Fredrik Skavlan

Gir seg etter 25 år

- Alt har sin tid, skriver Fredrik Skavlan.

SLUTTER: Fredrik Skavlan gir seg etter et kvart århundre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SLUTTER: Fredrik Skavlan gir seg etter et kvart århundre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder Fredrik Skavlan (54) gir seg etter 25 år. Det melder tv-profilen selv i sosiale medier.

«Til høsten er det 25 år siden jeg debuterte som talkshow-vert i Norge, og fra og med 2009 har jeg fått dele utallige minner med trofaste seere både i Norge, Sverige og Finland. Men alt har sin tid, også det som ble Nordens største talkshow. Tidligere i år informerte jeg SVT, TV2 og YLE om at neste sesong med «Skavlan» blir den siste», skriver han på Instagram.

Videre forteller han at «Skavlan»-produksjonen har testet ut nye måter å lage den svenske utgaven av programmet på den siste tiden.

«Denne våren ville vi som produsent teste om redaksjonen kunne få vårt unike talkshow-format til å leve på SVT, også uavhengig av meg. Og det kunne den så til de grader - ikke minst takket være programlederen Carina Bergfeldt. Noe som gir meg sjansen til å få være litt mer Fredrik, og litt mindre Skavlan».

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

Skavlan skriver at det er mye han kommer til å savne når «Skavlan»-lampene skrus av for siste gang.

«Gjestene, selvsagt. Publikum. Seerne jeg kommer i prat med i butikken. Men aller mest den fokuserte profesjonaliteten til medarbeiderne mine, for eksempel natten før en innspilling i New York, over den tolvte kaffekoppen idet en gjest har hoppet av», skriver han, og fortsetter:

«Så derfor gleder jeg meg litt ekstra til denne høsten, og finalesesongen med «Skavlan». Den gjør jeg i trygg forvissning om at samtalen fortsetter, også uten meg».

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Byttet kanal

Det var TV 2 som først omtalte saken. Overfor nettstedet forteller Skavlan at han aldri har angret på at han gikk fra NRK til TV 2.

- Jeg har aldri angret på det, siden motstanden i Norge bidro til ny giv og bedre programmer. At vi valgte å tre ut av avtalen handlet om at vi dessverre ikke fikk til distribusjonen. Rent innholdsmessig har TV 2 vært en super samarbeidspartner, sier han, og legger til at 25 år er en grei økt for en talkshowvert.

Det finnes få norske programledere som har oppnådd like stor skandinavisk suksess som nettopp Skavlan. Med talkshowet oppkalt etter etternavnet hans, har han hatt en enorm følgerskare.

Før den tid hadde han derimot en lang karriere som programleder på både radio og tv. Mange husker kanskje «Først og sist», som gikk på statskanalen fra 1998 til 2007.

Josefine Frida Pettersen skadet seg under innspillingen av filmen «Disco». Det forteller hun om på «Skavlan». Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Ordknapp hilsen: - En vemodig dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer