Ellen DeGeneres:

Gir seg etter 17 år

Stopp for talkshowet etter mobbeanklager.

STOPP: Ellen DeGeneres har i en årrekke vært en av verdens mest populære talkshow-verter. Nå er det imidlertid stopp. Her avbildet med kona Portia de Rossi. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB

STOPP: Ellen DeGeneres har i en årrekke vært en av verdens mest populære talkshow-verter. Nå er det imidlertid stopp. Her avbildet med kona Portia de Rossi. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB


Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden 2003 har «The Ellen DeGeneres Show» vært en av USAs, om ikke verdens, mest populære talkshow.

Ellen DeGeneres (63) har altså gjennom 17 år, 19 sesonger og mer enn 3000 episoder hjulpet folk gjennom tøffe tider og trange økonomiske situasjoner - med for eksempel møter med stjerner eller store pengegaver.

Nå melder imidlertid en rekke medier, deriblant Hollywood Reporter, at det skal være stopp for talkshowet.

TILBAKE: Talkshow-stjerna Ellen Degeneres er tilbake på skjermen etter en turbulent sommer, og starter sendingen med å forklare noen av anklagene som har blitt rettet mot henne. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer

Det bekreftes at showets 19.sesong vil bli den siste, og hun skal ha informert sine ansatte denne uken.

- Når du er en krativ person, trenger du konstant å bli utfordret - og uansett hvor bra dette showet er, og hvor gøy det er, er det ikke en utfordring lenger, uttaler 63-åringen til Hollywood Reporter.

De skriver også at hun vil snakke ut om beslutningen med sin gode venninne Oprah Winfrey i talkshowet senere denne uken.

Talkshowet har vært nominert til Daytime Emmy elleville 171 ganger, og vunnet 61 av gangene. Til sammenlikning vant «The Oprah Winfrey Show» bare ni.

CELEBRE GJESTER: Gjennom årene har noen av verdens mest kjente mennesker gjestet talkshowet. Her med tidligere førstedame Michelle Obama. Foto: REX / NTB
CELEBRE GJESTER: Gjennom årene har noen av verdens mest kjente mennesker gjestet talkshowet. Her med tidligere førstedame Michelle Obama. Foto: REX / NTB Vis mer

Mobbeanklager

I fjor sommer eksploderte nærmest internett med rykter og spekulasjoner kring talkshowdronningen.

Kritikken har haglet etter at en rekke personer gikk ut på sosiale medier og anklaget komikeren for å være mindre grei enn det hun gir seg ut for å være.

HARDT UT: Popstjerna Mariah Carey husker godt da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres i 2008. Hun ser ikke tilbake på besøket med glede, og går nå hardt ut mot talkshowverten. Bilder fra TV3. Vis mer

I mars i fjor gikk nemlig den nokså ukjente komikeren Kevin T. Porter ut på Twitter og oppfordret alle til å dele sine verste historier om 63-åringen, og det strømmet på med meldinger. Der ble hun blant annet kalt «den slemmeste personen som finnes».

Da skal det også ha kommet frem anklager om et giftig arbeidsmiljø - noe «The Ellen DeGeneres Show» ble gransket for, ifølge blant andre The Hollywood Reporter, Deadline og Variety.

Sparket

Granskingen førte blant annet til at tre ledere i produksjonen av «The Ellen DeGeneres Show» fikk sparken i august i fjor. Det meldte flere utenlandske medier, deriblant BBC.

En talsperson for Warner Brothers bekreftet at talkshowet sparket de tre produsentene Ed Glavin, Kevin Leman og Jonathan Norman.

Det var under et personalmøte over video at de tre ansatte skal ha blitt overbrakt nyheten, og Ellen skal selv ha vært til stede.

OVERRASKER FANSEN: Ellen DeGeneres tok seg en fridag, og det er ikke hvem som helst som tok over programlederrollen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Ifølge Variety skal DeGeneres ha vært svært følelsesladet og nesten på gråten, da hun henvendte seg til mer enn 200 ansatte under personalmøtet.

Variety skrev videre at DeGeneres skal ha fortalt de ansatte at hun «ikke er perfekt», og at hun selv har innsett at lederne ikke alltid var like sensitive overfor de andre ansatte som de burde ha vært.

LES OGSÅ: Hardt ut mot talkshow-verten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer