Gaute Grøtta Grav:

Gir seg etter 20 år

Gaute Grøtta Grav ferdig i TV 2.

SLUTTER: Gaute Grøtta Grav slutter i TV 2 etter 20 år. Foto: TV 2 / Espen Solli
SLUTTER: Gaute Grøtta Grav slutter i TV 2 etter 20 år. Foto: TV 2 / Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder Gaute Grøtta Grav (42) slutter i TV 2. Det melder VG. 42-åringen har selv annonsert avgjørelsen på Instagram.

«Valget er tatt. På dagen 20 år etter at jeg startet i TV 2, forlater jeg kanalen som fast inventar 1.januar. Det kan godt hende jeg gjør noen prosjekter og gjesteopptredener for TV 2 fremover også, men etter nyttår er jeg ikke lenger bundet av en fast kontrakt der», skriver han.

«Det har vært en utrolig kul reise, og jeg takker for at jeg fikk gjøre alle prosjektene jeg drømte om», skriver han videre.

Den profilerte programlederen har ennå ikke bestemt seg for hva som skal skje videre.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

«Om jeg skal fortsette for fullt med TV, eller gjøre det mer på prosjektbasis fremover, har jeg faktisk ikke bestemt meg for ennå. Vi nyter å bo i Isfjorden, og mindre fast pendling er gull, både sosialt og familiært. Men nye, spennende prosjekter er selvsagt alltid fristende - uansett bransje».

Han forklarer videre at det kan godt hende at han kommer til å gjøre prosjekter med TV 2, men ikke som fast ansatt.

Kjøpte gullklokke

Til Dagbladet forteller Grøtta Grav at han bare har gode følelser for TV 2.

- Jeg har fått gjort alt jeg vil av TV 2. Men 20 år på samme TV-kanal er lang tid. Jeg vet ikke om det er verdensrekord, men trolig nære. Jeg synes 20 år er et veldig fint tall, og jeg kjøpte meg til og med en gullklokke på Finn for lang og trofast tjeneste, sier han til Dagbladet.

SØT MUSIKK: Tonje og Simon fant tonen på «Farmen», og har bevart den gode stemningen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Han innrømmer at sønnen på et år og pandemien spilte en rolle. Grøtta Grav mener at han ønsker seg en noe roligere hverdag.

- Men kommer det er kjempespennende tilbud så takker jeg nok ikke nei. Jeg liker ikke at ting står stille, og går alltid inn med hud og hår i det jeg driver med. Det ligger allerede noen spennende tilbud på bordet, sier Grøtta Grav.

«Farmen»

De fleste kjenner nok Grøtta Grav som «Farmen»-programleder.

Han vant den aller første sesongen av Farmen i 2001. Siden 2004 var han programleder for det populære reality-programmet, frem til Mads Hansen overtok rollen i 2019.

LES OGSÅ: Gir seg etter 25 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer