«Norges nye megahit»:

Gir popkarrieren nytt forsøk

Caroline Berg Eriksen forsøkte seg som artist i 2010. Lørdag framfører hun sin egen låt i TV 2s nye kjendislåtprogram.

FORSØKTE SEG PÅ POP: Caroline Berg Eriksen var for elleve år siden med i en popgruppe. Foto: Morten Eik/Se og Hør
FORSØKTE SEG PÅ POP: Caroline Berg Eriksen var for elleve år siden med i en popgruppe. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

«Skal vi danse» er over for i år, og TV 2 byr derfor seerne på et nytt program hvor kjendiser skal gjøre ting de egentlig ikke kan. De har samlet inn seks profiler som hver har skrevet sin egen låt, med god hjelp fra erfarne produsenter, låtskrivere og autotune.

Hver lørdag skal de altså fremføre en ny låt, med unntak av den som blir stemt hjem fra seerne.

De fem første låtene ble sluppet på Spotify fredag, og på nesten to døgn har låtene hver for seg skrapet sammen i overkant av tusen avspillinger.

Hver uke kommer det også inn en utfordrer, som skal kjempe om en plass videre i konkurransen.

- Sklei fra hverandre

Se og Hør møtte deltakerne før premieren, for å høre hvordan det sto til med nerver og drømmer.

- Jeg elsker min egen låt, og jeg gleder meg til folk skal få høre den. Men det er det å synge live jeg gruer meg til. Jeg kommer til å være nervøs, og jeg er redd folk skal høre det på stemmen, sier influenser Caroline Berg Eriksen (34).

VENNSKAP: Mikkel Niva er gjest hos «Kåss til kvelds» og der avslører han et hittil ukjent vennskap med Caroline Berg Eriksen. Video: TV2 Vis mer

Hun er på ingen måte fremmed for å stå på scenen, og har blant annet vært med i Sarpsborg Teaterlag. De de fleste kanskje ikke har fått med seg, er at hun prøvde seg som en del av en popgruppe i 2010. Sammen med tre andre kvinner, som alle hadde blitt hanket inn via Facebook, skulle de forsøke å slå gjennom som SkyHeels.

Det ble imidlertid med den ene låten, «Buffalo Stance», som var et cover av hiten med samme navn fra 1988.

- Jeg hadde jo en drøm om å bli popstjerne da jeg var yngre. Jeg ga ut en låt sammen med noen andre jenter, men det bare sklei fra hverandre. Det var jo en liten spire der, men det ble ikke noe mer, sier hun idag.

NYTT KONSEPT: Einar Nilsson, Helene Olafsen, Caroline Berg Eriksen og programleder Erik Solbakken skal ta opp konkurransen mot «Maskorama» lørdag. Foto: Morten Eik/Se og Hør
NYTT KONSEPT: Einar Nilsson, Helene Olafsen, Caroline Berg Eriksen og programleder Erik Solbakken skal ta opp konkurransen mot «Maskorama» lørdag. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

Irriterende på nach

Hun er ikke den eneste av deltakerne som har musikkprestasjoner. «Skal vi danse»-vinner og maler Einar Nilsson (57) har allerede bevist at han har rytme i kroppen, og avslører til Se og Hør at han også er ganske habil gitarist.

- Da jeg var liten var jeg opptatt av å bli bedre enn storebroren min, men det har jeg ikke blitt ennå. Jeg var verdens mest irriterende fyr på nachspiel, jeg begynte å spille soloer, og det var ikke det folk ville høre. Det ble lagt litt på hylla i mange år, men så har det blitt mer og mer de siste årene. Nå kan jeg faktisk spille låter på nachspiel som både jeg og andre er glad i å høre på, forteller han.

NACHSPIEL-TYPE: Einar Nilsson er gjerne den som drar fram gitaren etter en fest. Foto: Morten Eik/Se og Hør
NACHSPIEL-TYPE: Einar Nilsson er gjerne den som drar fram gitaren etter en fest. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

Hvorvidt Nilsson drar frem gitaren på scenen under lørdagene framover, gjenstår å se.

Alle deltakerne har det til felles at de er ganske så nervøse. Helene Olafsen (31), som er gravid med sitt andre barn, er rimelig sikker på at hun ikke kommer til å spy på scenen, da hun er «over det verste».

Ga ut russelåt

Komiker Maria Stavang (26) har også nervene i sjakk.

- Nå er jeg etablert som scenekomiker. Jeg har veldig sjelden spydd eller bæsjet på meg før jeg skal på scenen. Jeg gleder meg veldig, dette er ikke utenfor komfortsonen min, men bare ikke noe jeg trodde jeg skulle gjøre, sier hun.

INGEN ARTIST. Maria Stavang mener selv hun ikke kan synge. Foto: Morten Eik/Se og Hør
INGEN ARTIST. Maria Stavang mener selv hun ikke kan synge. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

Stavang har vært for realist til å drømme om noen artistkarriere, forteller hun humoristisk.

- Jeg kan jo ikke synge. Jeg har ikke stemmen eller sex-appell for å være artist, sier hun lattermildt.

Det hindret henne likevel ikke i å gi ut russelåt for fire år siden. Det var dog ment som et satirisk innslag i russelåtdebatten, og ikke noe forsøk på artistkarriere.

- Så gjorde jo Tusvik og Tønne det samme fire år etter meg, så det var jo kjempegøy, sier hun ironisk.

«Norges nye megahit» har premiere lørdag kveld, og konkurrerer altså om seerne med «Maskorama».

LES OGSÅ: Røper detaljer om forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer