise Åserud / NTB
SPELLEMANN: Her har Ole Ivars fått Spellemannspris i 2005. Låtskriver William Kristoffersen ved mikrofonen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Rudberg: - Trist

Countrykongen Rune Rudberg (60) synes det er trist at det legendariske bandet nå legger opp, selv om han har forståelse for beslutningen.

- Men jeg forstår det på en måte. De har jammen stått på i mange år. Alt har vel en slutt. Men Ole Ivars kommer alltid til å leve gjennom musikken, sier 60-åringen til Dagbladet.

BARNEHELT: Geir Børresen var kjent fra en rekke barneprogrammer på 70-, 80- og 90-tallet. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Har du noen favorittsanger av Ole Ivars?

- Jeg er glad i «Regnets Rytme» blant annet, sier Rudberg og legger til:

- Jeg liker jo egentlig alt, men det må nok være låtene fra det gode gamle Ole Ivars som jeg liker aller best. De var jo de store idolene da jeg vokste opp.

- Det er nesten umulig å plukke ut. De siste 35 årene har våre veier krysset og vi har vært kollegaer. Vi har stått på de samme scenene. Det blir mange historier av det, sier Rudberg.

Rudberg forteller at det er vanskelig å trekke fram ett høydepunkt med danseband-gruppa.

FESTIVAL: Vi møtte Sofie Nilsen på Stavernfestivalen, og tok en prat om hennes sykeste festivalhistorie og rykter. Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

Hedret med medalje

Gruppens hovedlåtskriver William Kristoffersen står bak mange av de populære sangene, og har fått stor oppmerksomhet og anerkjennelse for sitt arbeid - blant annet Kongens fortjenstmedalje. Den ble han hedret med i 2009.

Mange personer har vært med i gruppa opp gjennom åra, og i 2022 består bandet av Ole Ødegård, Arne Willy Foss, William Kristoffersen, Morten Nyhus, Bjørn Elvestad og Espen Hagen Olsen.

LES OGSÅ: - En lettelse å få vite det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer