Cana Buttenschøn:

Gir seg som influenser

Cana Buttenschøn forteller hva hun skal gjøre nå.

SLUTTER: Cana Buttenschøn (t.v.) vil ikke lenger leve av å være influenser. Foto: Jonas Olufson/Ritzau/NTB
SLUTTER: Cana Buttenschøn (t.v.) vil ikke lenger leve av å være influenser. Foto: Jonas Olufson/Ritzau/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at den danske influenseren og jordmoren Cana Buttenschøn hadde blitt diagnostisert med livmorhalskreft bare kort tid etter at hun hadde blitt mamma på ny.

Den tøffe nyheten delte hun selv med følgerne sine på Instagram.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Gir seg

Det er også på denne sosiale medier-plattformen hun nå forteller til sine 83 000 følgere at hun gir seg som influenser.

«Dere kan likeså godt venne dere til det. Dere kommer til å se meg sånn her. Som meg, på godt og vondt - uten noen annen hensikt enn å dele akkurat det jeg har lyst til. Ikke noe annet».

Det er slik hun starter innlegget, hvor hun deler beskjeden om at hun vil trekke seg tilbake. Hun har nemlig det siste halve året ikke delt innlegg med betalt reklame, noe hun vil fortsette med framover.

«Jeg tror ikke jeg er skapt til å være influenser, og selv om det har vært en helt vilt fet måte å jobbe på, da mine gutter var små, og det uten tvil også kunne vært det nå med Titte, så har jeg simpelthen ikke lyst lenger. Ikke akkurat nå i hvert fall», fortsetter hun.

I tillegg til datteren Titte, har Buttenschøn også sønnene Jens og Peter.

Framover vil hun fokusere på arbeidet med sitt eget selskap Cana care, og håper at følgerne likevel vil følge hennes reise både med sykdommen, familieliv og jobb.

Hun vil nemlig fremdeles dele innlegg med følgerne sine, men på en annen måte enn tidligere, da hun delte betalt reklame.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Oppdaget kreft under fødselen

Det var i sommer Buttenschøn delte den tunge beskjeden om at hun hadde fått livmorhalskreft. Det gjorde hun gjennom en lengre video på Instagram, hvor hun forklarte at hun hadde behov for å være åpen om hva som hadde skjedd den siste tiden.

- Livet mitt har derfor ikke bare blitt snudd på hodet av å få et nytt barn, men sykdommen min har selvfølgelig også endret mye, sa hun blant annet.

Kreften ble oppdaget under fødselen av datteren.

- Vi oppdaget under fødselen at det var en klump i livmoren min. Det var den som gjorde at jeg ikke kunne føde vaginalt. Det var rett og slett for stor knute til at en baby kunne komme seg ut på den måten, fortsatte hun.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Hun fortalte at kreftbeskjeden er det mest voldsomme hun har opplevd i hele sitt liv. Buttenschøn hadde den gang allerede startet på sine første behandlinger.

LES OGSÅ: Avslører hemmelig dødsfall like før dåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer