Jenny Skavlan:

Gir seg som skuespiller

- Større mestring i de andre tingene jeg jobber med.

FERDIG: Jenny Skavlan er ferdig med skuespilleri. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FERDIG: Jenny Skavlan er ferdig med skuespilleri. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenny Skavlan (34) er med i ny sesong av «Kongen Befaler» på TVNorge. I sammenheng med programmets premiere gjorde Skavlan et intervju med Dagsavisen, hvor hun avslørte sin bekymring for det hun omtaler som «teatralske oppgaver».

I «Kongen Befaler» skal fem kjente fjes utføre bisarre oppgaver.

- Sånn; «lag et show». Det hadde vært grusomt vondt. Jeg har lagt alt av skuespilleri på hyllen, og har ingen planer om å dra det opp igjen i det programmet, for å si det sånn, sier hun til Dagsavisen.

Til Dagbladet utdyper 34-åringen, som startet sin skuespillerkarriere som åtteåring, hvorfor hun har lagt film- og teaterlivet fra seg.

GJENBRUK: Jenny Skavlan hadde oppfordret kjendisene som skulle på P3 Gull til å kle seg miljøvennlig. Det var ikke alle som fulgte det rådet. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er jo ikke skuespilleri jeg først og fremst driver med lengre og jeg finner større mestring i de andre tingene jeg jobber med, sier Skavlan.

Hun innrømmer derimot at hun ikke vil lukke døren helt.

- Døren er på ingen måte stengt. Absolutt på gløtt, sier hun.

- En terningkast 3-skuespiller

I 2019 reflekterte Skavlan rundt sin skuespillerkarriere i programmet «En kveld hos Kloppen».

- Jeg er en terningkast 3-skuespiller. Det er en selvinnsikt jeg har fått med åra. Jeg begynte med film og trodde jeg skulle jobbe med det. Og så begynte jeg med TV. Med tiden har jeg skjønt at jeg er en bedre programleder enn skuespiller, sa hun.

NY SESONG: «Kongen befaler› ligger ikke på latsiden, og i år kommer sesong 3. Denne gangen med helt nye deltakere. Video: Rød Løper Vis mer

Hun forklarte videre at hun «ikke klarte det håndverket det er å være skuespiller».

- Ikke er jeg interessert i det heller. Det er vel en del av det å bli voksen – at man får mer selvinnsikt. For ti år siden tenkte jeg at jeg kunne takle enhver hovedrolle, sa Skavlan.

Suksess-app

Skavlan har blant annet spilt i filmer som «Jakten på nyresteinen», «Død snø» og «Børning»-filmene.

I 2018 hadde hun en rolle i den lettbente NRK-serien «Nesten voksen». Programmet fikk enorm kritikk, og det ble med én sesong på skjermen.

SEX-SKILT: I en episode av «Kongen befaler» skulle deltakerne ta med noe som øker deres sjanser for sex, og da var det flere kreative forslag. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Som programleder og designer har Skavlan hatt større suksess. Gjenbruksappen Tise, som har 34-åringen som frontfigur, bikket 1,4 millioner brukere i fjor.

Finansavisen meldte at gründerselskapet hentet 60 millioner kroner for storsatsing i utlandet.

LES OGSÅ: Derfor skjermer hun barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer